Assaig general.

 Malgrat que es tractava d’un partit de l’OK Lliga, el Barça ha sortit al Palau Blaugrana capficat amb l’enfrontament del dijous vinent davant l’Sporting CP, corresponent als quarts de final de la WSE Champions League. Matx en què haurà de superar un desavantatge de 4-1 resultat aconseguit pels portuguesos a l’anada de l’eliminatòria.

Amb aquesta fita entre cella i cella, el partit davant el Caldes era l’ocasió perfecta per fer la prova del cotó de com s’hauria de plantejar l’enfrontament amb els portuguesos. I la veritat és que l’assaig ha sortit prou bé. Els locals han sortit a tota màquina des de la sacada inicial, fent un joc d’altíssima intensitat,  convertint el partit en un atac i gol constant. I no només això sinó que també s’ha provat com s’haurà de fer dijous, la transició defensiva en les pèrdues o després de tir. El ritme ha estat tan alt que els visitants amb prou feines han elaborat jugades d’atac, tot i que en una de les poques errades defensives dels blaugranes han assolit el seu gol.

Sortida en tromba dels locals

Efectivament, la sortida local ha estat aclaparadora. Només han necessitat 36 segons a posar a prova a Arnau Martínez. Ha estat Marc Grau qui ho provava, amb bona resposta del porter foraster. Poc després, una nova arribada local acabava amb un xut de Ignacio Alabart que Martínez treia amb el casc. Producte de l’atac i gol, els locals no han tardat gaire a obrir el marcador. Una jugada per banda esquerra de l’atac blaugrana conduïda per Marc Grau acaba amb un passi del de Lloret a Pau Bargalló situat al bell mig de l’àrea visitant. El de Sant Sadurní tal com rep la bola remata superant Martínez. Era el minut 2.32 quan l’1-0 puja al lluminós.

El ritme local ha continuat sent molt alt, fins al punt que no tardaria gens a augmentar la renda. Una jugada d’Alabart per banda esquerra acaba amb un passi, altre cop al cor de l’àrea on troba a Sergi Panadero, qui amb un toc suau supera Martínez. El 2-0 puja al marcador en el minut 5.03. Tot just després d’aquest segon gol, Edu Castro comença les rotacions. El ritme alt continua i poc després hi ha una recuperació a mitja pista de Marc Grau qui li fa un passi a la seva dreta on troba a Bargalló. El de Sant Sadurní tal com entra dins de l’àrea visitant xuta per sota superant al porter del Caldes. És el 3-0 aconseguit en el minut 5.24.

Els blaugranes no afluixen

Eduard Candamí demana un temps mort, que li serveix de ben poc, perquè gairebé un minut més tard arriba el quart gol blaugrana. Una jugada per la banda dreta de l’atac local de Bargalló finalitza amb un passi a l’esquerra on és Joao Rodrigues. El d’Oeiras remata gairebé d’esquenes superant a Martínez per la seva esquerra. És el minut 6.25. Per fi, el Caldes posa a prova a Sergi Fernández, però ho fa amb un xut un pèl escarransit. Els blaugranes segueixen a la seva. Una jugada de Bargalló des de darrere la porteria visitant acaba amb un passi a Marc Grau situat fora l’àrea pel costat esquerre. El de Lloret fa un passi al mig on troba a Joao Rodrigues qui remata a plaer el 5-0.

A partir d’aquí, es locals s’han relaxat una mica, però això si, sense concedir arribades clares als rivals, fins que en el minut 15.38 un remat d’Adrià Ballart s’estavella en el pal esquerre de la porteria defensada per Sergi Fernández. Una recuperació defensiva de Sergi Llorca li permet combinar amb Marc Grau situat dins de l’àrea circulant cap al vèrtex superior dret, el de Lloret li torna la bola per sota les cames d’esquenes que el deixa sol perquè el mateix Llorca remati tot sol el 6-0. Estem en el minut 18.25.

Continua l’atac i gol

Vint segons ha tardat l’equip local en augmentar la renda. Ara és un embolic dins de l’àrea en el qual hi ha una sèrie de tocs d’uns i altres fins que Marc Grau empeny la bola superant la línia de gol, segons decideixen els àrbitres. És el 7-0 aconseguit en el minut 18.45. Candemí torna a demanar un temps mort. El problema per ell és que els locals estan desfermats. Un nou atac local acaba amb Bargalló situat al seu lloc preferit, darrere la porteria rival. Busca un company amb qui combinar, però finalment opta per ser ell mateix qui surti per la banda esquerra de l’atac local. Un cop situat en una posició amb bon angle, etziba un xut que supera a Martínez per l’escaire esquerre de la porteria. És el minut 21.30 quan el 8-0 puja al lluminós.

En la sacada de centre dels visitants hi haurà la primera errada local en defensa, perquè la ràpida jugada forastera acaba amb un xut de Ballart que supera a Sergi Fernández. Han passat 10 segons des del vuitè gol local, ara estem en el 21.40, que és quan puja el 8-1 al marcador. Malgrat que els locals ho intenten, el marcador no es mourà abans del descans.

Lleugera baixada de tensió

La segona part comença amb menys intensitat per part local que la demostrada en els primers 25 minuts. No només això sinó que a més a més, Joao Rodrigues rep una targeta blava per una innecessària traveta. Amb el portuguès exclòs, l’encarregat del llançament és Ballart qui ho intenta de forma directa, però Sergi Fernández atura el llançament.

Ara els locals tenen un jugador menys a pista durant dos minuts. L’equip blaugrana refà la seva estructura defensiva i podrà mantenir el tipus sense rebre cap gol ni passar gaires angúnies durant els dos minuts d’inferioritat. Un cop recuperat el quart jugador de pista, el domini torna a ser blaugrana fins que en el minut 32.05 arriba el novè gol. És una jugada conduïda per Bargalló per darrere la porteria que acaba amb un passi al mig de l’àrea on troba a Llorca que remata inapel·lablement. És el 9-1.

Els locals arrodoneixen la feina

Poc després, una recuperació defensiva de Joao Rodrigues li permet combinar amb Bargalló per fer una cursa cap a la porteria rival passant-se la bola amb només un defensor davant seu. Finalment, remata Bargalló superant Martínez pel 10-1 que puja al lluminós en el minut 42.57. A partir d’aquí es torna a reduir la intensitat local, tot i això, pràcticament no es concedeix cap arribada clara davant Sergi Fernández, mentre que en atac es continua posant a prova a Arnau Martínez.

Amb el matx decidit, la prova de càrrega efectuada i aprovada, arribarà la cirereta del matx en una recuperació defensiva d’Alabart, que li permet fer un passi llarg per combinar amb Bargalló. El de Sant Sadurní, al primer toc,  fa un passi al cor de l’àrea on troba a Joao Rodrigues qui remata de primeres superant Martínez. És el minut 47.24 quan el definitiu 11-1 puja al marcador. En el poc que queda no passa res ressenyable fins que els dos equips donen el matx per acabat. Si el Barça juga el dijous vinent amb la mateixa intensitat que ho ha fet avui, estem segurs que superarà l’eliminatòria.

@PBBMeritxell