Partit per oblidar

En un ambient molt hostil, amb un Georgios Bartzokas volent ser el director de l’arbitratge i amb uns màxims responsables de dirigir el partit molt poc equànimes en moltes de les decisions preses, el Barça ha perdut, millor dit, ha estat escombrat d’un matx, que en tan sols el primer quart ha estat a l’altura. Tot el que hem dit és cert, però també ho és que els visitants, no han estat capaços d’abstreure’s de tot el que ha envoltat un partit viciat des de la declaració oficial d’Eurolliga reconeixent, un suposat error greu en el partit del passat dimarts. Tot això ha condimentat un caldo de cultiu que ens portarà a un cinquè i definitiu matx que esperem que no se sembli en res al que avui s’ha vist.

Bon primer quart

Com hem dit, el matx començava força bé pels forasters. Jan Vesely i Nico Laprovittola empataven el matx per dos cops fins al 4-4. Un contraatac signat per Jabari Parker avançava als visitants, amb Moustapha Fall sent l’amo i senyor de les dues pintures. Una cistella amb addicional de Vesely i un triple de Laprovittola fan arribar el marge català als quatre punts, 8-12. Avantatge que mantindrà el pivot d’Ostrava, això sí, fallant el tir addicional.

Un triple de Ricky Rubio fa arribar el marge als cinc punts, amb Fall fent 10 dels 12 primers punts del seu equip. Parker augmenta l’avantatge fins als set punts, 12-19, abans que Nikola Kalinic falli dos tirs lliures, que aprofiten els locals per reduir la renda forastera després de cinc punts grecs. Un triple de Isaiah Canaan redueix fins als dos puts el marge català, 17-19. Una esmaixada de Tomas Satoransky i un cop de palmell de Oscar Da Silva deixen al marcador una renda de 4 punts,19-23. Renda que Shaquielle McKissic deixarà en tan sols 2 punts al final del primer capítol, 21-23.

Els blaugranes es dilueixen

A partir d’aquí, podem dir que el bon partit blaugrana s’ha acabat. La defensa grega, amb el permís arbitral, s’ha endurit força i això no ho ha suportat l’equip blaugrana. De mica en mica, l’atac visitant s’ha anat esmorteint. No s’anotava ni de tir lliure, notícia que ja se sap no és nova, amb Da Silva fallant dos tirs lliures. Mentre que per part grega s’anaven fent punts de forma continuada. Un triple de Giannoulis Larentzakis acaba amb falta antiesportiva d’Àlex Abrines, amb el beneplàcit explícit d’un Bartzokas qui no para de fer indicacions, als seus jugadors i als tres col·legiats. Mentrestant, l’atac foraster continua emmudit.

Quan per fi Parker trenca la cadena d’errors blaugranes, els grecs manen de 10 després d’un triple del de Chicago, 36-26. Els locals continuen insistint, triple de McKissic pel 43-26. Dario Brizuela anota i Willy Hernangómez falla un addicional, 47-30. Dos tirs lliures transformats per Satoransky són un petit respir pels forasters. Un nou triple de Parker deixa el marge grec en catorze punts, 49-35. El primer temps acaba amb quatre punts més dels locals i una cistella final de Satoransky pel 53-37 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

No hi ha recuperació visitant

Els errors en el tir dels blaugranes continuaran a l’inici de la segona part. En canvi, els locals anoten un parell de triples Nigel Williams-Goss i Canaan per fer créixer la seva renda als 22 punts, 59-37. De l’atac blaugrana només hi ha notícies negatives, tirs fallats i pèrdues de pilota, mentre que la festa grega continua. Per uns instants les coses semblen millorar. Cistella de Vesely, triple d’Abrines, un tir lliure d’en Willy i un cop de palmell de Da Silva, 61-45. És el moment escollit per Kostas Papanikolaou per convertir tres triples, amb l’única resposta de dos tirs lliures transformats per en Willy per deixar el matx decidit, 72-47 a manca de deu minuts.

Amb el matx decidit, els blaugranes es limiten a complir l’expedient

El darrer període comença bé, recuperació de Da Silva, però no s’anota perquè l’atac visitant continua empanat. El rebot defensiu ara es controla millor, però això serveix de poc. Triple de McKissic, 75-47. Brizuela rep una clara falta antiesportiva que Bartzokas vol convertir en falta normal. La mamba basca anota tan sols un tir lliure.

Una cistella anotada per Kalinic deixa el 77-50 al lluminós, abans que els locals responguin amb un 7-0 culminat per un triple de Williams-Goss pel 84-50. James Nnaji falla dos tirs lliures, però més tard es rescabala anotant dues cistelles, la primera d’esmaixada pel 84-54. Una cistella amb addicional de McKissic fa arribar el marge grec als 33 punts, 87-54. Un nou triple de Canaan porta la renda local als 36 punts, 90-54, que quedaran en els 34 finals després que Abrines i Nnaji facin els darrers punts visitants pel definitiu 92-58.

 

FCB