Victòria merescuda

El Barça ha aconseguit la primera victòria en el play-off final de l’OK Lliga en superar al CE Noia, en un partit que ha tingut dues parts diferenciades. En els primers 25 minuts, el joc ha estat força igualat, amb arribades dels dos equips, més punyents les dels locals, amb els de la capital del cava intentant fer un joc més directe. En canvi, en la segona meitat, els homes d’Edu Castro, que ja havien obert el marcador en el tram final de la primera part, han estat els clars dominadors, aconseguint arrodonir un resultat que tal com ha anat el matx no es pot considerar injust.

Els blaugranes han fonamentat el seu triomf en una feina impecable al darrere fent, un cop més, unes transicions modèliques i amb un Carles Grau, el titular avui sota els pals, concentrat i molt encertat en les seves intervencions. En atac els locals han desenvolupat el seu joc habitual, calmat, reposat, fent de la passada el seu principal argument per arribar en les millors condicions a la zona de definició.

Inici igualat

El partit començava amb el Noia buscant la porteria de Carles Grau. Els homes de Pere Varias, que tenien el matx molt estudiat, intentaven treure als culers de la seva zona de confort, però els locals no queien en el parany. De mica en mica, els blaugranes s’imposaven en el joc, dominant el ritme de partit, tal com acostumen, però això sí, sense trobar la manera de desequilibrar la defensa que feien els forasters.

Per la seva part, els visitants tampoc trobaven forat per on inquietar a Carles Grau, perquè els blaugranes no cometien cap errada defensiva. El joc, per tant, era força igualat. De fet hi havia poques rematades que arribessin a porteria per part dels dos equips. En el minut 10.14, Edu Castro comença les habituals rotacions. Poc després, en el minut 12 Pere Varias demana un primer temps mort.

Els locals inauguren el marcador en el tram final del primer temps

El matx varia poc, però això sí, el nombre més gran d’arribades són locals, però sense inquietar massa a Blai Roca, el porter foraster. En el minut 17.24 comença la segona tanda de canvis, amb la tornada dels titulars. El que primer torna a pista és Ignacio Alabart.

En el minut 18.18, el tècnic foraster demana un temps mort. Gairebé un minut més tard arribarà el primer gol del partit. És una jugada en solitari d’Alabart. El d’A Coruña recupera una pilota en defensa per pujar tot seguit per banda dreta de l’atac local. A mesura que patina es va quedant sol. La circulació el porta cap al darrere de la porteria. Veient que no el segueix ningú, un cop superat el pal dret, fa un aixeca i pica que sorprèn Roca. És el minut 19.25 quan l’1-0 puja al marcador. A partir d’aquí, i ja amb els titulars a pista per part blaugrana, el domini local és aclaparador, però no aconseguiran moure el marcador abans del descans.

La contundència blaugrana fa estralls

La segona meitat comença amb un Barça intens i dominador. Hi ha poques rematades, la major part fetes per Alabart, amb un Noia que ho passa malament per superar la bona defensa local. Una jugada per la dreta dels blaugranes, acaba amb la bola solta dins de l’àrea. Qui la controla és Pau Bargalló fent, aprofitant que es troba tot sol, una rematada que supera a Roca per la seva esquerra. És el minut 31.48 quan el 2-0 puja al marcador.

Aquest gol fa molt de mal a un Noia que ara mateix es troba en una situació límit. Està perdent, no troba la manera de superar l’entramat defensiu dels locals i a més a més estem ja a la segona meitat. Bargalló ho prova en dues ocasions més, la segona estavellant la pilota al pal, amb els forasters patint de valent. En el minut 32.53 tornen les rotacions en l’equip local. En el minut 36.39 els visitants cometen la seva novena falta, però no en faran cap més en el temps que queda.

Ara el domini blaugrana és gairebé total, amb comptades arribades visitants que Carles Grau resol amb solvència. En un dels atacs dels locals, Sergi Llorca lluita per una bola contra la tanca en banda dreta de l’atac. L’esfèrica quedarà solta, sent controlada per Marc Grau. El de Lloret no s’ho pensa gaire i en una mitja volta espectacular farà un tir que supera Roca per la seva dreta. És el minut 38.13 quan al marcador hi ha un clar 3-0. De forma immediata, Varias demana temps mort. Les instruccions li serviran de ben poc, perquè els locals no passen angúnies a l’hora de defensar.

Tot i que els forasters ho intenten, qui acaba decidint el matx és Pau Bargalló

En el minut 39.41 Sergi Llorca disposarà d’una clara oportunitat que atura Roca en una gran intervenció. A partir d’aquí aniran tornant els titulars blaugranes a pista, per encarar els darrers 7 minuts de partit. La situació pels visitants comença a ser dramàtica, perquè el temps es va esgotant i encara no han trobat cap forat en la defensa local. Ara els homes d’Edu Castro miren de jugar amb els factors que els afavoreixen, el temps, el marcador i els 45 segons de possessió. En canvi, els atacs dels rivals cada cop són més curts, perquè el temps s’esgota de manera inexorable. Les rematades forasteres la majoria des de lluny i amb alguna de cert perill, són resoltes de manera brillant per un Carles Grau que està sent una assegurança.

Ja en el tram final del partit. Una jugada per darrere la porteria rival, zona que Varias havia ordenat vigilar amb molta cura, entre Bargalló i Alabart acaba amb un passi al tercer home, que es troba dins de l’àrea, Joao Rodrigues, qui remata de primeres un xut creuat lluny de l’abast de Roca. En el minut 47.40 el matx queda decidit perquè als forasters no els hi queda ni esma ni forces per intentar l’impossible.

Al final del matx, el Palau ha rendit un càlid homenatge als integrants del planter i l’staff que al final de mes abandonaran el club, Edu Castro, Jordi Roca, Dani Fernández i els jugadors Pau Bargalló, Joao Rodrigues i Sergi Panadero qui a més es retira. Només ens queda que donar-los les gràcies al sis pel temps que han estat defensant els nostres colors. Gràcies i fins aviat!!!!

PBB Meritxell