Treballat triomf

El Barça ha aconseguit la primera victòria en el play-off de quarts de final de l’OK Lliga, després de doblegar a un HC Sant Just que, com en el matx corresponent a la vint-i-unena jornada de l’OK Lliga que es va disputar en el matx escenari, ha posat les coses molt complicades a l’equip blaugrana. Com aleshores l’equip local ha hagut de bregar i treballar de valent per endur-se’n el triomf. De fet, la victòria ha acabat arribant en els darrers minuts del matx quan Joao Rodrigues ha convertit el penal comès per la defensa visitant. Fins aquell moment, el matx que marxava als vestidors amb victòria mínima dels locals, ha estat ple d’emoció i amb clares oportunitats de marcar per part dels dos equips, i si no s’han anotat més gols, molta part de la culpa l’han tingut els dos porters que han rivalitzat en aturades de mèrit.

Inici fulgurant dels locals

El matx començava amb els locals colpejant molt aviat. Després d’una primera rematada forastera, en el primer atac blaugrana arribava el primer gol. Ha estat una jugada de Marc Grau qui situat molt a prop de la línia de mitja pista, d’esquena a la porteria rival, per banda esquerra fa un passi enrere a Pau Bargalló. El de Sant Sadurní, que aquesta setmana havia anunciat que la temporada vinent no continuaria sota la disciplina blaugrana, ha fet una diagonal d’esquerre a dreta, sense que cap jugador rival li surtis al pas. Un cop ha arribat al llindar de l’àrea ha etzibat un xut creuat que sorprèn Elagi Deitg. És el minut 1.26 quan l’1-0 puja al lluminós.

El matx en aquests primers minuts està dominat pels locals, però sense superar amb claredat la bona defensa del Sant Just. El segon gol no ha tardat. Una jugada local amb els protagonistes canviats, Joao Rodrigues situat darrere la porteria rival, troba una línia de passada que li permet fer arribar la bola a la posició on es troba Bargalló. Ja ho hem dit, el món al revés. El remat del de Sant Sadurní, des de molt a prop, torna a superar Deitg per alt. És el minut 4.06 quan el 2-0 puja a l’electrònic. Mia Ordeig ha demanat de forma immediata un temps mort.

La dinàmica canvia

A partir d’aquí, les coses no han estat tan fàcils pels locals. Amb el 2-0 al marcador, els del Baix Llobregat, no han canviat gens el pla de partit. Forta defensa, i en atac buscar els contraatacs com més aviat millor. El domini era local, però sense clares arribades davant Deitg per culpa de l’esforç defensiu d’uns visitants que no permetien jugades obertes als blaugranes. El matx s’ha anat espessint pels homes d’Edu Castro que intentaven obrir la pista, però sense massa sort de cara a porta. Quan no es trobaven a un jugador rival acabaven estavellant la rematada en les guardes d’un immens Deitg.

De mica en mica, els atacs forasters causaven certs problemes en defensa a uns blaugranes que no sabien com tornar a superar la defensa visitant. En el minut 18.18 Mia Ordeig demana un segon temps mort. Després d’un parell de rematades forasteres que Carles Grau atura amb solvència, arribarà el gol foraster. En el minut 23.51 una rematada de Xavi Crespo és rebutjada per Carles Grau. La bola torna a on es troba Crespo qui fa una assistència al cor de l’àrea on apareix Edu Fernández, qui amb un toc suau supera al porter local en el minut 23.54. No hi ha temps per gaire més i el matx arriba al descans amb avantatge mínim per part local.

Tot continua igual

La segona meitat comença amb el mateix guió que s’ha vist en els primers vint-i-cinc minuts. Clar domini local, forta defensa visitant i poques ocasions clares de gol pels homes de Castro. Les rematades blaugranes acostumen a ser amb el defensor a sobre i amb poques possibilitats de sorprendre a un atent Deitg. En canvi, en el minut 27.26 una rematada de Fernández s’estavella en el pal dret de la porteria local. Els locals cometen l’error de no buscar passades al segon pal fent d’aquesta manera la feina més fàcil als homes de Mia Ordeig.

En el minut 31.36 Marc Grau comet una falta tan clara com innocent que els àrbitres consideren de targeta blava. Els blaugranes es queden de moment amb un home menys a pista. Joan Pujalte és l’encarregat d’executar el tir directe. El moviment del jugador visitant no acaba de fer perdre la posició al porter blaugrana que finalment desvia la bola. Els locals continuen, doncs, amb un jugador menys. I de fet, en els dos minuts d’inferioritat, els forasters no podran més que rematar un sol cop sobre la porteria local amb intervenció brillant de Carles Grau. El joc blaugrana, tot i dominar el partit, cada cop és més feixuc sense trobar la manera de superar la bona tasca defensiva dels homes d’Ordeig.

Els blaugranes acaben decidint des del punt de penal

El partit es va espessint i creix la possibilitat de l’empat foraster, però entre la defensa i un excels Carles Grau es manté el mínim avantatge al marcador. Amb una mica d’inquietud pels locals, ens apropem als darrers minuts del matx. A manca de 4.56 Ordeig demana un darrer temps. Pels forasters és hora de jugar-s’ho el tot pel tot. Una arribada clara de Gerard Miquel és aturada per un immens Carles Grau.

Els locals que continuen sense poder superar a Deitg pateixen força, però en defensa resisteixen prou bé. Fins que una recuperació en defensa de Bargalló li permet fer una cursa cap a l’àrea rival que acaba amb una empenta. Els àrbitres no dubten a assenyalar penal. Estem en el minut 43.20. L’encarregat d’executar la pena màxima és Joao Rodrigues. El d’Oeiras amb un tir perfecte a l’escaire esquerre de la porteria defensada per Deitg fa pujar el 3-1 al marcador.

Tot són presses pels homes d’Ordeig que perden una mica el seny. Producte de la precipitació per culpa del resultat i el rellotge Crespo comet una clara falta que li costa una targeta blava a 9 segons de la fi. L’encarregat d’executar el tir directe és Bargalló qui aquest cop no pot superar a Deitg, acabant-se el partit tot seguit. La sèrie es trasllada a Sant Just on es jugarà el diumenge 26 de maig el segon partit.

@PBBMeritxell