La intensitat blaugrana no té premi

El Barça no n’ha tingut prou amb una evident millora ofensiva per aconseguir la victòria en aquest segon partit del play-off semifinal de l’ACB. El punt d’honor i l’encert en el tir no et donen res si hi manca esperit defensiu. Ja se sap que és la defensa la que fa guanyar campionats i avui, un cop més, la defensa blaugrana, tot i les diverses alternatives, ha estat una joguina trencada. Des del rebot, l’equip blanc ha pogut portar el matx on volia, un intercanvi de cistelles que ha acabat afavorint als locals, superiors en les pintures i amb prou recursos per treure profit de les diverses situacions que es produïen a la pista. Ara, l’eliminatòria està molt complicada perquè els blaugranes es veuen en la necessitat de remuntar un 2-0 desfavorable, fita difícil d’assolir perquè vol dir que per passar a la final s’han de guanyar els tres pròxims partits.

Canvi de xip dels blaugranes

El matx començava força bé pels interessos visitants. Una esmaixada de Willy Hernangómez i un triple de Ricky Rubio donaven un esperançador 0-5 al lluminós. Dzanan Musa retallava el marge gràcies a un triple, però els visitants insistien. Cistella de Nikola Kalinic, els seus dos únics punts del partit, abans que en Willy fes arribar el marge als sis punts, 3-9.

La reacció blanca no s’ha fet esperar. Un parcial 11-0 capgirava el marcador, que obligava Roger Grimau a demanar temps mort. Anotava Jabari Parker i a continuació seria Tomas Satoransky qui deixava en tres punts la renda local, 16-13.

Tornava a anotar Parker per mantenir els tres per sota, abans que Jan Vesely, el millor blaugrana avui, fes els seus dos primers punts per deixar en la mínima expressió el marge blanc, 18-17.Els forasters, molt dinàmics, tenien esma per capgirar el marcador. Una cistella amb addicional de Satoransky seguida d’una esmaixada de Vesely després d’una recuperació d’Àlex Abrines, canviava el signe del partit, 20-22. Una nova esmaixada de Vesely tancava el primer capítol amb el Barça dominant de dos, 22-24.

Els locals capgiren el marcador

Grimau ordena a l’inici del segon període defensa zonal 2-3. Alternativa defensiva que li funciona prou bé. Anota Vesely i després d’una recuperació de Parker, qui suma dos punts és Joel Parra, bon partit el seu, per donar sis punts de renda als catalans, 22-28. Tot i la millora en el rebot defensiu, ara es fallen els atacs i això permet als blancs retallar l’avantatge dels visitants. Oscar Da Silva anotarà per dos cops per deixar en quatre punts el marge culer, 28-32, moment en el qual arriba un triple de Sergio Llull pel 31-32.

Entre Parker, des de la línia, i una cistella de Nico Laprovittola mantenen al Barça al davant de tres punts, 33-36. Una falta tècnica a la banqueta blaugrana l’aprofita Llull per retallar un marge que s’esvaeix, després d’una cistella de Mario Hezonja. Parker torna a posar al Barça al davant, però un segon triple de Llull, els dona un punt de més als locals, 39-38. Una pèrdua de Ricky permet que el marge blanc creixi després que anoti Musa, 41-38. Anota en Willy, però el primer temps acaba amb triple de Facundo Campazzo després de temps mort demanat per Jesús Mateo, 44-40.

Els blancs agafen avantatge

Malgrat que Parker anota cistella i addicional, les coses no començaran gens bé pels visitants a l’inici del tercer capítol. Els blancs obren un petit forat al marcador, 50-43 obligant Grimau a demanar temps mort. Vesely i Satoransky mantenen gairebé les coses iguals, 55-47. Ara el Barça defèn en zona 3-2. Vesely anota abans que Musa converteixi un triple pel 60-49. El pivot d’Ostrava finalitza un contraatac amb una esmaixada, però els blancs responen amb triple d’Hezonja. Nova cistella del pivot txec, però els locals marxen de catorze punts, 67-53, moment en el qual Grimau talla el partit.

Amb els blaugranes encara defensant en zona 3-2, un triple de Parra i una cistella després d’un cop de palmell d’un atent Da Silva deixa en set punts, el marge local, 67-60. Mateo no se’n refia i demana un temps mort. Grimau aprofita pe canviar la defensa que ara és individual. Triple de Sergio Rodríguez, abans que Parra anoti pel 70-62. En la darrera jugada del període, en Ricky es precipita al fallar un tir, permetent que Llull faci de les seves en convertir un triple des de gairebé mitja pista pel 73-62 a manca del darrer capítol.

Els visitants no arriben a temps

El darrer quart també comença malament pels blaugranes. Tot i tornar a defensar en zona, es perd el control del rebot defensiu i això permet que els blancs augmentin la seva renda, 77-62. Anota Parra. Una recuperació de Da Silva acaba amb falta antiesportiva de Rodolfo Fernández. Els visitants només anoten els tirs lliures que llança l’alemany, perquè Parker falla el seu intent de tres. Laprovittola, de contraatac, deixa en deu punts el desavantatge culer, 79-69, Ara els visitants tornen a defensar en individual. Ricky només anota un tir lliure, mentre que els blancs anoten un parell de triples, Fernández i Guerschon Yabusele pel 87-70. Vesely també anota un sol tir lliure, abans que Da Silva deixi en catorze punts el marge blanc, 87-73. Un triple de Rodríguez, el respon de la mateixa manera Laprovittola, qui en el següent atac blaugrana insisteix amb el triple, 90-79 a 4.45 per la fi.

Temps mort de Mateo. Els blaugranes fan una zona-press que en la seva pintura passa a ser defensa individual. Una cistella amb addicional de Campazzo, la respon Satoransky amb un triple, 93-82. Vesely torna a esmaixar abans de transformar dos tirs lliures per mantenir els nou per sota, 95-86 a 2.29. Satoransky insisteix amb el triple pel 97-89 quan només queden 1.33 per jugar-se. Desavantatge que manté Laprovittola anotant una safata en un contraatac. Una falta tècnica a Grimau l’aprofita Campazzo per anotar el 100-91. A 26 segons, Vesely converteix un triple, 100-94, el problema és que no hi ha temps per gaire més. Anoten els locals, abans que Laprovittola faci el mateix. Dos tirs lliures de Llull respostos per dos tirs lliures de Parker tanquen el matx amb el definitiu 104-98 al lluminós.

FCB

Estadística