Missió complerta.

El Barça necessitava imperiosament derrotar a l’equip murcià si volia preservar la tercera plaça a la classificació de l’ACB. Si a més a més aconseguia superar els nou punts, que els murcians van aconseguir quan van derrotar als blaugranes a la primera volta, recordem 82-73, millor que millor. Al final s’han assolit els dos objectius en un matx que, com s’esperava, no ha estat gens fàcil.

Un equip murcià farcit d’exblaugranes, fins a quatre a les seves files, i dirigit per un altre exblaugrana com és Sito Alonso, que ha presentat batalla durant els quaranta minuts de joc. De fet, els visitants han apostat per la victòria, sobretot en el primer quart, arribant a manar de nou punts, 24-33, en els primers minuts del segon període. Aleshores amb un imperial Jan Vesely, grandiós partit del txec, els locals han fet un parcial 17-0  que ha capgirat el marcador i el signe del matx.

A una bona sortida blaugrana, els murcians repliquen amb contundència

Al començament ha fet l’efecte que les coses serien senzilles. Un triple d’Oscar Da Silva i una cistella amb addicional fallat per part de Vesely donaven un tranquil•litzador 5-0 pels locals. De la mà de Troy Caupain, els forasters anotaven un triple que ajustava el resultat, donant un avís que el triomf local no seria gens fàcil. Els blaugranes mantindrien el marge favorable gràcies als mateixos que havien ja anotat, Da Silva i Vesely, pel 9-5. Però un triple de Rodions Kurucs i un reguitzell de pilotes perdudes pels locals, servien perquè els murcians capgiressin el marcador amb un parcial 0-9 que culminava un segon triple de Caupain, 9-14.

Entre Tomas Satoransky i dos tirs lliures de Da Silva, un altre bon partit de l’alemany, ajustaven el marcador, 13-14. Ja amb Ricky Rubio a pista, dos tirs lliures seus mantenen el mínim avantatge foraster, fins que un triple de Rokas Jokubaitis, torna a posar als locals al davant, 18-16. Amb el rebot defensiu blaugrana sota control, una cistella d’en Ricky fa arribar el marge local als quatre punts, però un triple de Howard Sant-Roos rebaixa el marge local a un sol punt. James Nnaji només pot anotar un tir lliure, mentre que una cistella amb addicional de Marko Todorovic tancarà els primers deu minuts amb l’UCAM Múrcia dominant d’un punt, 21-22.

Quan pitjor ho tenien, els locals donen un cop sobre la taula

La bona dinàmica evidenciada pels murcians en el tram final del primer període, es confirma a l’inici del segon. Un parcial 0-7, amb un triple de Ludde Hakanson, un altre dels exblaugranes, obliga Roger Grimau a demanar un temps mort. Un cop el joc es reprèn, els locals continuen jugant de forma erràtica. Amb Willy Hernangómez poc encertat, anotarà un tir lliure i una cistella posterior, els visitants ampliaran el seu avantatge fins al 24-33 al que ens referíem al començament.

Després que en Willy torni a anotar un tir lliure, l’entrada de Vesely revitalitzarà el joc local. De cop i volta allà on hi havia foscor ara hi ha llum. Triple d’Àlex Abrines culminant un contraatac, esmaixada de Vesely, cistella i addicional de Satoransky, esmaixada de Vesely i dos triples consecutius de Nico Laprovittola per culminar el 17-0 que canviarà la marxa del partit 41-33. Reaccionaran els murcians a partir d’una cistella i addicional de Dylan Ennis. Fins al descans, per part local només s’anotarà des de la línia, això sí sense errada, primer Laprovittola, després Jokubaitis i finalment Vesely pel 47-40 que hi ha al marcador quan s’arriba al descans.

El domini continua sent blaugrana

La segona meitat comença amb un triple de Dustin Sleva que respon Vesely pel 49-43. En el següent atac foraster, els àrbitres assenyalen falta en atac de Kurucs sobre Nikola Kalinic. Sito Alonso demana que els àrbitres revisin la jugada a l’instant-replay. La juguesca li sortirà malament al tècnic madrileny, perquè no tan sols els col·legiats es reafirmen en la decisió sinó que a més converteixen la falta en antiesportiva. El de Subotica anota tan sols un tir lliure, però Satoransky transforma un triple pel 53-43.

Una falta tècnica de Kurucs no és aprofitada per Laprovittola en fallar el tir lliure. Jabari Parker manté el marge local, com també ho fa Kalinic des de la línia. Vesely anota abans que un triple de Todorovic deixi el marge local en sis punts, 59-53. Marge que mantenen Satoransky des de la línia i Abrines amb un triple, 64-56, responent a una cistella amb addicional d’Ennis. Dos triples més d’Abrines augmenten a deu punts la renda local. Un quart triple consecutiu local, ara d’en Ricky ampliarà el marge als tretze punts, 73-60, obligant Sito Alonso a demanar un temps mort. Després de quatre punts forasters, una esmaixada d’en Willy deixa la renda local en nou punts. Ricky manté la distància al lluminós, abans que en Willy anoti el 79-68, amb rebot ofensiu inclòs, quan el matx arriba al seu darrer capítol.

Lluita aferrissada amb èxit final

Un triple d’Hakanson es el tret de sortida del darrer període. Una valuosa esmaixada de Da Silva, després de capturar un rebot a la pintura rival fa tornar els deu amunt. El mateix aconsegueix Nnaji, també amb una esmaixada, 83-73. Un triple d’Ennis rebaixa el marge local. L’avantatge blaugrana es mantindrà una estona en els nou punts, amb Jokubaitis i Nnaji de protagonistes, 87-78, fins que de nou el jove nigerià captura un altre rebot ofensiu per fer el 89-78. Ara més que la victòria, que també, els blaugranes tenen entre cella i cella guanyar el bàsquet average, és a dir que els locals han de vèncer de més de nou punts.

A un segon triple de Todorovic li respon Vesely amb dues cistelles marca de la casa, pel 93-81 a manca de 1.57 per la fi. Veient perillar l’average, Sito Alonso demana temps mort. Entre Todorovic i Nemanja Radovic retallen el marge local als vuit punts, 93-85. Roger Grimau demana temps mort. La jugada local acaba amb pèrdua de Satoransky.

En una situació límit, Parker que fins ara ha fet un mal partit, recupera una pilota de forma miraculosa. No només això sinó que culminarà el contraatac amb cistella i addicional malauradament fallat, 95-85, a 57 segons. Caupain només anota un tir lliure. L’atac local acaba amb pèrdua de Vesely. Ell mateix la recupera i a dues dècimes per la fi farà una espectacular esmaixada per aconseguir guanyar el bàsquet average in extremis, 97-86.

@PBBMeritxell

Estadística