Triomf per seguir amb opcions.

Com més complicades estaven les coses, 60-59 al marcador, ha aparegut la millor versió del Barça. En uns minuts finals en els quals s’han ajuntat una molt bona defensa i l’encert en el triple, que al final han estat determinants per aconseguir una victòria necessària per a un Barça que estava en un atzucac per la derrota patida el passat dimecres. Ara als blaugranes els hi toca assolir el mateix que han fet els grecs, un triomf com a mínim al Pireu per tenir opcions d’obtenir el bitllet a Berlín.

Excel·lent primer quart dels locals

L’inici blaugrana no s’ha semblat gens al del primer partit d’aquesta sèrie. A una cistella inicial d’Alec Peters, el millor dels portuaris avui, els locals de la mà de Nico Laprovittola responien amb encert, cistella i triple als que s’han afegit dos punts de Vesley pel 7-2. La intensitat blaugrana no tenia res a veure amb la poca esma inicial evidenciada en el partit anterior. Dos triples de Peters retallaven l’eufòria local posant als grecs al comandament d’un punt, 7-8. Jabari Parker tornava l’avantatge al lluminós als locals.

Els forasters insistien, però un triple del mateix Parker feia arribar el marge blaugrana als dos punts, 12-10. El fet més significatiu era que els locals mantenien desendollat a Moustapha Fall, avui amb un paper insignificant en l’atac portuari. Després de l’empat a 12, els locals encadenaran una bona defensa amb atacs productius, per aconseguir després d’una cistella de Nikola Kalinic i dues cistelles de Willy Hernangómez i Parker un parcial 11-0, perquè cal sumar un addicional d’en Willy, 23-12. Avantatge que primer manté Rokas Jokubaitis i que finalment augmenta Parker en anotar després de rebot ofensiu sobre la botzina el 27-14 amb el qual acaba el primer capítol.

Els grecs retallen el marge culer

El segon període comença amb els visitants defensant en zona 2-3. Això sorprèn l’atac local que es passarà més de dos minuts sense anotar. Fet que els visitants aprofiten per retallar en quatre punts el marge local. Un triple de Tomas Satoransky reviu l’atac local, 30-20. Marge que es manté després d’una cistella d’Àlex Abrines. Un triple de Shaquielle McKissic serà l’inici d’una petita remuntada grega. Willy anota d’esmaixada, però el de Seattle insisteix amb cistella i addicional.

Amb el marcador molt ajustat, 34-30, Roger Grimau demana un temps mort. Un triple de Kalinic refà la moral local. S’afegeix Vesely des de la línia, per augmentar la renda catalana als nou punts, 39-30. Olympiacos fa estona que ha tornat a la defensa individual. Una esmaixada de Vesely la respon Thomas Walkup amb un triple, pel 41-33. Els àrbitres li assenyalen a Isaiah Canaan una falta tècnica que Laprovittola malbarata. Un rebot ofensiu permet a Vesely anotar, mentre que per la seva part McKissic, a 1.9 per la mitja part, fallarà un tir lliure de tres intents per deixar el 43-37 que hi ha al lluminós quan arriba el descans.

El partit s’ajusta força

La segona meitat comença de la millora manera pels interessos locals. Una cistella de contraatac de Satoransky i un triple de Parker fan arribar el marge local als onze punts, 48-37. Els grecs reaccionaran de forma immediata, cistella de Walkup i triple de Luke Sikma per tornar als sis de renda local, 48-42. Parker anota per ampliar la renda als vuit punts, marge que mantindrà Vesely des de la línia, 52-44. Una nova embranzida grega deixarà en només dos punts l’avantatge local, 52-50, després de dues jugades de tres punts, cistella i addicional de Peters i triple de Nigel William-Goss.

Una esmaixada de Parker, la respon amb un nou triple Williams-Goss per posar un ai al cor culer, 54-53. Després d’un atac local que acaba en no res, arriba una nova cistella de Williams-Goss, el seu vuitè punt consecutiu, que avança per primer cop als grecs al marcador des del 9-10. Amb els forasters manant d’un punt, 54-55, Grimau ha de demanar temps mort. Els seus homes reaccionaran amb cistelles d’en Willy i Jokubaitis per capgirar el marcador, 58-57. Avantatge que el mateix Willy augmenta en la darrera anotació del tercer període, 60-57.

Gràcies a la defensa i als triples, els locals recuperen l’alè

Els darrers deu minuts de partit no comencen pels locals de la millora manera. En Ricky falla un tir lliure per una falta tècnica a Williams-Goss. Ara la defensa grega s’endureix i els blaugranes no la poden superar amb comoditat. Per acabar-ho d’adobar Filip Petrusev deixa el marge local en la mínima expressió, 60-59. En Ricky falla un triple.

La situació s’ha tornat un pèl dramàtica pels locals. De cop i volta hi haurà un gir copernicà al desenvolupament del partit. Un triple d’Abrines obre el camí. Després que anoti de nou Petrusev, un segon triple ara de Parker confirma el canvi de guió, 66-61. A més de l’encert en atac la defensa catalana millora i amb un Palau encès anota Jokubaitis, 68-61, obligant Georgios Bartzokas, l’histriònic entrenador grec, vell conegut, a demanar temps mort per aturar l’allau blaugrana.

El triomf no s’escapa

Després que anoti Peters, arriba un nou triple d’Abrines que posa el Palau dempeus. La minsa resposta grega és un tir lliure anotat per Fall, el seu tercer i últim punt avui, ja havíem dit que la defensa blaugrana l’havia desactivat. En canvi, un altre triple de Parker torna a aixecar l’afecció culer, 74-64 a 3.59 per la fi. Amb l’Olympiacos sense capacitat de resposta Satoransky culmina un contraatac amb una esmaixada per fer arribar el marge local als dotze punts, 76-64.

Cinc punts de Peters, triple i cistella, volen ser un punt d’inflexió, però Grimau amb molt bon criteri demana un temps mort. A Bartzokas li cau la falta tècnica que portava treballant-se des de l’inici del matx. Abrines aprofita l’ocasió per augmentar la renda local en transformar el corresponent tir lliure pel 77-69, que serà el resultat final, perquè en els dos minuts i escaig que resten, els dos equips intercanviaran tirs fallats i pèrdues i recuperacions de possessió que no portaran enlloc. En definitiva, una important victòria blaugrana per continuar vius a la competició.

@PBBMeritxell