A la final!!!!

Després d’un partit molt tàctic i en alguns moments força espès, el Barça ha aconseguit el triomf davant el Reus Deportiu, assolint el pas a la final de l’OK Lliga al vèncer, en la sèrie semifinal, per un clar 3-1. La victòria blaugrana s’ha fonamentat en la bona actuació de Pau Bargalló, com es trobarà a faltar la temporada vinent, i a una gran tasca defensiva, amb un excel·lent Carles Grau sota els pals.

El matx, com no podia ser d’altra manera, ha estat de domini altern, amb un Reus que buscava, com fa de manera habitual, el joc directe i un Barça que aprofitava de la millor manera l’avantatge de dos gols que ha aconseguit molt aviat. Amb el marcador a favor, s’ha fet evident la superioritat tàctica dels blaugranes que han portat el matx a on més els interessava. El pròxim divendres, 14 de juny, començarà la gran final en la qual els homes d’Edu Castro esperen al rival que ha de sortir de l’enfrontament a Sant Sadurní entre el CE Noia i el Deportivo Liceo que es disputarà el pròxim dimarts 11 de juny.

Els blaugranes s’avancen molt aviat

El matx començava amb una primera arribada blaugrana, però seria un miratge perquè els reusencs premien l’accelerador des de molt aviat. El matx que s’havia plantejat amb aquest guió local, atac directe i controlar les contres dels rivals, començava a canviar de signe molt aviat. De fet, en la primera rematada entre els tres pals dels visitants. Una recuperació defensiva de Xavi Barroso acaba amb un passi a Bargalló, que puja per banda dreta de l’atac foraster. Només traspassar la línia de mitja pista, el de Sant Sadurní etziba un xut creuat que supera per la seva dreta a Càndid Ballart.

El gol, anotat en el minut 3.35, sorprèn els locals que no tenien prevista aquesta circumstància. Tant és així que un parell de minuts més tard, en el segon xut blaugrana entre els tres pals arriba el 0-2. La jugada s’inicia en un xut de Sergi Aragonès que Ignacio Alabart bloqueja. El gallec surt en direcció la porteria local. Un cop arriba al llindar de l’àrea etziba un xut cap al cantó esquerre de Ballart que cau en la finta del d’A Coruña anant a buscar la bola per la seva dreta, però l’esfèrica acaba d’entrar per l’esquerra. És el minut 5.35 quan el 0-2 puja al marcador.

Els reusencs ho intenten

De forma immediata, Jordi Garcia demana temps mort. El Reus continua fent el partit que tenien plantejat, mentre que els visitants, amb el vent a favor, allarguen els seus atacs buscant controlar el partit i alhora fer passar els minuts. Els locals, però, aprofitaran l’única errada defensiva dels visitants per anotar. Una jugada individual per banda esquerra de David Gelmà acaba en un tir creuat a l’escaire esquerre de la porteria de Carles Grau que el de Lloret no pot atrapar. És l’1-2 que augmenta l’autoestima local. Ara el matx passa a ser controlat pels homes d’Edu Castro que tindran una clara oportunitat de Barroso que Ballart atura. El joc es fa un pèl espès, fet que ja li va bé a l’equip visitant que no passa massa angúnies, fins que el primer temps s’esgota sense que el marcador es torni a moure.

El control del partit que fan els blaugranes té premi

L’inici del segon temps, si fa o no fa, comença com havien acabat els primers vint-i-cinc minuts. El domini del partit correspon als forasters que arriben amb més perill que els locals, gràcies a la bona actitud defensiva que no permet remats oberts als locals. Carles Grau salva una perillosa rematada d’Aragonès, que en realitat és una anècdota, perquè en defensa els blaugranes estan molt seriosos. El partit no varia fins que a partir del minut 37 el joc local puja de revolucions. Convençuts els reusencs que han de fer quelcom més per superar als forasters, augmenten de manera significativa el ritme de joc.

Jordi Garcia aprofitant un temps mort improvisat, els demana atacs curts. Els seus homes li fan cas i comencen a fer jugades d’una o dues passades com a màxim, intentant posar a prova a un Carles Grau que en els primers 25 minuts només ha fet 3 aturades, però que ara està més exigit. En el minut 35.18 és Edu Castro qui demana temps mort. En defensa els visitants continuen ferms. Un atac local acaba en recuperació de Marc Grau. La pujada pel centre de la pista del de Lloret acaba amb un passi a l’esquerre on Bargalló rep la passada. El seu tir a mitjana altura supera Ballart. És el minut 37.31 quan l’1-3 puja al lluminós. Jordi Garcia demana un temps mort.

Els visitants donen una lliçó magistral

Els blaugranes es fan forts en defensa, sense permetre tirs oberts a uns locals, que pateixen el fet que el joc estigui controlat pel rival. Tot i el control visitant, els reusencs gaudiran d’una clara ocasió, de fet la més clara del segon temps, quan un rebuig de Carles Grau a un xut de Marc Julià, el recull Martí Casas, molt a pop de la porteria blaugrana, fent una rematada per alt que s’estavella en el travesser. Amb els locals bolcats en atac, la bona feina defensiva dels forasters els hi permet un parell d’arribades de Bargalló que no acaben en gol per la bona actuació de Ballart.

Amb els locals molt pressionats pel rellotge, a 1.51 per la fi, Jordi Garcia demana un darrer temps mort. A 1.21, el tècnic reusenc s’ho juga el tot pel tot. Treu a Ballart de la pista per jugar amb atac de cinc jugadors. Opció que li surt malament, perquè els visitants recuperen la possessió i això permet que Bargalló faci un contraatac que acaba amb la porteria buida en el quart gol blaugrana, el seu tercer d’avui, per l’1-4 que deixa decidit el partit quan queden 1.05 per jugar. Els reusencs no tenen temps de res. Torna Ballart sota els pals, però es quedarà els pocs segons que li queden al matx dempeus. Els blaugranes que han recuperat la possessió juguen als quatre cantons fins que els roigs-i-negres abaixen els braços reconeixen la derrota.

FCB