Important victòria

Després de guanyar els tres primers quarts, el Barça ha sobreviscut a un irregular últim període en què ha estat al llindar d’un final molt ajustat. Però una pilota perduda innocentment per Vladimir Lucic, a 49 segons de la fi, amb els alemanys a vuit punts per sota al lluminós, ha fet impossible una remuntada que semblava improbable al final del tercer episodi.

De nou, els blaugranes han mostrat les seves dues cares, amb moments brillants de joc i altres en els que han tingut una baixada de tensió al darrere que s’acaba traslladant a l’atac. La victòria deixa a l’equip en tercera posició a l’espera de què farà avui el Panathinaikos en la seva visita a Bologna.

Bon primer quart dels culers

El matx començava amb molts errors per part dels dos equips, fins que els locals s’han avançat 3-0. Responien Nico Laprovittola i Jan Vesely per donar-li la volta al lluminós, 3-4. Avantatge que el mateix Vesely mantindria poc després. Lucic anotava un triple, mentre que Tomas Satoransky feia el mateix per tornar a posar al davant l’equip foraster, 8-19. Nikola Kalinic anotava un tir lliure, per posteriorment encistellar, augmentant el marge català fins als quatre punts 8-12.

Tot i que Pablo Laso demana un temps mort, el marge visitant creix amb un triple de Laprovittola pel 8-15. Isaac Bonga transforma cistella i addicional, abans que el de Morón anoti dos tirs lliures. Jabari Parker fa arribar la renda catalana als vuit punts, que en seran cinc després que Lucic transformi tres tirs lliures. Anota Willy Hernangómez, amb Nick Weiler-Babb responen des de més enllà del 6.75 amb el primer dels tres triples que convertirà avui. Després que Ricky Rubio anoti dos tirs lliures, serà en Willy qui tanqui el primer capítol amb un cop de palmell pel 19-25.

Els visitants obren un forat important al marcador

L’inici del segon quart serà cabdal pel desenvolupament del partit. Els homes de Roger Grimau milloraran en defensa i això provocarà un curtcircuit en l’equip alemany. Ricky anota dos tirs lliures en el que serà l’inici d’un parcial 0-10 que deixarà als muniquesos estabornits. Entre la millora defensiva catalana i els errors d’uns locals que fallen tot el que proven, una cistella de Parker, una altra de Dario Brizuela, un tir lliure posterior del mateix Brizuela i un triple d’Àlex Abrines, fan arribar la renda visitant als dinou punts, 19-38.

De res ha valgut el temps mort demanat per la banqueta alemanya. Finalment, qui primer anota pels locals en aquest segon període és Serge Ibaka que ho fa quan queden 4.54 per la mitja part. La resposta catalana es un triple de Satoransky. Una cistella d’Oscar Da Silva puja l’avantatge fins als vint-i-dos punts, 21-43, que és quan Laso demana un nou temps mort. Aquest segon pas per la banqueta trasbalsarà l’equip blaugrana que ara pateix un parell de pèrdues que els locals castiguen anotant dues cistelles, 25-43, obligant el tècnic blaugrana a ser ell qui ara talli el joc. Amb els locals defensant en zona 2-3, Da Silva anota abans que Ibaka, amb una mica de sort, transformi un triple pel 30-45. Rokas Jokubaitis, fluix partit del lituà avui, apareix per fer el 30-47 amb el qual acaba la primera meitat.

Malgrat la millora local, els blaugranes també s’emporten el tercer quart

La segona part comença de forma força diferent de com ho havia fet el segon període. Kalinic falla un intent de triple, mentre que els locals anoten per dos cops, Ibaka i Carsen Edwards, qui en la mateixa jugada rep una falta tècnica per fer flopping. El tir lliure l’anota en Ricky pel 34-38. Ibaka es converteix en un problema en la lluita pel rebot defensiu en la pintura catalana. Una falta antiesportiva assenyalada al mateix Ibaka acaba amb un tir lliure anotat per en Willy, 36-49. Anota Jokubaitis culminant un contraatac, abans que Kalinic transformi un triple pel 38-54. Una cistella després de rebot ofensiu de Parker fa arribar el marge visitant altre cop als divuit punts, 38-56.

Laso demana un temps mort. Tot i això, Parker culmina un contraatac pel 38-58. Vesely manté els vint punts de marge, abans que Laprovittola faci tornar l’avantatge blaugrana al seu màxim avui, vint-i-dos punts, 40-62. Lucic transforma un triple que serà l’inici d’una revifada alemanya. Malgrat que Parker anota, els triples que transformen Weiler-Babb i Sylvain Francisco reviuen als locals, 49-64. Queden 2.15 per la fi del quart i Grimau demana un temps mort. La defensa catalana millora i entre això i quatre punts de Vesely, fan arribar el marge blaugrana als dinou punts. 49-68. Els bavaresos anotaran quatre punts seguits abans que un triple de Laprovittola deixi el 53-71 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Arriben els problemes

Vesely fa arribar el marge blaugrana altre cop als vint punts, 53-73, però per part local Weiler-Babb es posa el vestit de superheroi. Un triple seu retalla el marge català fins als disset punts, 56-73. Satoransky transforma un sol tir lliure, abans que els locals aconsegueixin fer un parcial 5-0 que redueix el marge català als onze punts, 63-74. De fet, la producció catalana està caient de forma brutal. Anota en Willy, però per part local Weiler-Babb porta la veu cantant. Part del problema està en el control del rebot defensiu que ara mateix està per terra. Anota de contraatac amb una esmaixada Satoransky, però Weiler-Babb continua fent de les seves, 67-78 després de dos tirs lliures seus.

Les cistelles catalanes arriben en comptagotes. Com una d’en Willy pel 67-80. Un nou triple de Francisco deixa en vuit punts el marge blaugrana, 72-80. En Ricky anota un sol tir lliure abans que una miraculosa recuperació de Kalinic acabi en cistella de Parker, 72-83. Els blaugranes estan resistint amb penes i fatigues. Un triple de Bonga torna a deixar en vuit punts el marge culer, 75-83. Marge que es quedarà en sis punts després de dos tirs lliures transformats per Lucic. A la banqueta visitant s’encenen tots els llums d’alarma. A 49 segons anota Laprovittola, 77-85. Laso demana un temps mort. La jugada acabarà amb la pèrdua, més aviat regal, de Lucic davant Kalinic que Laprovittola aprofitarà per tornar a anotar abans que Ibaka faci el 79-87 definitiu.

FCB