Victòria agònica

Un grandiós primer quart ha estat decisiu perquè el Barça aconseguís guanyar en la seva visita a Fontajau. A partir del segon període, els blaugranes han viscut de les rendes obtingudes en els primers deu minuts de partit. Un espectacular 6 de 9 en triples ha estat la clau de l’avantatge que assolien els homes de Roger Grimau en aquest inici de matx. En la resta del matx han fet un lamentable 0 de 14 arribant a posar el triomf en perill.

Com a conseqüència de les errades en atac, la victòria final ha estat un cara o creu que ha resolt, altre cop, un encertat Nico Laprovittola. Ell ha estat l’autor dels darrers 9 punts d’un equip que no trobava cap més taula de salvació on agafar-se. Per sort, l’argentí no ha fallat convertint-se, un partit més, en el jugador determinant per la victòria final.

Un primer quart per emmarcar

Com hem dit el primer capítol ha estat un festival blaugrana. I això que a l’inici del partit semblava tot el contrari. Els locals marxaven de sis punts després de dos triples anotats per Ike Iroegbu de forma consecutiva. La resposta blaugrana arribava entre un tir lliure d’Oscar Da Silva i el primer triple blaugrana, Laprovittola, que reduïen el marge local. Un nou triple, ara de Kalinic i una esmaixada de da Silva capgiraven el marcador, 6-9, abans que Nikola Kalinic fes el 6-11.

La defensa de canvis que feia l’equip blaugrana no era superada per un Girona que havia desaparegut en atac fins que anoten Khem Birch i Sergi Martínez. La resposta forastera és un nou triple de Da Silva i un tir lliure del geni de Morón, 10-15. Dos triples més, Kalinic i Laprovittola fan arribar la renda blaugrana als onze punts, 10-21, obligant Fotis Katsikaris a demanar un temps mort. Jabari Parker anota el sisè triple visitant. Máximo Fjellerup anota amb resposta de Ricky Rubio des de la línia pel 12-26 al final del primer capítol.

Comencen els problemes

Tot sembla indicar que els blaugranes gaudiran d’un partit senzill, però no serà així ni de bon tros. D’entrada es fallen un parell de triples, com hem dit, ja no tornaran a anotar des de la línia de 6,75. Malgrat això, en Ricky estira encara més l’avantatge fins als 16 punts, 12-28. Un triple del nouvingut Gabe York desperta als locals, 17-28. Una bombeta de Dario Brizela, els seus únics punts avui i una esmaixada de James Nnaji posen el marge blaugrana en quinze punts, 17-32, abans que un nou triple local, Mindaugas Susinskas el deixi en dotze punts, 20-32.

Els forasters comencen a perdre pilotes per culpa de la pressió defensiva gironina, però gràcies al control del rebot defensiu dominen amb claredat al lluminós, Ricky fa el 20-34. Sis punts consecutius dels locals obliguen Grimau a demanar un temps mort amb els seus dominant de vuit punts. Vesely anota abans que Satoransky converteixi un sol tir lliure pel 26-37. Un triple de Juani Marcos i una esmaixada d’Ives Pons deixen el 31-37 amb el qual els dos equips marxen als vestidors.

Es manté l’avantatge

La segona part comença amb un triple d’Iroegbu per deixar les coses molt ajustades, 34-37. Entre dos tirs lliures de Parker i una esmaixada de Vesely culminant un contraatac mantenen els tres d’avantatge abans que un error local permeti a Ricky ampliar la renda als cinc punts, 38-43. Renda que mantindrà Parker qui anotarà els següents quatre punts blaugranes. Ara el rebot defensiu culer és un problema, però Parker anota des de la línia el seu sisè punt consecutiu per mantenir els cinc de renda, 44-49. En el següent atac blaugrana, en Ricky rep un cop involuntari de Marcos que envia amb sang al front als dos jugadors als vestidors.

La renda creixerà des de la línia on Satoransky, qui ha entrat per en Ricky, no falla. Un alley-hoop entre Rokas Jokubaitis i Nnaji serveix per continuar manant de set punts, 46-53, amb els blaugranes fallant i fallant des de més enllà del 6,75. El lituà farà arribar la renda forastera als nou punts, avantatge que manté Parker des de la línia, 48-57. Quan sembla que el marge visitant està estabilitzat, un triple de Marcos i una esmaixada de Stefam Djordjevic la deixen en tan sols quatre punts, 53-57. Un rebot ofensiu atrapat per Àlex Abrines el permet fer una esmaixada que dona sis punts de renda als visitants. Avantatge que es mantindrà al final del quart tot i una pilota perduda per Satoransky que recupera Parker per fer el 55-61 a manca del darrer capítol.

Els locals ajusten el marcador

Els blaugranes que estan vivint de rendes troben a Da Silva per convertir dos tirs lliures per augmentar la renda fins als vuit punts, 55-63. Un triple de York és l’inici d’un parcial 7-0 que culmina Fjellerup, reduint el marge visitant a la mínima expressió, 62-63. Grimau no té més remei que demanar un obligat temps mort. En Ricky que ha tornat dels vestidors torna a pista per un desencertat Satoransky.

Els locals tot i tenir possessió no se’n surten. Això permet a Laprovittola fer el 62-65. Una recuperació d’en Ricky culmina amb dos tirs lliures transformats pel del Masnou, 65-67. L’atac blaugrana entra en crisi a partir d’aquí i s’estarà una bona estona sense produir un sol punt, això no ho desaprofiten els locals que veuen com Iroegbu torna a justar les coses al màxim, 66-67. Per complicar-ho encara més, Nnaji fa falta en atac.

Laprovittola resolt el galimaties

Una miraculosa recuperació de Vesely evita que els locals s’avancin. Parker anota un sol tir lliure abans que el pivot d’Ostrava torni a fer filigranes en defensa per recuperar una altra possessió clau. Parker després de rebot ofensiu fa el 66-70 a 3.15 per la fi. Un triple de Marcos torna a ajustar les coses. Parker torna a anotar en l’última cistella blaugrana feta per algú que no sigui de Morón. Després d’un rebot defensiu de Kalinic, Laprovittola anota cistella i addicional pel 69-75 a 1.45.

 

Katsikaris demana temps mort. Iroegbu anota dos tirs lliures abans que Laprovittola torni a anotar, de dos, pel 71-77 a 48 segons. Ara Iroegbu transforma una cistella amb resposta de, qui sinó, un immens Laprovittola que fa el 73-79 a 29 segons per la fi. Nou temps mort demanat per Katsikaris. Iroegbu que està disputant un duel amb el base de Morón anota. Ara qui demana temps mort és Grimau. Queden 24.2 segons per la fi. La jugada només pot ser per Laprovittola que rep falta. L’argentí transforma els dos tirs lliures pel definitiu 75-81, ja que els dos triples que intenten els locals, Iroegbu i Pons, troben el ferro. El partit s’acaba amb la pilota a les mans d’en Ricky en el rebot en el triple intentat per l’haitià.

FCB

Estadística