Derrota irrellevant.

  En un partit on el Barça no es jugava res, de fet el més important de la darrera jornada de la lliga regular de l’Eurolliga, era saber qui s’enfrontaria a l’equip blaugrana en el play-off de quarts de final. Rival que sortiria de l’enfrontament que s’estava jugant al Pireu entre l’Olympiacos de Georgios Bartzokas i el Fenerbahce de Sarunas Jasikevicius. Després d’una pròrroga, la victòria va ser per l’equip grec que es jugarà una plaça a la final-four amb l’equip blaugrana.

Més enllà d’això, els homes de Roger Grimau han fet un partit irregular, amb bons moments, sobretot en el segon quart, i d’altres menys encertats, com en el primer període i el tram final del matx, ja que tot i dominar, d’un sol punt a manca de 2.03 per la fi, finalment el matx s’ha decantat per uns francesos que han estat més encertats en les darreres possessions.

Bon inici foraster

L’enfrontament començava amb un Barça un pèl fred en atac. Dario Brizuela i Nikola Kalinic fallaven els seus primers intents de tres i les errades continuaven de la mà de Tomas Satoransky, qui no aprofitaria cap dels dos tirs lliures. Per cert, en el tema aquest dels tirs lliures, seria qüestió que s’ho facin mirar, perquè en partits més transcendents potser un greu problema si torna a passar el d’avui, encertant 13 de 25 en un ridícul 52%.

Malgrat aquests errors, els blaugranes empatarien al lluminós primer gràcies a Brizuela i més tard a Jan Vesely, 4-4. Els triples de la “mamba” basca i Kalinic donarien quatre punts de renda als forasters, 6-10. Avantatge que mantindria Jabari Parker. Un triple de Paris Lee i una cistella de Youssoupha Fall tornarien a avançar als locals. Una assistència de Ricky Rubio permet a James Nnaji, bon partit del nigerià, posar al Barça al davant amb Ricky augmentant la renda, això sí anotant tan sols un tir lliure, 13-15.

Els francesos agafen avantatge

A partir d’aquí, el matx es complica pels visitants. Dues jugades de tres punts, cistella i addicional de Joffrey Lauvergne, una cistella de Timothe Luwawu-Cabarrot i un triple de l’exblaugrana Edwin Jackson donen sis punts de renda als locals, 21-15. Després d’un temps mort demanat per Grimau, els forasters no superaran la defensa zonal 2-3 feta pels locals, amb Parker i Ricky fallant des de més enllà del 6,75. Qui si anota i des de la línia de tirs lliures, fet remarcable, és Joel Parra, abans que Lauvergne converteixi un triple. Un sol tir lliure anotat per Nnaji finalitza el primer capítol amb l’Asvel dominant de sis punts, 24-18.

Els millors minuts del partit per part blaugrana

El segon període comença amb Àlex Abrines fallant un triple, mentre que Lee converteix el que prova, 27-18. L’aler mallorquí es rescabala del seu error anterior convertint cistella i addicional pel 27-21. Aquesta jugada serà l’inici d’un parcial 0-7, amb cistelles de Rokas Jokubaitis i Veseley que redueixen el marge francès fins als dos punts, 37-25. El lituà anotarà dues cistelles més mantenint als forasters molt a prop al marcador, 31-30. La millora en el rebot defensiu, superant els problemes que ha generat Fall, permet igualar el marcador després que, seguint el costum, Jokubaitis anoti tan sols un tir lliure, 31-31.

Ara els visitants plantegen una defensa zonal 3-2 que Fall destrossa amb un alley-hoop. Tot i això, un triple de Vesely, el segon de la temporada i una cistella d’Oriol Paulí avançant de nou als visitants, 33-36. Després de cistella francesa, Nnaji anota un tir lliure per mantenir als culers al davant ara de dos punts, 35-37. Un triple de Paulí augmenta a quatre punts el marge blaugrana, avantatge que mantindrà Ricky en la darrera cistella d’una primera part que acaba amb el Barça dominant 38-42.

Els visitants mantenen les opcions

El marge visitant s’esvairà a l’inici del segon temps gràcies a dos triples consecutius de Nando De Colo, inèdit pel que fa a l’anotació fins al moment, 44-42. Nnaji culmina un contraatac per empatar el matx a 44, però en la pintura blaugrana Fall continua fent força mal. Tot i això, un triple de Parra avança altre cop als forasters, 45-47. Avantatge que no es mantindrà després que Satoransky insisteixi a l’hora de fallar tirs lliures. El txec sorprenentment ha acabat els 11.37 que ha estat a pista amb zero punts anotats.

Els locals aprofitaran l’avinentesa per fer un parcial 6-0 que els torna a donar quatre punts de renda. Entre una cistella de Brizuela i un tir lliure de Nnaji, l’avantatge local queda en un sol punt, 51-50. Dues cistelles i un addicional de Parker tornen a capgirar el marcador, 53-55. En Ricky manté l’avantatge foraster abans que Lauvergne deixi el partit empatat a 57 a manca del darrer capítol.

Els errors es paguen cars

Els últims deu minuts comencen bé pels visitants. Vesely anota. Jokubaitis transforma un sol tir lliure per mantenir al Barça al davant, 59-60. Els problemes en el rebot defensiu dels visitants es multipliquen i això permet que els francesos s’avancin de quatre punts després del segon triple de Jackson, 64-60. Grimau demana temps mort. Els visitants fallen tres triples, mentre els locals augmenten el seu marge als sis punts. Una cistella amb addicional anotat per Jokubaitis a la que seguirà cistella amb addicional fallat de Paulí i un triple d’Abrines, tornen a posar al Barça al davant 66-68 a manca de 3.48.

Els dos equips fallen els respectius atacs fins que una decisió polèmica dels àrbitres concedeix tres tirs lliures a De Colo, qui no havia anotat des de l’inici de la segona meitat amb aquells dos triples consecutius. De Colo no falla des de la línia. Sí que ho fa Nnaji, qui no pot anotar l’addicional, 69-70 a 2:03 per la fi. Lauvergne pren la responsabilitat en atac per part local, seves seran les dues següents cistelles locals, mentre és Paulí qui anota pels visitants, 73-72. Els forasters no se’n surten en atac mentre que Lee anota els tres tirs lliures a manca de dos segons pel definitiu 76-72 que no es modificarà en la darrera jugada que acaba amb un triple impossible d’Abrines.

FCB