Victòria sota mínims.

Un Barça en hores baixes, a conseqüència de les dues darreres derrotes patides al Palau, s’ha acabat emportant la victòria de la seva visita al Bilbao Arena, després d’un partit molt igualat en la primera meitat. Un parcial 1-10 en els últims 4 minuts del tercer període ha acabat donant un coixí que s’ha estirat una mica més a l’inici del darrer capítol, que al cap i la fi ha estat determinant pel triomf final. Els blaugranes que s’han pres amb certa filosofia l’enfrontament amb l’equip basc, han aconseguit assegurar-se el tercer lloc a la taula classificatòria.

Els blaugranes comencen bé

Els forasters començaven força bé. Aprofitant les errades en el tir dels locals, marxaven 0-6 gràcies a Jan Vesely, dues cistelles del txec, i Joel Parra, avui titular. No tardarien els locals a reaccionar. Gràcies a una cistella i a un tir lliure de Kristian Kullamae, a un tir lliure de Xavi Rabaseda, tot i que en fallaven dos de quatre, i a una cistella de Thijs De Ridder, els bilbaïns empataven a 6. Un tir lliure de Parra donava un punt de renda als visitants, però un parcial 4-0 posaven els locals manant de tres punts, 10-7. Desavantatge que retallava Oscar Da Silva, magnífic partit de l’alemany, sense dubte el millor del partit.

Una cistella amb addicional fallat per part de Nico Laprovittola posa al davant als culers, però els bascos insisteixen, 14-11. Un triple de Laprovittola, l’únic que anotaria avui, empatava el matx a 14. Cal dir que en això del triple els homes de Roger Grimau han estat negats, 6 de 24, però han aprofitat el fet que els locals han estat pitjor, 3 de 22. Rokas Jokubaitis empatava a 16 poc després, mentre da Silva tornava a donar als seus l’avantatge al lluminós, això sí d’un sol punt, 17-19. En el darrer minut del primer capítol una esmaixada de Da Silva i un triple de Parra tanquen el primer parcial amb els blaugranes dominant de 5 punts, 19-24.

El partit s’iguala

Els primers compassos del segon període són poc propicis pels homes de Grimau. Àlex Abrines falla un triple, i a Jokubaitis li assenyalen una falta antiesportiva. Els biscaïns ho aprofiten per retallar el marge foraster a un sol punt, 23-24. Ja hem dit que la primera part ha estat força igualada. Vesely anota, però els locals encara manen al marcador, fins que un triple de Jabari Parker torna a capgirar el resultat, 27-29.

La resposta local ha estat el primer dels tres triples que anotarien en el matx, Keith Hornsby, per avançar altre cop als homes de negre, 30-29. Però un segon triple de Parker desfà la situació, 30-32. Abrines signant un contraatac manté el lleu avantatge, abans que el segon triple local, de Melwin Pantzar torni a posar als locals al davant, 35-34. Situació que canviarà per dos cops abans del descans. Primer una esmaixada de Da Silva i després dos tirs lliures de Laprovittola serveixen per tancar la primera part amb el Barça dominant d’un sol punt, 37-38.

Els visitants obren un petit forat al marcador que acabarà sent suficient

Al poc de començar la segona part, els locals gràcies a una cistella amb addicional transformat per Sacha Killeya-Jones canvia el signe del matx. Serà Parker des de la línia qui empati a 40. Amb els blaugranes defensant en zona 2-3, Vesely recupera una pilota que Parker aprofita per posar als seus al davant de nou. El marge blaugrana arriba als quatre punts després de dos tirs lliures de Jokubaitis. El marge dels forasters arribarà als sis punts després d’una cistella anotada pel mateix base lituà, 40-46. Moment en el qual Jaume Ponsarnau es veu obligat a demanar temps mort.

Els bilbaïns reaccionen anotant quatre punts consecutius sense resposta blaugrana. Un tir de Kristian Kullamae, que primer els àrbitres donen de tres punts i que posteriorment veuran en l’instant replay que estava trepitjant la línia, serà el principi de l’escapada blaugrana. Els visitants tanquen el seu rebot defensiu i a partir d’aquí assequen la producció local. Una esmaixada de Vesely posa als blaugranes al davant, 46-48. Un tir lliure anotat per Truggvi Hlinason serà el darrer punt local en el quart, 47-48. Per part forastera, dos tirs lliures de Laprovittola, més cistella i addicional de Da Silva i un triple de Tomas Satoransky, fan arribar la renda visitant als nou punts, 47-56, després de la revisió arbitral.

Els blaugranes resisteixen la darrera embranzida local

Amb el coixí aconseguit, els visitants gaudiran d’uns bons minuts després que Hlinason d’esmaixada trenqui la sequera local. Da Silva anotarà els següents sis punts visitants, un tir lliure, una cistella i un triple que fan arribar l’avantatge català als tretze punts. De nou Ponsarnau ha de demanar temps mort. Els locals reaccionen amb dues cistelles de Killeya-Jones. Ara qui demana temps mort és Grimau amb 53-62 al lluminós.

Després que els arbitres canviïn la decisió que havien pres d’assenyalar com antiesportiva una falta de Vesely en una revisió demanada pel tècnic blaugrana, el d’Ostrava anota el 53-64. Marge que es mantindrà després de cistella de Jokubaitis. Els bilbaïns, gràcies als tirs lliures, redueixen el marge visitant en quatre puts, 61-68, però abans que les coses es compliquin, un cop de palmell de Da Silva i dos tirs lliures anotats per Jokubaitis tornen als dos dígits el marge català, 61-72. Queden 2.13 pel final. Per part local qui pren les regnes en atac és Kullamae. Seus seran cinc punts, els últims del seu equip i del partit, triple i cistella pel 68-72 final que assegura, com hem dit al començament, el tercer lloc final a l’equip blaugrana.

FCB

Estadística