Treballat i merescut triomf blaugrana

El Barça ha estat capaç d’aprofitar la primera oportunitat que tenia per decidir l’eliminatòria de quarts de final de l’ACB amb el Tenerife. Fent un partit molt sòlid, només ha perdut el segon període, l’equip dirigit per Roger Grimau s’ha mantingut ferm davant la proposta canària que volia, des del joc exterior fer miques la defensa blaugrana perquè en l’interior la superioritat visitant era evident per la baixa de Giorgi Shemardini. Els illencs que avui tenien a Kile Guy lluny del nivell mostrat al Palau Blaugrana i amb un Marcelinho Huertas menys efectiu que aleshores, han presentat batalla a través de Bruno Fitipaldo i Sasu Salin, però els visitants no han caigut en el parany de la precipitació i gràcies a l’excels partit que ha fet Tomas Satoransky, han anat superant obstacles fins a acabar de decidir el matx i l’eliminatòria en el tram final dels quaranta minuts de joc.

Els blaugranes comencen bé

L’inici blaugrana en atac era demolidor. Tres de cinc triples convertits, Joel Parra, Jabari Parker i Nico Laprovittola per manar al marcador 4-9. La pega, sempre hi ha una pega, era el poc control del seu rebot defensiu. Però l’exuberància ofensiva pal·liava aquest dèficit. Una pilota perduda del de Morón permet que els canaris retallin el marge foraster, 8-9. Però el base argentí augmenta a tres punts la renda abans que arribi el primer triple local, Fitipaldo, per empatar el matx a 11. La resposta blaugrana també serà en forma de triple, Parker, per tornar als tres amunt, 11-14.

Ja amb Satoransky a pista, avui el titular ha estat Ricky Rubio, una cistella de Laprovittola augmenta a cinc punts l’avantatge foraster. I un tir lliure de Parker el fa arribar a l’11-17. Per fi millora el rebot defensiu dels culers i això permet que un triple de Satoransky doni el màxim avantatge visitant en el partit, nou punts, 11-20. Els locals esvairan aquest marge gràcies a un parcial 10-0 que els posarà al davant per un punt, 21-20. Una cistella sobre la botzina de Dario Brizuela, tanca el primer capítol amb els forasters dominant d’un sol punt, 21-22.

Arriba la reacció canària

Malgrat que el segon període comença amb encert pels visitants, triple de Satoransky i cistella de Willy Hernangómez, qui en un partit més es passarà més estona a la banqueta que sobre la pista, fan arribar el marge visitant als quatre punts, 23-27, però Sasu Salin amb un triple deixa el marge en un punt, 26-27. El finès està fent el paper que Guy va fer en el partit a Barcelona. Willy anota tan sols un tir lliure que serà el precedent d’un parcial local de 8-0 amb cistella i addicional d’Elgin Cook i triple de Fitipaldo que donen als illencs sis punts de renda, 34-28.

Tot i que Nikola Kalinic i Ricky anoten, un nou triple de Fitipaldo augmenten a set punts la renda local 39-32. I encara gràcies que Guy falla un tir lliure per falta tècnica d’en Ricky. Vesely anota abans que ho faci Parker al transformar només un tir lliure, 41-35. Rokas Jokubaitis deixa el marge local en quatre punts, que seran set després de cistella i addicional de Tim Abromaitis, 44-37. Una cistella amb addicional de Jokubaitis i una esmaixada d’Air Parker, culminant un contraatac, redueixen a dos punts el marge illenc. Renda que es manté quan arriba el descans, perquè després que Guy anoti els seus dos únics punts en el partit, des de la línia una jugada ordenada en un temps mort demanat per Grimau, la culmina de forma perfecta Oscar Da Silva amb una esmaixada pel 46-44.

Uns sòlids visitants dominen el tercer període

El començament de la segona part serà favorable pels interessos blaugranes. Gràcies a l’encert de Parker, quatre punts, i Satoransky fan un parcial 0-6 que capgira el marcador, 46-50. De nou apareix Salin transformant un triple. Anota Jokubaitis, però una cistella amb addicional de Fran Guerra permet als locals empatar a 52. Satoransky torna a avançar als forasters, però el primer triple en el partit de Huertas posa als grocs al davant. Vesely ho capgira, però els locals insisteixen amb quatre punts consecutius. Fins que un triple de Satoransky empata el matx a 59. Una falta tècnica assenyalada a Huertas permet que el de Praga anoti el tir lliure, 59-60.

Després d’una cistella de Cook, arribaran dos triples, Satoransky i Laprovittola que donen cinc punts de renda als culers, 61-66. Malgrat això, una falta antiesportiva de Laprovittola permet als locals reduir a un sol punt el marge visitant. Da Silva anotarà dos tirs lliures i una safata culminant un contraatac, per donar altre cop cinc punts de renda als seus, 65-70. Txus Vidorreta demana temps mort. Salin anota de dos mentre que Da Silva transforma dos tirs lliures per mantenir els cinc amunt, 67-72. Ja dins del darrer minut del tercer període, quatre punts consecutius de Fitipaldo, cistella i dos tirs lliures, deixaran el marge culer en la mínima expressió, 71-72, quan el matx arriba al seu últim capítol.

Continua el frec a frec

Les coses comencen fatal pels blaugranes a l’inici del quart període. Una cistella de Joan Sastre i una pèrdua d’en Ricky són un mal presagi. Per sort, Àlex Abrines recupera la pilota evitant que la ferida sigui més gran. Vesely anota per tornar a avançar als visitants, 73-74. Després d’una segona recuperació d’Abrines, en Ricky fa arribar el marge català als tres punts, 73-76. Però els locals responen de la mà de Huertas. Cistella i triple per capgirar el marcador, 78-76. Ara qui respon és Vesely amb una esmaixada per empatar a 78.

Un triple des de la cantonada de Sastre avança als illencs, abans que Jokubaitis retalli a un punt el marge local. Ell mateix empatarà a 82, aprofitant que Guerra ha fallat un tir lliure. Un nou triple, el quart de la nit, de Salin i una cistella d’Abromaitis fan arribar el marge local als cinc punts, 87-82. En aquesta situació molt complicada, Satoransky anota dos tirs lliures. Anoten els locals, abans que Laprovittola transformi cistella i addicional per deixar la renda illenca en tan sols dos punts, 89-87, quan queden 3.24 per la fi.

Satoransky pren les regnes del partit

Una bona defensa blaugrana precedeix una cistella amb addicional de Parker per posar al Barça al davant d’un punt, 89-90. Un triple de Sastre posa el Santiago Martín dempeus. Però el triple anotat per Satoransky torna a fer asseure al públic canari, 92-93, a manca d’1.43. Huertas falla un triple, però la jugada visitant acaba amb triple d’Abrines que no puja al marcador perquè abans hi ha falta en atac de Satoransky. Ara qui falla el tir és Fitipaldo.

En l’atac blaugrana Guerra rep la seva cinquena falta personal que a més és considerada antiesportiva. Ara el públic, i també Vidorreta, es tornen a aixecar, però aquest cop d’indignació. Després de revisar-la, els àrbitres mantenen el criteri. Vesely anota els dos tirs lliures i la jugada posterior protagonitzada per Satoransky finalitza amb cistella pel 92-97 final, perquè el triple desesperat que prova Abromaitis acabarà a les mans de Satoransky. La darrera jugada blaugrana busca les quatre cantonades per fer passar el temps. Abans que soni la botzina, Vidorreta va cap a Grimau per encaixar les mans reconeixent la derrota.

FCB

Estadística