Pels pèls

En un partit més igualat del que hom podria esperar vista la classificació dels dos conjunts, el Barça s’ha acabat enduent la victòria in extremis. Cert és que els locals han portat el pes del matx, però els gironins han plantat cara en tot moment, fent un hoquei directe en atac, buscant poques combinacions i xutant a la més petita oportunitat, mentre que en defensa, han fet una pressió constant que dificultava el joc habitual dels homes d’Edu Castro, acostumats a un ritme més lent i de més passades. Això provocava en molts moments un partit una mica boig que ha obligat tant al veterà Jaume Llaverola, la gran figura avui dels forasters, com a Carles Grau, el titular avui dels blaugranes, a estar concentrats els 50 minuts.

Els visitants s’avancen molt aviat, amb els locals insistint fins a empatar

Fruit del que hem dit han estat les dues primeres jugades. Una rematada de Ignacio Alabart s’ha estavellat en el pal dret de la porteria defensada per Llaverola. Això passava quan transcorria el segon 37 de partit. Encara no dos minuts més tard, en l’1.29, arribava el primer i matiner gol visitant. Un xut des de gairebé mitja pista de Marc Vázquez agafa despistat a Carles Grau, que quan se n’adona la bola ja l’havia superat.

A partir d’aquí, els locals han hagut de nedar a contracorrent. S’han succeït les rematades, però cap podia superar a un Llaverola que començava a fer un grandiós partit. La insistència local ha tingut premi en el minut 4.39. Una jugada per la banda esquerra dels blaugranes acaba amb Pau Bargalló dins de l’àrea fent un passi enrere a Marc Grau. El de Lloret s’inventa una rematada impossible amb les mans per darrere la seva esquena xutant entremig de les cames i a més enviant la bola a l’escaire llarg, l’esquerre, de la porteria rival. Era l’empat a 1.

Tot i l’empat en cap moment els gironins han abandonat el seu pla de partit, i fruit de la seva pressió arriba una clara oportunitat de Moisès Aguirre que Carles Grau salva amb solvència. Per part local era Bargalló que disposaria d’una molt clara oportunitat de marcar, però Llaverola ho evita. Un minut més tard, Marc Grau supera Llaverola, però estavella la bola al travesser. Un cop més la insistència local obté la recompensa.

Arriba el segon gol blaugrana

Bargalló, en una de les seves jugades habituals, controla l’esfèrica darrere la porteria, tot esperant fer el passi definitiu. Amb els companys buscant la posició per rematar, el de Sant Sadurní pràcticament no es mou fins que Marc Grau s’ofereix. Bargalló fa el passi i el de Lloret remata. Llaverola està a punt de salvar la rematada, però la bola acaba per superar la línia de gol. És el minut 6.48 quan el 2-1 puja al lluminós.

El matx continua sense canviar massa. Els visitants continuen pressionant, i els locals porten el pes del matx tenint un gran nombre d’arribades que Llaverola resolt. De tant en tant les arribades gironines també posen a prova a Carles Grau. En el minut 13.17 una rematada del francès Django Matthieu supera el porter de Lloret, però la bola s’estavella al pal esquerre de la porteria blaugrana. Les arribades locals es multipliquen, però no poden superar a un excel·lent Llaverola. Els blaugranes de forma insistent busquen un gol que els doni tranquil·litat. Pequen, això sí, de no buscar les passades al segon pal, fet que es repetirà durant tot el xoc.

Els gironins empaten molt poc abans del descans

Per part gironina, el seu joc poc elaborat troba la manera de crear cert perill en l’àrea blaugrana i el fet és que la proposta forastera és valenta perquè aprofita amb saviesa que avui els locals no fan les transicions correctament. Fruit de tot plegat arribarà en el tram final del primer temps el gol de l’empat. La jugada és un pèl afortunada, perquè en defensa els blaugranes no rebutgen una pilota situada en el centre de l’atac dins de l’àrea gairebé sobre la línia frontal. Aguirre pot fer arriba la bola a Matthieu, que està situat lliure de marca davant Carles Grau. El francès amb una brillant jugada li fa una finta al porter local cap a la seva esquerra i gairebé sense obstacles fa el 2-2. Estem en el minut 24.09.

Els locals, esperonats per l’empat, busquen arribar de forma directa sobre Llaverola i un xut d’Alabart va a la creueta dreta de la porteria gironina, quan queden 6 segons a la primera part. Sense temps per res més, el matx arriba al descans.

Tot i que els locals s’avancen, el conjunt visitant torna a empatar

La segona part comença com han acabat els primers 25 minuts. Un Barça bolcat buscant tornar a manar en el marcador. Fruit de la pressió local, Marc Grau disposarà de dues rematades, en els primers minuts del segon temps. En la primera, la bola va al pal esquerre, en la segona, Llaverola evita el que semblava el tercer gol local. El ritme del partit varia poc. Els locals tornen a carregar amb el pes del joc, però els gironins fidels al seu pla de partit, no es donen per vençuts.

En el minut 27.50, Bargalló té una gran oportunitat que Llaverola esvaeix. Però un minut 12 segons més tard, el de Sant Sadurní encerta. És una brillant jugada seva per la dreta de l’atac local que combinant amb Alabart li permet arribar sol davant Llaverola. Amb un xut per sota supera al porter gironí pel 3-2 que puja al marcador en el minut 28.33. Però quan sembla que el partit s’estabilitzarà, encara no un minut després del tercer gol local, arriba l’empat. És una jugada en la qual de nou, la defensa blaugrana no fa la transició de forma correcta. Per banda dreta condueix la bola Vázquez que veu desmarcat al segon pal a Borja Ramon. El passi és perfecte i la rematada a boca de canó és imparable. Estem en el minut 29.44 i al lluminós puja el sorprenent 3-3.

Es gira la truita, els gironins s’avancen i els que ara repliquen són els blaugranes

De nou els locals s’esperonen, però cometen l’error de jugar massa en individual sense buscar el segon pal i les combinacions acostumen a ser massa curtes. Tot i això, una rematada de Xavi Barroso va al pal dret, mentre Llaverola continua fent un gran partit. Ja amb el matx entrant en els darrers 10 minuts, una nova errada defensiva dels locals permet que Matthieu, situat en banda esquerra del seu atac, faci arribar una bola a Biel Nadal, qui es troba tot sol davant Carles Grau. La rematada supera a un porter local que no pot fer res de res per evitar el 3-4 que puja al marcador en el minut 40.54.

En el minut 41.32 Edu Castro demana el seu primer temps mort en el partit. Decideix, amb bon criteri, jugar-se el tot pel tot, fa amb un parell de canvis per posar al cinc titular a pista. A partir d’aleshores, el matx canvia. Tot i alguna arribada visitant, els locals premen l’accelerador i fruit d’això arriba l’empat. Una jugada de Marc Grau per banda dreta de l’atac, ja dins de l’àrea, aprofita que Bargalló està situat darrere la porteria forastera, per fer-li un passi amb el de Sant Sadurní sortint per la dreta de l’atac local, des d’allà fa una rematada per sota que Llaverola no pot treure. És el minut 44.58 quan el matx queda empatat a 4. Els locals continuen atacant. Cal tenir en compte que el Girona des del minut 36.51 estava amb 9 faltes. Serà en el minut 47.14 quan els visitants cometen la desena.

En els darrers minuts, el Barça s’avançarà de forma definitiva

És el moment clau del partit. Bargalló versus Llaverola. Un veritable duel de titans. El llançament del de Sant Sadurní és un ganxo i contra-ganxo que acaba amb un aixeca i pica que supera al veterà porter. És el 5-4. A partir d’aquí, els, locals amb bon criteri juguen llarg esgotant els segons.

Quan queda un minut 10 segons, Xavier Garcia, demana el seu darrer tems mort. És obvi que ordenarà jugar sense porter, fet que es produeix quan a manca de 56 segons Ramon entra per Llaverola. La circumstància serà aprofitada per Marc Grau per fer el 6-4 amb un xut des del seu propi camp, després que els locals recuperin la bola. El tècnic dels gironins insisteix i l’atac visitant, amb cinc jugadors de pista, acaba amb una altra recuperació defensiva blaugrana. De nou Marc Grau ho aprofita, ara per fer gol des de davant la porteria rival pel definitiu 7-4. Queden 15 segons de partit i ara sí, Xavier Garcia renuncia a jugar sense porter. El partit acabarà amb un avantatge blaugrana al lluminós un pèl enganyós tal com s’ha desenvolupat el matx.

@PBBMeritxell