Trista derrota

El Barça ha completat la seva Setmana Tràgica amb una nova i dolorosa derrota, aquest cop davant l’Unicaja d’Ibon Navarro. Sense fer un gran partit, l’equip andalús s’ha mantingut sempre molt a prop en el marcador d’un equip blaugrana que ha dominat bona part dels quaranta minuts, però sense acabar d’aconseguir un gran avantatge. Aleshores, ja en el tram final del matx, els malaguenys s’han posat al davant i en un parell de penetracions, molt mal defensades pels locals, han assolit quatre punts de renda que els han estat suficients per emportar-se la victòria.

Com va passar en el matx davant l’Olympiacos, els homes de Roger Grimau han guanyat tan sols el primer quart i així és molt difícil obtenir victòries. El triomf foraster, sumat a la derrota patida pel R Madrid a la Fonteta, deixa als malaguenys com a líders de la competició, posició que ben segur es ratificarà com a definitiva en el matx que en el Martín Carpena han de disputar davant el Palència el pròxim diumenge.

Parker lidera un bon primer quart blaugrana

El matx començava amb un Jabari Parker reivindicant-se després del seu mal partit davant l’equip del Pireu. Seus eren set dels primers tretze punts locals, un triple i dues cistelles, completats per dos triples de Dario Brizuela, un altre que provava de reivindicar-se després de no jugar gens davant els grecs, 13-2. El tècnic dels visitants demana un obvi temps mort perquè en el seu equip res acaba de funcionar.

Tot i el pas per la banqueta, els locals augmenten el seu avantatge després del novè punt de Parker. Després de dues cistelles visitants, Parker, des de la línia, deixa el marge local en onze punts, 17-6. Renda que torna als tretze punts després d’una nova cistella del de Chicago, autor de tretze punts dels locals fins al moment. Un triple de Tyler Kalinoski dona fe de vida del joc exterior andalús, però el marge local torna a créixer gràcies a una cistella d’en Willy Hernangómez i a una altra de Brizuela, abans que un parcial 0-5, amb triple de Kameron Taylor, redueixi el marge local a cinc punts, 23-18. Avantatge que arribarà als set punts al final del primer capítol, amb Ricky Rubio anotant sense error quatre tirs lliures, 27-20.

Es comença a fer figa

En el segon període les coses pels locals no acaben de funcionar bé en atac perquè es fallaran un parell de triples, però com els visitants no ho aprofiten, Oscar Da Silva farà tornar els nou de marge, 29-20. Amb la defensa local començant a donar signes de feblesa, Kendrick Perry anota pel 29-24. Els blaugranes reaccionen gràcies a Jan Vesely i Nico Laprovittola, els primers punts dels dos, pel 33-24. Una cistella d’en Willy després d’agafar el seu propi rebot manté els 9 amunt, renda que retallarà Tyson Carter castigant una pèrdua de Tomas Satoransky anotant de tres, 35-29.

Aquí començarà el viacrucis d’uns locals que fins ara han dominat amb certa comoditat. Parker converteix un triple que no serà gens premonitori. El mateix Carter serà autor de set punts dos tirs lliures, una cistella i un segon triple per empatar a 38. De res ha valgut un temps mor de Grimau per evitar la pèrdua de l’avantatge. Anota Rokas Jokubaitis, però els visitants n’anotaran quatre punts seguits que els posen per primer cop al davant, 40-42. Una cistella d’en Ricky, una altra de Vesely amb addicional torna a posar als locals al davant, 45-42. Una esmaixada de Taylor redueix el marge local, abans que en Ricky, transformant dos de tres tirs lliures, deixi la renda en tres punts, 47-44, quan arriba el descans.

Els rivals prenen la iniciativa

La segona part comença, tot i una pèrdua de Satoransky, amb un triple de Brizuela, el tercer dels quatre de cinc intents que anotaria avui. La resposta és també un triple, en aquest cas de Will Thomas, per deixar les coses com estaven al descans, 50-47. Nikola Kalinic estrena el seu comte amb una cistella, però els andalusos responen amb contundència, triple de Perry i cistella de Thomas per l’empat a 52.

A hores d’ara ja se sap que el matx serà un cara o creu. El quart i darrer triple de Brizuela posa als locals manant de tres punts. Un tir lliure de Kalinic dona quatre punts de marge als locals, però a partir d’ara el que serà un problema i greu és el rebot defensiu dels blaugranes. Melvin Ejim anota després de capturar un rebot a la pintura local. Un triple d’en Ricky dona aire als seus, 59-54. Marge que manté Vesely, abans que quatre punts visitants tornin a ajustar les coses, 61-60.

Willy anota dos tirs lliures, però els andalusos ja fa estona que han olorat sang. Un triple de Dylan Osetkowski empata a 65. En Willy només pot anotar un tir lliure i en la darrera jugada d’aquest tercer període, torna anotar Osetkowski per deixar als malaguenys al davant d’un punt, 66-67. Jugada en la qual els àrbitres li assenyalen falta tècnica a Grimau.

La mala defensa és la culpable de la desfeta final

El darrer període comença amb Carter fallant el tir lliure per la tècnica, però César Augusto Lima anota després de rebot ofensiu, 66-69. Un triple d’Àlex Abrines empata el matx a 69. Empat que es manté gràcies a un alley-hoop entre en Ricky i en Willy. Els forasters es tornen a avançar de quatre punts, 71-75. Satoransky des de la línia i un triple de Jokubaitis redueixen el marge foraster a un sol punt, 76-77. Un triple de Parker dona un avantatge de dos punts als locals 79-77. Marge que manté Vesely a punt d’entrar en els darrers quatre minuts del partit. Kalinic fa arribar la renda local als cinc punts, 85-81, però el rebot defensiu local serà en els darrers minuts un drama. David Kravish castiga la indolència defensiva local anotant dues cistelles consecutives per l’empat a 85.

Després d’un tir lliure anotat per Jokubaitis, és Kalinoski qui castiga la manca de rebot defensiu dels culers, 86-87. Un triple de Parker sembla ser la taula de salvació local, però Kalinoski converteix també de tres per tornar on érem, 89-90. Grimau demana temps mort. Satoransky des de la línia avança als locals, 91-90, però Perry, amb una facilitat sorprenent, anota a 8 segons la cistella que serà definitiva. Nou temps mort de Grimau. La jugada és per Parker qui ho intenta, però Ejim el frena amb un tap. La pilota cau a les mans de Perry qui la passarà al mateix Ejim que corre sol cap a la cistella local. Anotarà, però ho farà fora de temps. Tant si val, la victòria és pels malaguenys….

@PBBMeritxell

Estadística