El Barça trenca la ratxa de desfetes

Després de tres derrotes consecutives, la darrera el divendres passat a la pista del Panathinaikos, l’equip blaugrana s’ha retrobat amb la victòria en el duel davant l’etern rival, el Joventut disputat en el Municipal d’Esports de Badalona. El Barça, que ha dominat tres dels quatre quarts, ha sortit des del començament amb convicció i fermesa. Cuidant el rebot defensiu i treballant força bé al darrere ha acabat per fer un partit força regular per endur-se’n, finalment,  una clara i contundent victòria.

És cert que els locals tenien el seu potencial disminuït per l’absència del referent a la pintura, Ante Tomic, qui havia patit hores abans el traspàs del seu pare. Des d’aquí el nostre condol al jugador i a la seva família. La victòria ha estat tan incontestable que el pavelló badaloní ha començat a buidar-se a manca de poc més de tres minuts per la fi.

Els blaugranes marquen el camí des del començament

Com hem dit, el Barça ha sortit amb les coses clares. Volia guanyar i sabia com fer-ho. Treballant bé en defensa, no permetien que els locals anotessin. Ha estat després d’una recuperació de Nikola Kalinic, que ell mateix culmina, quan arriba la primera cistella de l’enfrontament. A continuació anotaven Ricky Rubio i Jabari Parker pel 0-6 que començava a dir per on anirien avui les coses. Els locals reaccionen, 3-5, però els forasters continuen fent les coses bé. Amb dos tirs lliures d’en Ricky i una cistella de contraatac de Dario Brizuela, el marge blaugrana arriba als set punts, 3-10.

Serà després d’una cistella amb addicional transformat per Yannick Kraag que els visitants donaran un cop de puny sobre la taula. Amb un triple d’en Ricky i dos tirs lliures de Parker l’avantatge arriba als nou punts, 6-15. Anoten els locals, però entre Joel Parra i Brizuela augmenten la renda forastera als onze punts, 8-19. Moment en el qual Carles Duran, el tècnic dels badalonins, ha de demanar un temps mort. A partir d’aquí millorarà la defensa local i els homes de Roger Grimau els costarà més anotar. Jan Vesely ho fa pel 10-21, però el triple de Guillem Vives deixa el marge foraster en vuit punts, 13-21. Anota Tomas Satoransky i ara és Shannon Evans qui ho fa de tres. Fa el mateix Parra, tot just abans que Andrés Feliz converteixi cistella i addicional pel 21-28 amb el qual es tanca el primer capítol, perquè el triple impossible que prova Nico Laprovittola no va ni de conya.

Lleugera i estèril reacció local

La defensa badalonina continuarà treballant bé a l’inici del segon període. I entre això i les errades en el tir d’uns visitants que tampoc estan fent una bona defensa, els locals faran un parcial 0-7, amb un triple inicial de Vladimir Brodziansky que els serveix per empatar el matx a 28. Grimau es veu obligat a demanar un temps mort. Els forasters reaccionen gràcies al tir lliure. Tres d’Àlex Abrines i un parell de Satoransky, els donen tres punts de renda, 30-33. Però coincidint amb la caiguda del control del rebot defensiu culer, els locals es posen per primer cop al davant, 34-33, després d’una esmaixada de Tyler Cook.

L’avantatge al marcador els durarà poc als verds-i-negres, perquè Parker es posa el vestit de feina en atac. El de Chicago transforma triple i cistella posterior, aconseguida després de capturar un rebot ofensiu, pel 34-38. Ricky anotarà dos de quatre tirs lliures per mantenir un lleuger avantatge al lluminós, 38-40. Per fi, la defensa blaugrana recupera el to i això permet que el marge visitant creixi després de cistella de Rokas Jokubaitis, un tir lliure de Parra i dos punts de Kalinic pel 38-45 a manca de 18 segons per la mitja part. Dos tirs lliures transformats per Feliz tanquen el primer temps amb 40-45 al marcador.

Brizuela destrossa la defensa local


El tercer quart serà una altra cosa. Mentre els blaugranes ho tenen clar, els locals tenen molts dubtes, sobretot en defensa. Amb un Brizuela força encertat, els badalonins seran incapaços de contrarestar el joc blaugrana. Cistella i triple de la “mamba” basca i una cistella d’Oscar Da Silva configuren un parcial 0-7 que trenca per l’espinada la confiança local, 40-52. Anota Feliz, però serà una anècdota. Torna a anotar Da Silva per mantenir els dotze de marge. Ara el rebot defensiu visitant torna a passar per problemes, però un triple de Brizuela resol la situació, 46-57.

Una cistella amb addicional de Brodziansky la respondrà Vesely amb una esmaixada. Anoten els locals, però el triple de Satoransky desfà els possibles dubtes. Millora el Barça en el rebot defensiu i el forat al lluminós s’amplia gràcies a una cistella marca de la casa de Vesely, abans que Brizuela, bon partit del donostiarra, afegeixi una cistella amb addicional pel 55-67 a 1.40 per la fi del tercer capítol. Amb els locals desendollats, una cistella després de rebot ofensiu i un tir lliure posterior del pivot d’Ostrava, tanquen el tercer període amb mig partit a la butxaca pels visitants, 55-70.

Els visitants no donen cap opció

Un triple de Brodziansky vol fer veure que els badalonins ho intentaran, però el triple que anota Abrines a continuació esvairà qualsevol possibilitat local. I això ho ratifica Jokubaitis culminant un contraatac pel 58-75. Un nou triple d’Abrines eleva als vint punts el marge culer. Duran no espera més i demana temps mort. Els locals respondran amb un parcial 5-0, amb triple de Brodziansky que obliga Grimau a tallar el joc per si dec cas. Anota per fi Willy Hernangómez, no portava cap punt fins ara, i a continuació ho fa Jokubaitis pels 67-82 quan el matx està a punt d’entrar en els seus darrers cinc minuts.

Amb el Barça treballant força bé al darrere, sis punts consecutius de Satoransky, tir lliure, cistella i triple, fan que els afeccionats locals comencin a abandonar el pavelló municipal quan queden 3.12 pel final, 67-88. Amb el matx decidit, anotarà Vesely abans que Brizuela posi la cirereta al seu excel·lent partit amb un darrer triple, això si fallant l’addicional pel 71-93. Les cistelles de Feliz i del jove Ian Platteuw tanquen l’anotació pel definitiu 75-93.

@PBBMeritxell

Estadística