Victòria per segellar brillantment el fet d’arribar a Colònia

El Barça ha aconseguit el pas a la final-four de l’EHF Champions League, en superar al PSG per 32-31, en el partit de tornada de l’eliminatòria de quarts de final de la competició. El partit, marcat per l’àmplia victòria assolida a París dijous passat, ha estat fins i tot còmode per un Barça que no s’ha enlluernat amb els vuit gols d’avantatge sortint per una nova victòria. Els francesos ho han intentat, avui si disposaven del seu lateral esquerre estel·lar Elohim Prandi, qui no va gairebé participar en el partit d’anada, per culpa de les seves molèsties en el turmell esquerre. Però, tot i això, els blaugranes s’han mostrat superiors al conjunt dirigit per Raul González.

Inici igualat

El matx començava amb menys tensió de l’esperada, ja que el conjunt local disposava d’una renda important, però calia sortir per totes. Ferran Solé inaugurava el marcador des dels set metres, en una jugada que li costava l’exclusió a Luis Frade. Tot i això, Dika Mem empatava a 1. Empat que es mantindria gràcies a un gol de contraatac de Blaz Janc, qui havia recuperat la pilota en defesa. Gonzalo Pérez de Vargas aturava un tir des dels sis metres que permetia que de nou Dika Mem avancés als locals. Una nova aturada del porter de Toledo, l’aprofita Melvyn Richardson per anotar des dels set metres pel 4-2.

A partir d’aquí, qui es carregaria l’equip francès a l’esquena en atac és Prandi. Un primer gol seu retalla el marge local, 4-3. Amb Richardson enviant un xut fora, la resposta de Gonzalo és una nova aturada, que és el preludi del 5-3 anotat per l’eslovè Janc. Wallem-Konrad Peleka fa des de l’extrem esquerre el 5-4. El tècnic dels visitants no espera més i ordena fer defensa mixta amb Peleka encarregant-se de la marca sobre Dika Mem. Això incomoda un pèl l’atac local i Jonathan Carlsbogard estavella un pilota en el pal. Prandi empata a 5.

Els locals agafen avantatge

La resposta arriba de les mans de Frade qui anota el 6-5. Avantatge que serà eixugada per Solé des dels sis metres. Tot i que Jannick Green, el porter avui dels visitants, li atura un set metres a Richardson, Carlsbogar torna a avançar als locals. Ara qui empata és un vell conegut, Kamil Syprzak. Després d’un gol de Richardson, Luc Steins, el central visitant, perd una pilota que culmina Aitor Ariño per donar dos gols de renda als blaugranes, 9-7. Avantatge que mantindrà Javi Rodríguez.

Amb Prandi assegut a la banqueta, el marge local arriba als tres gols, 11-8, gràcies a l’anotat per Dika Mem. El tècnic visitant torna a fer sortir a Prandi, perquè tenir-lo assegut és un luxe que no es pot permetre. Per part blaugrana, Petar Cikusa ara és el central substituint a Melvyn Richardson. Anota Prandi, el seu millor home en atac sense dubte, amb resposta de Carlsbogard. Nikola Karabatic, rebut com un heroi pels afeccionats locals, que està jugant els seus darrers minuts en una competició europea de clubs, perquè fa temps que va anunciar que aquesta era la seva darrera temporada, fa el 12-10.

Els blaugranes acaben la primera part dominant de 5 gols

Javi Rodríguez és exclòs. Ara qui s’ocupa de la marca sobre Dika Mem és Adama Keita. Els visitants rebran dues exclusions consecutives, Luka Karabatic i Prandi. Richardson no pot amb Green des dels set metres, però Janc anota el 13-10. Un set metres, transformat per Aleix Gómez, dona quatre gols de renda als locals, 14-10. Avantatge que manté Javi Rodríguez. Una aturada de Gonzalo permet a Richardson fer el 16-11, però els locals en volen és. Una nova aturada del de Toledo i un gol d’Ariño fa arribar la renda catalana als sis gols. El tècnic visitant demana temps mort. La jugada acaba en gol de Nikola Karabatic pel 17-12 amb el qual acaba el primer temps, perquè la jugada dissenyada per Carlos Ortega en un temps mort a 18 segons de la fi, acaba amb la pilota estavellant-se al pal en un tir de Janc.

Els francesos reaccionen

La segona part comença sense canvis a les porteries i amb Hampus Wanne entrant en el lloc d’Ariño. L’inici dels darrers 30 minuts és favorable pels locals que amb gols de Wanne i Luís Frade fan arribar la renda blaugrana als set gols, 19-12. Syprzak retalla el marge des dels set metres, Però Richardson insisteix, 20-13. A partir d’aquí, el panorama canvia i força. Els locals tenen problemes per anotar per les aturades de Green i les pèrdues de possessions. Tot plegat permet als forasters fer un parcial 0-4 que redueix dràsticament el marge local, 20-17. Frade trenca la ratxa francesa anotant en la sacada de centre, aprofitant que el porter està en transició.

Després d’un altre set metres convertit per Syprzak, superant a Emil Nielsen qui ha substituït a Gonzalo per aquest llançament, és Janc qui fa el 22-18. Renda de quatre gols que manté el mateix eslovè en un contraatac, després d’una recuperació defensiva de Dika Mem. Frade fa el 23-19. Després que Luka Karabatic faci el 23-20, el tècnic malagueny ordena que Nielsen entri per Gonzalo a la porteria blaugrana. Dika Mem fa el seu llançament habitual de falta pel 24-20. Ell mateix tornarà a anotar per mantenir els cinc gols d’avantatge.

Malgrat que els locals canvien la defensa ara és una 5-1 amb Janc d’avançat, els gols de Prandi i Syprzak, el polonès n’anotarà dos, retallen el marge local fins al 26-23. Una pèrdua de Cikusa l’aprofitarà Peleka per fer de contraatac el 26-24. A menys de tretze minuts per la fi, Ortega demana un temps mort. Pol Valera serà l’encarregat de dirigir a partir d’ara els atacs locals. Seu és el 27-24.

Els blaugranes mantenen el tipus

Després d’una aturada de Niesen, Luka Karabatic rep la tercera exclusió fet que l’envia a la grada. Entre Cikusa i Janc fan arribar la renda als quatre gols, 29-25. Prandi torna a aparèixer fent un parell de gols sense resposta local, per reduir la renda blaugrana a dos gols, 29-27. Ara el central dels forasters és Sadou Ntanzi.

I arribem a la jugada desgraciada del matx. En un intent de finta de Valera, se li queda la cama dreta travada i sembla que el genoll rep una forta sotragada. El jugador caigut a terra no es mou mentre es queixa de dolor. Sortirà de la pista cap als vestidors en braços dels seus companys. Una pena.

El matx continua i Prandi fa el 29-28. Dika Mem manté els dos de renda abans que Ntanzi anoti pels visitants. Mentre Frade anota pels locals, Ntanzi de nou marca. En el següent atac local Cikusa rep un cop a la cara del mateix Ntanzi. Els àrbitres montenegrins revisen la jugada a l’instant replay. La revisió acaba amb targeta vermella pel jugador francès. El set metres és transformat per Aleix Gómez davant Leo Villain qui ha entrat per Green.

Després d’un temps mort demanat pel tècnic visitant, Ruben Marchan fa el 32-31. A 15 segons per la fi, Ortega demana temps mort. La jugada acaba amb tir de Wanne que Green atura. El darrer tir de Prandi des del seu propi camp és aturat tranquil•lament per Nielsen. És el moment que el Palau esperava per celebrar amb els jugadors que ja tenien a la butxaca el bitllet pel Lanxess Arena. Felicitats, nois!!!!

@PBBMeritxell

Estadística