Fatal segona part

El Barça no ha superat la prova del cotó dels dos partits a pistes complicades en aquest tram final de l’Eurolliga. Si dimecres la mala primera part que van fer els blaugranes, va condicionar força la desfeta final, avui ha estat la segona part quan han aparegut tots els dubtes del món, en un equip que de mica en mica va perdent brillantor, deixant-se pel camí bona part del crèdit acumulat.

Avui, com en altres partits, el gran problema dels blaugranes ha estat el fluix percentatge d’encert des de més enllà de la línia del 6,75. Els sis encerts en 21 llançaments, 28,7%, ha estat una rèmora que, junt amb l’habitual fluix percentatge des de la línia, han acabat sent les claus de la desfeta. La derrota ha capgirat les posicions dels dos equips a la classificació. Panathinaikos que començava en quarta posició, amb el triomf d’avui, li suposa ser el que ara mateix segueix al líder de la competició i és l’equip blaugrana qui ara ocupa la quarta plaça, que el deixa a un pas de perdre, si no està al cas, la condició de cap de sèrie.

Bon inici blaugrana amb poc premi

El matx començava força bé pels interessos visitants. Fent una bona defensa, aconseguia obrir un petit forat molt aviat. Malgrat que Jabari Parker fallava un triple, les cistelles de Rokas Jokubaitis i Jan Vesely donaven un 0-4 pels forasters. Responia Jerian Grant amb cistella i addicional, però els visitants augmenten la renda després que anotés Nikola Kalinic, 3-6. Un parcial 4-0 pels grecs, és respost per una assistència de Vesely que permet a Parker tornar a avançar als blaugranes, 7-8. Renda mínima que es mantindria després d’una esmaixada de Vesely, assistit per Kalinic.

Serà a partir de l’11-10, amb un Tomas Satoransky omnipresent, tant en el rebot defensiu com en la direcció de joc, quan els forasters assoliran un parcial 0-7, esmaixada de Vesely, cistella de Satoransky i triple inversemblant de Vesely, que obliga a l’histriònic Ergin Ataman a demanar un temps mort. Tot i això, els forasters continuen castigant als grecs. Recuperació de Vesely amb Kalinic culminant el contraatac amb una esmaixada, 11-19. Amb l’OAKA emmudint per moments. Els locals respondran amb un altre 4-0, abans que de nou Satoransky anoti per donar sis punts de renda als blaugranes, 15-21. Avantatge que mantindrà Oscar Da Silva fent una esmaixada pel 17-23. Un triple de Kendrick Nunn deixarà el 20-23 amb el qual acaba un primer capítol que els blaugranes han merescut guanyar més folgadament.

Els millors minuts dels visitants en el partit

El segon període comença amb els mateixos dubtes que en el primer. Els homes de Roger Grimau, fallen dos triples més, fins al moment tan sols han anotat un, i de Vesely, dels sis que han llançat, això permet que els locals capgirin el marcador després de dos tirs lliures anotats per Nunn, que ja podem avançar que acabarà sent un malson pels forasters.

Però arriben els millors minuts blaugranes en el matx. Defensant força bé, en atac aconseguiran fer un 0-17 que deixa l’OAKA estabornit. Entre una cistella d’en Willy Hernangómez, un triple convertit per Àlex Abrines, dues cistelles d’en Ricky Rubio, un triple de Nico Laprovittola i una cistella amb addicional de Parker deixen bocabadat a Ataman, 24-40. Es trenca la màgia amb una pilota perduda per en Willy. Després de quatre punts seguits dels grecs, Grimau demana temps mort. Abrines amb un tir lliure i una cistella amb addicional de Satoransky mantenen les coses, 29-44. El de Morón falla dos tirs lliures abans que Vesely mantingui els 15 amunt, 31-46. Avantatge que quedarà en dotze punts al final de la primera meitat, gràcies a un contraatac de Grant pel 34-46.

Comença la reacció grega

A l’inici del segon temps, sembla que les coses canviaran poc. Després d’un triple fallat per Parker, anota Jokubaitis mantenint els dotze punts de renda. Fa el mateix Satoransky, però fallant un tir addicional, 48-50. El primer avís que aquesta segona meitat no serà com la primera el dona Marius Grigonis quan transforma el segon triple local en el partit, el primer era aquell que havia anotat Nunn al final del primer període. A més a més, Kostas Sloukas comença a agafar protagonisme. Una cistella seva culmina un 6-0 que aconsella a Grimau a demanar temps mor. Anota Vesely sobre la botzina de possessió, mentre que Grant converteix un triple, 47-52.

Ara l’OAKA és l’OAKA. Anota Vesely, però els punts dels visitants arriben en comptagotes, mentre els grecs van fent. En Willy anota un tir lliure per un ajustat 53-55. Una cistella amb addicional de Grigonis torna a posar als grecs al davant. En Willy anota els dos següents tirs lliures, però Sloukas fa el mateix pel 58-57. En Willy no aguanta la pressió i falla un tir lliure. Abrines transforma un triple per donar fins a tres punts de renda, 58-61. Una cistella final de Mathias Lessort deixa el 60-61 que hi ha al marcador quan queda per jugar-se el darrer quart.

Els visitants fan figa

El quart període comença amb Da Silva agafant un rebot ofensiu, però fallant el triple que intenta. Un nou triple d’Abrines, el tercer avui, augmenta la dosi d’oxigen pels forasters,60-64, però la resposta local és un 5-0 amb triple de Mitoglou per avançar-se de nou. Satoransky es resisteix anotant de contraatac, 65-66. Moment en el qual arriba un triple d’Sloukas que serà decisiu. Anota Parker, però ara els blaugranes van a remolc i recordem que estem a l’OAKA.

Un nou triple, ara de Nunn, augmenta la ferida, 73-68. Grimau demana temps mort. Anota Jokubaitis, abans que els àrbitres assenyalin falta tècnica a la banqueta visitant. Sloukas ho aprofita per augmentar l’avantatge grec, 74-70. Un triple de Parker, rebaixa el marge local, però serà de forma momentània, perquè després de dos punts més dels locals, és Grimau qui rep una tècnica que Sloukas no desaprofita, 79-73.

Impotència forastera

Una esmaixada de Nunn augmenta fins als vuit punts la renda grega, 81-73. La defensa visitant dona símptomes d’inanició sobretot en el rebot i això permet que Mitoglou faci arribar la renda local als deu punts, 83-73. Les coses s’han complicat de tal manera que res acaba de funcionar. Satoransky anota cistella i addicional pel 83-76, perquè ara es tracta de salvar el bàsquet-average per si de cas. Recordem que a la primera volta els blaugranes van guanyar de vuit, 80-72.

Un triple de Sloukas dona deu punts de renda als grecs, abans que un tir lliure anotat per MIroglou la faci arribar als onze punts. Lessort l’augmentarà fins als tretze punts a manca de 41 segons. Abrines anota. Estem en els darrers 3 segons de partit, Laprovittola rep falta. Encerta el primer tir, llança el segon a fallar. El rebot se l’emporta ell mateix rebent falta en el tir. A 1.2 segons per la fi, el de Morón anotarà els dos tirs pel definitiu 89-81 que almenys iguala el bàsquet-average.

FCB