El Barça s’emporta la primera victòria del play-off semifinal

Un Barça que ha fet un partit extraordinari fins al minut cinc de la segona part, ha aconseguit la primera victòria en el play-off semifinal davant un Reus Deportiu que ha reaccionat a partir del seu segon gol arribant a controlar el partit en els darrers 15 minuts de partit, però que, al cap i a la fi, no ho ha pogut aprofitar per res més que apropar-se en el marcador fins al 6-3 final. Ara la sèrie es trasllada a Reus, on diumenge vinent es disputarà el segon enfrontament d’aquesta semifinal de l’OK Lliga.

Els locals comencen dominant

El matx començava amb domini local. Ja hem dit que els locals han jugat força bé tota la primera part i deu minuts de la segona. Fruit de la bona sortida dels blaugranes, Joao Rodrigues inaugurava el marcador en el minut 2.25. Pau Bargalló situat al bell mig de l’atac local fa un passi endavant filtrat a mitjana altura. El d’Oeiras, que està situat al davant de Càndid Ballart, toca la bola de manera delicada, suficient per fer impossible l’actuació del porter reusenc. És l’1-0.

El gol ha estat un cop dur pels roigs-i-negres que no tenien previst començar a perdre tan aviat. Bargalló i Ignacio Alabart han posat a prova a Ballart que ha respost bé. Les jugades dels visitants són escasses i de poc perill, fins que Ferran Giménez té una clara oportunitat que Sergi Fernández atura amb una gran actuació. Els locals porten el pes del partit, però els visitants proven de sortir en contraatac. En el minut 9.18 Edu Castro demana un temps mort. Gairebé un minut més tard, en el 10.25, arriba una jugada per banda esquerra de l’atac reusenc conduïda per Joan Salvat. Un cop dins de l’àrea cau per l’acció de Bargalló. Els àrbitres assenyalen penal. Sergi Aragonès l’executa de manera perfecta, empatant el matx a 1.

Els blaugranes responen de forma immediata

L’alegria reusenca durarà de Nadal a Sant Esteve. Només sacar de centre, Bargalló puja per banda dreta, fa un passi al mig de l’atac on es troba tot sol Xavi Barroso. El seu xut supera per sota a Ballart. És el minut 10.30 quan el 2-1 puja al lluminós. Aquest segon gol enfonsa a uns reusencs que intentaven sortir del pou. En el minut 11.22 Jordi Garcia demana un temps mort. Per la seva part, Edu Castro va ordenant els canvis habituals. El partit és dominat clarament pels locals que es fan amos i senyors del joc. En el minut 20.49 Jordi Garcia torna a demanar temps mort.

Les arribades locals fan mal, però Ballart ho atura tot. En el minut 22.19 Aragonès veu targeta blava per una clara falta sobre Marc Grau. Bargalló l’executa, però el seu tir va al pal. La jugada continua amb una recuperació de Marc Grau dins de l’àrea reusenca. Fa un passi a la dreta on està Bargalló que veu a Rodrigues totalment sol en el costat esquerre de l’àrea. La passada del de Sant Sadurní la remata el portuguès de primeres, superant per l’esquerra a Ballart. És el minut 22.41 quan el 3-1 puja al marcador. Un parell de rematades dels dos equips sense massa perill posen el punt final a la primera meitat.

Tres gols en dos minuts dels locals, deixen l’enfrontament gairebé decidit

L’inici de la segona meitat serà espectacular pels locals. Només 21 segons després de la sacada, arribarà el 4-1. És una jugada conduïda per la dreta per Bargalló qui fa una passada a Alabart que triangula amb un passi al mig de l’atac a Xavi Barroso que està situat sobre la línia de l’àrea. El seu xut per la dreta del porter és inapel·lable.

Els locals no en tenen prou i poc després, en el minut 26.40 Joao Rodrigues culmina una jugada de Bargalló des de darrere la porteria, recordem que és el seu territori, qui li fa arribar l’esfèrica al d’Oeiras, que està situat a l’esquerra de la porteria rival. La seva rematada és inaturable per Ballart. És el 5-1.

Tot i que Jordi Garcia demana un temps mort, la fam blaugrana no s’atura. Poc després una nova jugada de Bargalló un altre cop darrere la porteria, acaba amb un passi a Barroso que li fa arribar la bola a Rodrigues, qui des del cor de l’àrea supera per sisena vegada a Ballart. 6-1 en el minut 27.01. A partir d’aquí, els locals afluixaran un pèl el seu domini. El primer avís arriba en el minut 31.40 en forma de penal, el segon avui assenyalat als locals, de Bargalló sobre Maximiliano Oruste. De nou és Aragonès l’encarregat de la seva execució. El seu tir, molt ajustat, surt fora a pocs centímetres del pal dret de la porteria blaugrana. Ara els locals rematen menys sobre Ballart i això ho aprofiten els visitants per créixer.

Estèril reacció reusenca

En el minut 34.35 un contraatac foraster fa arribar la bola a Aragonès que està situat tot sol a la dreta de la porteria. Amb un xut de cullera fa arribar l’esfèrica a l’escaire contrari, l’esquerre, tot superant a Sergi Fernández. És el 6-2. Aquest gol canviarà el panorama del partit. Els locals passen a fer atacs molt llargs, però sense aconseguir fer rematades gaire perilloses. En canvi, els reusencs intentaran convertir cada possessió en una rematada per posar a prova al de Calvià .

En el minut 35.59 una rematada de Diego Rojas supera a Sergi Fernández per sota a la seva esquerra. És el 6-3 que reafirma les intencions visitants. Ara el Barça es defèn amb pilota, fent de la possessió la seva millor arma. El domini és visitant, amb jugades de cert perill, com una rematada d’Oruste que va al pal dret de la porteria local.

En el minut 40.08 Edu Castro demana un temps mort per calmar la situació. El matx canvia poc, però es produeix una evident millora defensiva local, que en el temps que queda no permetrà als reusencs gaudir d’oportunitats clares. De mica en mica, el matx va arribant al seu desenllaç, que al final es produeix sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell