El Barça cau un altre cop a Madrid.

El Barça no ha pogut superar a un equip en, teòricament, hores baixes en el primer enfrontament del play-off semifinal de la lliga ACB. A l’hora de la veritat ni hores baixes ni res de res. Un cop més, el Palacio de la Comunidad ha estat una assignatura pendent per uns blaugranes que tan sols han presentat batalla en el tram inicial del segon quart, precisament l’únic que han guanyat i de dos punts, en un matx que els blancs han dominat gairebé a plaer.

Tot i igualar la lluita pel rebot, 34 pels locals, 31 pels homes de Roger Grimau, aquest factor els ha servit de ben poc perquè avui el gran dèficit de l’equip ha radicat on justament han estat bé tota la temporada, el tir de tres, que avui amb un horrorós 18% d’encert, 4 de 22, ha sigut una rèmora els quaranta minuts de joc. Ara toca recuperar la moral i intentar la victòria en el segon partit de la sèrie que s’ha de jugar el divendres vinent en el mateix escenari, perquè de no aconseguir una victòria, l’eliminatòria quedaria molt complicada.

Mal inici

Ja des de bon començament s’ha pogut comprovar que no seria un bon dia pel que fa al tir exterior. Es fallaven els primes llançaments, la majoria de tres, i això ho aprofitaven els blancs per començar a obrir forat al lluminós. Cistella i triple de Facundo Campazzo pel 5-0 inicial. Una esmaixada de Jabari Parker deixa el marge local en tres punts, desavantatge que es mantindria després d’una cistella de Tomas Satoransky. Dos punts d’Àlex Abrines amb tir addicional reduïen el marge local als dos punts, renda que es manté després d’una cistella de Jan Vesely, 11-9.

Amb els blaugranes fallant intents de triple, els blancs tornen a obrir forat al marcador, 17-9, obligant Grimau a demanar temps mort. Un triple de Satoransky redueix en primera instància el marge local, però els blaugranes continuen fallant des del 6,75. Willy Hernangómez erra dos tirs lliures, però es rescabala fent una cistella que deixa en cinc punts la renda blanca, 19-14, abans que un triple d’Alberto Abalde i una cistella de Sergio Rodríguez tanquin el primer capítol amb els blancs dominant de 10 punts, 24-14.

Reacció estèril

En el segon període arribarien els millors minuts dels visitants en el partit. Amb Oscar Da Silva de pal de paller, els forasters aconseguirien, durant uns minuts, el control del partit. Sis punts de l’alemany més una cistella de Nico Laprovittola, esmorteït fins al moment, més dos punts de Vesely redueixen el marge blanc a només dos punts, 26-25, obligant Jesus Mateo a demanar temps mort. Tot i el pas per la banqueta, els problemes pels de casa no s’esvaeixen i entre un tir lliure de Nikola Kalinic i un triple de Dario Brizuela, el partit queda empatat a 28. Anoten els locals, però entre una falta tècnica a Llull, convertint el tir lliure Abrines, més dos tirs lliures convertits per Ricky Rubio, posen al Barça al davant al marcador, 30-31.

A partir d’aquí els blaugranes faran per uns moments una zona press en la sacada de fons que es convertirà en una zona 3-2 quan el joc arriba a la pintura. Un triple de Guerschon Yabusele trenca l’alternativa defensiva dels culers. Abrines des de la línia empata el matx a 33, què serà el cant del cigne pels blaugranes, perquè un parcial 6-0, amb falta antiesportiva de Satoransky, deixa un preocupant 39-33 al lluminós. Grimau torna a tallar el partit, tot just abans que un nou triple de Yabusele elevi el marge blanc a nou punts, 42-33.

Tota la bona feina feta pels blaugranes en aquest segon quart se’n va en orris en aquest tram final de la primera meitat. Parker reacciona amb cistella i addicional, però els visitats continuen fallant tirs de tres. Una cistella afortunada de Yabusele sobre la botzina tanca el primer temps amb els blancs dominant de vuit punts, 44-36.

Els locals augmenten el seu avantatge

L’inici del tercer quart serà horrorós pels visitants. Malgrat que a la cistella inicial blanca la respon Abrines, els locals aconseguiran obrir forat al marcador amb un parcial 12-0 que els donarà vint punts de marge, 58-38. No ha valgut de res un temps mort demanat per Grimau perquè els locals han castigat les pèrdues blaugranes amb cistelles fàcils. Per si hi mancava alguna cosa, Grimau rep una falta tècnica amb Campazzo transformant el tir lliure. El mateix argentí anotarà dos tirs lliures més per fer arribar la renda blanca als 23 punts, 61-38. Marge que es reduirà després de dos tirs lliures d’en Ricky i una nova cistella de Da Silva, 61-42.

Ara qui rep una falta tècnica és la banqueta forastera que Campazzo també transforma. Sis punts consecutius de Laprovittola, cistella i quatre tirs lliures, redueixen el marge local als setze punts, 64-48. Un triple de Joel Parra deixa el marge blanc en tretze punts, 64-51, moment en el qual, el tècnic local demana un temps mort. Els blaugranes tornen a pressionar la sacada blanca per passar a la defensa zona 3-2, però això només els serveix per mantenir els tretze per sota, després de dues cistelles d’en Ricky i una de Laprovittola, 70-57. A partir d’aquí, els homes de Grimau tornen a la defensa individual. Una esmaixada i un tir lliure posterior d’en Willy deixa el marge blanc en dotze punts, 72-60 que seran 10 després de la darrera cistella del quart anotada per Parker, 72-62.

Els blaugranes es queden sense opcions en el darrer període

El de Chicago insisteix per reduir el marge blanc als vuit punts, 72-64, quan apareix Sergio Llull qui anotarà quatre triples consecutius, algun de molt afortunat, que dinamiten el partit fent arribar el marge local als vint-i-cinc punts, 84-69 tot i cinc punts visitants, una cistella d’en Willy i de dos punts amb addicional de Laprovittola.

En el poc temps que queda, la victòria blaugrana és ja impossible i ara es tracta de minimitzar l’atzucac. Anota Parker, però Yabusele converteix un triple. Amb els blaugranes en plena descomposició, el mateix Yabusele cistella i addicional pel 92-71. Cinc punts seguits d’en Willy, triple i cistella, i un cop de palmell de Da Silva deixen el marge blanc en catorze punts, 92-78, abans que entre un triple de Dzanan Musa i una cistella de Fabien Causeur posin al marcador el definitiu 97-78 amb el qual s’arriba a la fi del matx.

FCB

Estadística