La dotzena al sac!!!!

Després d’un partit força igualat, el Barça s’ha imposat a l’Aalborg danès en un final d’infart, perquè Mikkel Hansen ha disposat d’un darrer llançament amb el rellotge a 0. El tir del danès ha fregat el travesser i això volia dir que els blaugranes havien conquerit la seva dotzena Copa d’Europa de la seva història, de les quals cinc són en format final-four, havent-ne guanyat 3 de les darreres 4 edicions.

Com hem dit el partit ha estat molt igualat des del començament. Avui els porters blaugranes han estat a escala terrenal mentre que al davant, acompanyant a la bona defensa plantejada pels homes de Stefan Madsen, s’hi afegia una llegenda sota els pals, el veterà Niklas Landin. El matx no ha estat com el partit d’ahir i això feia que els homes de Carlos Ortega patissin el que no estava escrit. Però ningú havia dit que el triomf seria fàcil. La victòria ha estat un triomf coral, solidari i molt treballat en uns 60 minuts plens d’alternatives al lluminós. Els catalans han sabut patir i això els ha fet mereixedors d’un triomf incontestable.

Des de molt aviat es veu que el matx serà força igualat

Ja des de l’inici s’ha vist que el matx seria un frec a frec. Dika Mem feia el 0-1, avui els blaugranes eren els teòrics visitants, que responia Aleks Vlah de forma immediata. De fet, els blaugranes prenien la iniciativa anotant amb certa solvència, un segon gol de Dika i els anotats per Melvyn Richardson i Jonathan Carlsbogard donaven 2 gols de marge als homes d’Ortega, 2-4. Malgrat que Aleix Gómez no podia superar Landin en un set metres, els blaugranes farien que la renda arribés als tres gols després d’un altre gol anotat per Carlsbogard, 2-5.

Apareixia Mikkel Hansen en l’atac danès, però Dika mantenia els tres amunt, 3-6. Un tir al pal de Richardson permet que els gols de Thomas Arnoldsen i Kristian Bjornsen redueixen el marge català a un sol gol, 5-6. Per part catalana, entre Aleix i Richardson fan que el marge culer torni als dos gols, 6-8, renda que s’esvairà per culpa d’un Landin que comença a imposar-se en els duels, 8-8. En una situació complicada, el gol que anota Timothey N’Guessan és una benedicció. Una aturada de Nielsen, la quarta fins ara del danès, fa que N’Guessan pugui superar de nou a Landin pel 8-10.

Cap dels dos equips no és capaç d’obrir forat al lluminós

Els blaugranes tenen problemes en les passades, aquí cal culpar a la pressió defensiva dels avui locals i això provoca que els danesos s’apropin al lluminós amb un gol de Max Hoxer després d’un temps mort demanat per Madsen. Dika anota, però la resposta de Lukas Nilsson torna a ajustar el resultat. Dika insisteix, però ara la resposta és de Vlah qui empata a 11.

En la sacada Aleix Gómez fa l’11-12 moment en el qual Ortega decideix canviar de porter. Gonzalo Pérez de Vargas substitueix Nielsen. El canvi a la porteria, de moment no es nota perquè Hansen torna a empatar ara a 12. Primer N’Guessan i més tard Richardson des dels set metres mantenen el gol de renda dels catalans, però les coses es capgiren en un tres i no res gràcies als gols de Sebastian Barthold i Hoxer, 15-14. En la darrera jugada blaugrana de la primera part, hi ha un set metres que Richardson transforma pel 15-15 quan s’arriba al descans.

Les coses continuen igual

La segona part comença sense canvis a les porteries, Landin a la danesa, Gonzalo a la catalana. On si hi ha canvis és als extrems. Ara juguen Blaz Janc a la dreta i Hampus Wanne a l’esquerra. Una primera aturada de Gonzalo, permet que els culers prenguin la iniciativa després del gol de Dika. Iniciativa al marcador que mantenen primer N’Guessan i més tard el mateix Dika, 18-19.

Com es pot comprovar el frec a frec és constant. Empata Hansen des dels set metres, però Richardson anota des dels nou metres. A un nou gol de N’Guessan s’hi afegeix un de Janc aprofitant que Landin no arriba a temps, 20-22. Els danesos s’afanyen a anotar, Hoxer, abans que N’Guessan no pugui amb Landin. Bjornsen empata a 22. Ja hi tornem a ser. N’Guessan anota, però Nilsson torna a empatar.

Després d’un tir de Richardson, la pilota rebutjada per Landin la recull Luis Frade per avançar als avui visitants, però Arnoldsen empata a 23. El tècnic malagueny decideix tornar a canviar de porter, Nielsen entra per Gonzalo. Amb Petar Cikusa llançant fora, el porter blaugrana evita que els seus compatriotes s’avancin. En lloc d’això qui anota un set metres, superant a Fabian Norsten qui de forma momentània substitueix Landin, és Richardson pel 24-25.

Thiagus Petrus rep una exclusió. Per dos cops Hansen anota des dels set metres, entremig hi ha un gol de Richardson. Amb empat a 26, Cikusa anota avançant als avui visitants. Una aturada de Nielsen permet que Frade torni a agafar un rebuig de Landin a tir de Dika per fer el 26-28 quan queden 6.41 per jugar-se. Madsen demana un temps mort. Després que empati Arnoldsen, ara qui demana temps mort és Ortega.

Els minuts decisius són blaugranes

Arribem als minuts claus. La jugada blaugrana acaba amb gol d’Hampus Wanne. En l’atac danès Nielsen li atura un tir a l’extrem esquerre i això ho aprofitaran els blaugranes per fer gol ara des de l’extrem dret on Janc supera Landin pel 27-30 a 3. 35 per la fi. En l’atac danès en Dika és exclòs. El set metres el transfoma Hansen. Després d’una pèrdua de Carlsbogard, Bjornsen posa un ai al cor dels culers en fer el 29-30. El gol anotat per Richardson serà clau per la victòria. Queden 2.12. Arnoldsen anota abans que en l’atac blaugrana Cikusa perdi la possessió. Aquí apareix la defensa blaugrana que provoca una pèrdua als danesos.

Estem en el darrer minut de partit. Els blaugranes juguen per superar la defensa individual que fan els rivals. A manca de 27 segons Ortega demana un darrer temps mort. La jugada acaba amb un tir de N’Guessan que atura Landin. A 17 segons per la fi, Madsen demana temps mort. La jugada és per Hansen que rep una falta lateral de’n Dika que li costa l’exclusió. El temps s’esgota. Hansen té a la seva mà dreta portar el matx a la pròrroga. El seu tir molt forçat frega la part superior del travesser. El Barça és campió. A la pista i a la grada 203 esclata la festa celebrant la 48ena Copa d’Europa conquerida pel club blaugrana a la seva història. Felicitats, CAMPIONS!!!!

 

 

FCB&EHF

Estadística