Segon triomf blaugrana

Després d’un partit molt similar al disputat el passat divendres, el Barça s’ha quedat a una victòria del títol de lliga. El triomf blaugrana s’ha basat en una bona, de fet molt bona, defensa, i la seva habitual contundència en l’àrea rival. Els homes de Pere Varias, han intentat, com era d’esperar, fer el partit incòmode a uns locals que no han caigut en el parany. Desenvolupant el seu joc habitual, els blaugranes feien combinacions llargues de forma pacient, aconseguint superar la pressió que feien els rivals, sobretot en sortida de pilota, controlant en tot moment el ritme de joc. Ara la sèrie es trasllada a Sant Sadurní on el divendres vinent es disputarà el tercer partit d’aquest play-off final.

Els locals colpegen primer

Com hem dit, el matx començava des de la sacada inicial amb el Noia buscant arribar com més aviat millor a l’àrea local. Com en el primer partit, això era una declaració d’intencions. I com aleshores, els homes d’Edu Castro han respost amb control i possessió. Els primers minuts han estat força igualats, amb els dos equips seguint fil per randa el seu llibre d’estil.

Qui arribava més, tot i que sense massa perill, eren els forasters, però la resposta local ha estat contundent. Un contraatac del Noia, amb la bola controlada per Jordi Bargalló, acaba en recuperació del seu germà petit, Pau Bargalló, situat al bell mig del camp local. Veient que la defensa visitant està malament col·locada, li passa la bola a Xavi Barroso qui puja pel centre de la pista a tota velocitat. Mentrestant, Pau Bargalló puja per la dreta i Joao Rodrigues per l’esquerra. Un cop a prop de l’àrea, guanyada la superioritat, Barroso fa un passi a la seva dreta on és Bargalló qui de primeres passa a l’altre cantó on es troba Rodrigues. El remat del d’Oeiras és inaturable per un Blai Roca superat en un contraatac de manual. És el minut 6.32 quan l’1-0 puja al marcador.

El gol ha canviat poc les coses. Els dos equips han continuat fent el seu joc, però el domini era clarament local perquè quan perdien la possessió o bé finalitzaven l’atac, la seva modèlica transició defensiva no permetia rematades a un Noia que volia, però no podia.

El domini blaugrana obté premi

A partir del minut 9.19, Edu Castro ha iniciat la rotació habitual. Veient que no arribaven oportunitats pel seu equip, Varias demana temps mort en el minut 14.15. La pressió dels forasters augmenta una mica i això els permet arribar a posar a prova a Carles Grau, qui avui ha tornat a ser el porter titular, però sense sorprendre’l. Per uns minuts, és el Noia qui domina el partit i això obliga Castro a demanar un temps mort en el minut 17.47. El que si ha canviat avui respecte al primer partit és el nombre de faltes que a hores d’ara són molt superiors a les del matx anterior. Tant és així que en el minut 20.58, el Noia comet la seva novena falta, per sis que han fet els blaugranes.

Ja en el tram final de la primera part, el control del joc torna a ser blaugrana i després d’un parell de rematades, Pau Bargalló i Rodrigues, arribarà el segon gol local. Torna a ser una recuperació del petit dels Bargalló molt a prop de l’àrea visitant. El de Sant Sadurní combina amb Joao Rodrigues situat a la banda esquerra de l’atac local. El portuguès fa un passis enrere on es troba Xavi Barroso qui fa un passi al seu propi camps on es troba Pau Bargalló. La seva ràpida cursa li permet superar les línies del rival i quan arriba molt a prop de l’àrea etziba un xut, fort, sec i ras que supera per la seva dreta a Blai Roca. Estem en el minut 24.47 quan el 2-0 puja al lluminós. No hi ha temps per res més i els dos equips marxen als vestidors.

El gol foraster ajusta les coses

Quan comença la segona meitat, els dos equips estan molt a prop de les deu faltes. El Barça en porta vuit, mentre que el Noia encara en té nou. Els locals comencen dominant, tot i que cometen la seva novena falta quan s’han disputat només 28 segons de la segona part. Molt aviat arribarà el gol foraster. Un contraatac conduït per Jordi Bargalló acabarà amb un passi seu al cor de l’àrea blaugrana, on apareix Aleix Esteller per rematar a plaer el 2-1. Era el minut 27.09.

El gol visitant ha arribat en l’única jugada, en el partit, en la qual la defensa blaugrana ha quedat descol·locada. Poc després, en el minut 27.28 Toni Salvadó cometia falta, que ha estat castigada amb xut directe perquè era la desena. L’encarregat de xutar ha estat Pau Bargalló qui malgrat superar a Blai Roca ha estavellat la pilota en el pal dret de la porteria rival. Com era d’esperar, el ritme de joc s’ha incrementat. Per uns minuts el matx s’ha convertit en un carrusel d’arribades a les porteries, fet que no beneficiava a uns locals que prefereixen un atac més controlat. Producte de la intensitat, arriba la desena falta local comesa per Pau Bargalló. L’encarregat de l’execució del tir directe és el seu especialista Martí Gabarró. Però Carles Grau amb una gran intervenció evita el gol foraster.

A partir d’aquí, el matx torna a ser dominat pels locals que ara fan el joc que més els convé. En el minut 31.46 Edu Castro ordena que es tornin a fer les rotacions. En el minut 35.28, els locals arriben a les 14 faltes, això vol dir que estan a una de patir un altre llançament directe. Com que el matx torna a estar controlat pels locals, Pere Varias demana un temps mort en el minut 39.18. Poc després Xavi Costa disposa d’una clara oportunitat per marcar, però Carles Grau ho evita amb una altra gran aturada.

Els visitants pressionen, però seran els locals els que s’emportin la victòria

En el minut 42.04 és el Noia qui arriba a la catorzena falta. Per tant, els dos equips es troben al llindar del tir directe. Precisament seran els locals qui cometen la quinzena falta. Estem en el minut 42.21. Gabarró torna a ser l’encarregat del llançament directe. I com en l’anterior, serà Carles Grau qui guanyi el duel. Tot i que ara el domini del joc és altern, Pere Varias conscient que ha de fer alguna cosa, demana temps mort en el minut 43.40. Un parell de minuts més tard, serà Humberto Mendes qui disposa d’una clara rematada que Carles Grau atura.

En el minut 46.05 qui comet la quinzena falta és el Noia. Ara l’encarregat de fer el llançament directe és Ignacio Alabart. Però la seva jugada és aturada per Blai Roca. Els forasters molt pressionats pel rellotge i el resultat intenten accelerar els seus atacs, però això no deixa de ser un problema a l’hora de defensar.

En un d’aquests atacs a tomba oberta, els locals recuperen la possessió. Joao Rodrigues situat a l’esquerre, encara en territori blaugrana, fa un passi paral·lel a Pau Bargalló que està situat darrere la porteria rival. El blaugrana surt pel pal dret, atraient l’atenció d’un jugador visitant i del porter. El seu passi mil·limètric al centre de l’àrea per on arriba el mateix Joao Rodrigues li permet rematar, gairebé, a porteria buida per fer el 3-1 en el minut 48.01. Els visitants queden molt tocats i no crearan cap ocasió de gol en el poc temps que queda. Acabant-se el matx amb el definitiu 3-1 al lluminós.