CAMPIONS!!!!

El Barça ha aconseguit després de superar a un lluitador BM Granollers el seu 31è, 14è de consecutiu, títol de lliga. El triomf ha costat més del que es preveia a la prèvia del matx. En un Palau ple, els del Vallès Oriental han plantejat un partit amb un atac precís i encertat que, dirigit per Bruno Reguart, ha sotmès a una prova d’estrès a la defensa blaugrana que avui no ha brillat com acostuma. Part de la culpa que això passés la tenia la bona feina que ha fet Ivàn Montoya en la línia dels sis metres. Sigui com sigui, al final la lògica s’ha imposat amb un Barça encertat en atac que li ha permès obtenir el títol a cinc setmanes del final de la competició.

Malgrat el bon inici local, els visitants resisteixen

Ja des del començament s’ha vist que el matx no seria gens fàcil pels locals. Tot i que Dika Mem anotava en el primer atac, la resposta arribava molt aviat per part vallesana. Una pilota perduda pel capità del Barça permetia que Faruk Yusuf, bon partit del jove nigerià, avancés als forasters. Qui responia era Jonathan Carlsbogard, com poc després ho feia Aleix Gómez des dels set metres. Una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas era el preludi d’un altre gol d’Aleix per tornar a avançar els locals, 4-3. Gonzalo atura de nou abans del 5-3 anotat per Aitor Ariño.

El marge local creixeria una mica més després d’un nou gol anotat pel mateix Ariño, 6-3. Aquest avantatge es mantindria uns minuts més amb Luis Frade i Melvyn Richardson de golejadors locals, 8-5. Després d’un gol visitant, els blaugranes malbaratarien un parell d’atacs amb Roberto Rodríguez, el porter visitant, de protagonista, aturant un set metres a Aleix i fent prou perquè el mateix extrem de Sabadell fes un xut al pal. Ariño, per fi, fa el 9-6, però els locals ara tenen problemes per concretar els seus atacs, fins que Mem fa el 10-6. Avantatge de quatre gols que seria la màxima renda local en el partit. De forma immediata responen els vallesans que faran dos gols consecutius aprofitant una pèrdua de Dika Mem. Carlsbogard anota per tornar als tres amunt. El mateix fa Richardson qui ara és l’encarregat de llançar els set metres.

Els blaugranes tot i dominar al marcador, no poden obrir forat

Una aturada de Gonzalo en un fly dels homes d’Antonio Rama permetrà a Aleix fer el 13-9. Renda que no mantindran els locals per la precipitació de Timothey N’Guessan. Dika també veu com el seu tir és aturat per Rodríguez, abans que Adrià Martínez faci des dels set metres el 13-11. Malgrat que Dika, assumint la responsabilitat, fa el 14-11, els forasters sabran aprofitar el fet que els locals juguen sense porter, per l’exclusió que ha patit Javi Rodríguez, per reduir el seu desavantatge, 14-12. El pivot madrileny augmenta la renda local que es reduirà perquè N’Guessan torna a ensopegar amb un encertat Rodríguez.

Amb els locals defensant en 5-1, no poden evitar el 15-14. Una falta en atac de Richardson és corregida en defensa per Javi Rodríguez amb Carlsbogard fent el 16-14. Richardson manté el marge, abans que Yusuf anoti el 17-16. Ja dins dels darrers cinc minuts de la primera meitat serà Richardson qui anoti el 18-17. Sergi Franco des dels set metres retalla altre cop la renda local. Després d’un tir de Haniel Langaro que va fora, Reguart empata el matx a 18. Petar Cikusa que en aquests minuts està jugant de central, fa el 19-18, mentre que una recuperació d’Ariño precedeix a l’exclusió de Reguart i al gol des dels set metres de Richardson pel 20-18. Avantatge local que es mantindrà després dels gols anotats per Ferran Castillo i Aleix pel 21-19 que hi ha al lluminós quan els dos equips van als vestidors.

El matx continua sent igualat a l’inici de la segona meitat

Quan comença la segona part, hi ha canvi a la porteria local que ara és ocupada per Emil Nielsen. Castillo insisteix per deixar en un gol el marge local. Blaz Janc, qui ha substituït a Aleix, anota. El marge de dos gols es mantindrà gràcies als gols anotats per Richardson i Mem, 24-22. Però els forasters no cedeixen. Els gols de Montoya i Franco, amb Mem enviant un tir al pal, empaten el matx a 24. La igualada es mantindrà després dels gols que anoten Mem i Franco, 25-25. De nou s’avançaran els locals de dos gols després dels anotats per Richardson des dels set metres i Janc, 27-25. Avantatge que es mantindrà amb gols de Franco, des dels set metres, i Richardson, 28-26.

Un tir fora de Janc permet que el matx es torni a empatar, ara a 28 després d’un gol de Montoya des dels sis metres. Richardson anota un nou set metres, però Montoya torna a castigar des dels sis metres. Carlos Ortega, veient que Nielsen no ha tocat una sola pilota, decideix canviar de porter. Gonzalo entra pel danès a manca de 17.30 per la fi. Després d’un gol de Frade, Gonzalo li atura un set metres a Franco. El tècnic malagueny demana temps mort en el minut 44.20. L’atac local acaba amb passes de Richardson. El francès fa des dels set metres el 32-30 davant Pau Panitti qui ha substituït Rodríguez per aquest llançament.

Els blaugranes mantenen el tipus i s’emporten el triomf i el títol de lliga

Després d’una aturada de Gonzalo, hi ha un atac local conduït per Cikusa qui fa una entrada pel lateral esquerre aturada de forma un pèl violenta per Franco. Els àrbitres parlen entre ells i la jugada acaba, com no podia ser d’altra manera, amb targeta vermella pel jugador visitant. A conseqüència de l’acció hi haurà uns moments de certa tensió a la pista que ràpidament s’esvaeixen. El set metres és transformat per Richardson per tornar als tres amunt pels locals, 33-30.

A un gol de Yusut respon Mem pel 34-31. Richardson no supera Rodríguez en el següent set metres. Tot i que Thiagus Petrus és exclòs, els vallesans no anoten i això permet a Mem fer el 35-32. Com que l’atac foraster ha baixat el seu rendiment, Rama es veu obligat a demanar un temps mort. Yusuf anota, però també ho fa Frade pel 36-33, ja dins dels darrers cinc minuts de partit.

Una aturada de Gonzalo permet a Janc fer el 37-33 a manca de 2.10 per la fi. El títol de lliga es comença a acariciar, però cal acabar la feina. Amb 37-34 al marcador, una pèrdua de Pol Valera la castiga Gerard Domingo. Cikusa anota per mantenir els tres de renda. Avantatge que serà definitiva després dels gols anotats per Valera i el mateix Cikusa pel definitiu 40-37, ja que el darrer tir de Pablo Urdangarín és aturat per Gonzalo, en mig d’un Palau que celebra el nou títol aconseguit.

Felicitats CAMPIONS!!!!

@PBBMeritxell

Estadística