Victòria contundent.

El Barça ha superat al CP Calafell de forma clara en un partit ajornat corresponent a la jornada 19, que no es va poder jugar en el seu moment, perquè l’equip blaugrana estava disputant la Copa Intercontinental a San Juan. L’equip local malgrat les baixes d’última hora de Pau Bargalló i Xavi Barroso, s’ha imposat amb més comoditat de la prevista. L’equip costaner ha començat el matx amb certa precaució, veient-les a venir i això ha propiciat que els homes d’Edu Castro s’avancessin al lluminós. I això, al cap i a fi, ha estat determinant per la marxa del matx. La segona part ha estat més igualada, però la contundència dels blaugranes al davant, ha estat clau per la victòria.

Els locals obren molt aviat el marcador

Com hem dit, els visitants sortien amb certa recança i això els feia atacar sense massa convicció. Les coses se’ls han acabat de complicar quan pràcticament en la primera rematada local els blaugranes anotaven el seu primer gol de la nit. La jugada començava amb un passi de Marc Grau a un Ignacio Alabart que pujava tot sol per la banda dreta del seu atac. Un cop superada la línia de mitja pista, veient que ningú li sortia al pas, el d’A Coruña ha fet un xut tot sol que superava a Gerard Camps per la seva esquerra. Era el minut 3.29 quan l’1-0 pujava al marcador.

El matx canviaria ben poc després del gol. Això sí, el Calafell disposaria d’un parell de rematades que Carles Grau, molt atent, treu sense problemes. El joc era dominat per un Barça molt superior. Un cop començada les rotacions locals, no tarda a arribar el segon gol blaugrana. De nou és Alabart qui circulant per la banda dreta de l’atac local, ja en territori visitant, veu que ningú el segueix. Fent una trajectòria cap al centre, aprofita per etzibar un xut que sorprèn a Camps. És el minut 7.10 quan el 2-0 puja al lluminós. Ferran López, el tècnic dels visitants, demana un temps mort.

Arriba el tercer gol local

Els locals continuaran dominant el joc fins que un parell de minuts després del segon gol, arriba el tercer. És una jugada de Sergi Llorca que evoca les jugades de Pau Bargalló en zona 7, darrere la porteria rival. El de Caldes busca un company per fer-li arribar la bola, fins que troba a Joao Rodrigues desmarcat al bell mig de l’àrea. El d’Oeiras xuta des de molt a prop sense poder superar a Camps. La bola queda solta, el portuguès insisteix, torna a aturar Camps, però a la tercera serà la bona. El toc final de Rodrigues supera a Camps per sota a la seva dreta. És el minut 9.06 quan el 3-0 puja al marcador.

Com en els gols anteriors, les coses canvien ben poc. El domini del joc és totalment local, amb alguna arribada visitant de poc perill. En el minut 12.39 Ferran López torna a demanar un temps mort que com el precedent canviarà molt poc el ritme del partit. Així i tot, Jordi Ferrer tindrà una gran ocasió, la millor dels visitants en la primera meitat, que atura Carles Grau. Els locals estan fent una gran tasca en defensa que no permet al Calafell trobar esquerdes en la línia defensiva local. El matx entra en els darrers quatre minuts de la primera part. Edu Castro veient que el partit està clarament dominat, treu a pista a dos joves del B, Jan Curtiellas i Miquel Escala per donar descans a Alabart i Rodrigues. Amb els dos a pista, el matx continua sota control local, arribant-se al descans sense que el marcador es torni a moure.

Malgrat la millora visitant, qui anota és el Barça

Només començar la segona part, es veu un canvi d’actitud en els visitants. De fet, els dos primers xuts d’aquests segons 25 minuts, són seus. En el segon, Joan Pascual jugador cedit per l’equip blaugrana, estavella una rematada en el pal esquerre de la porteria defensada per Carles Grau. Els locals no volen donar opcions als visitants i això es concreta en un nou gol local. Una recuperació en defensa de Llorca li permet fer un passi al davant on circula Alabart per la banda dreta de l’atac local. El gallec fent un passi cap a la seva esquerra en una diagonal perfecta, li fa arribar la bola a Rodrigues qui circula per la banda contrària. La rematada de primeres del portuguès no pot ser rebutjada per Camps. És el minut 48.28 quan el 4-0 puja a l’electrònic.

Aquest quart gol deixa al Calafell un pèl tocat i això ho aprofiten els locals per continuar percudint la defensa costanera. Després d’una nova ocasió forastera salvada per Carles Grau arribarà el cinquè gol dels blaugranes. Ara és Rodrigues qui juga en zona 7 darrere la porteria visitant. Finalment, troba a Alabart, altre cop desmarcat, qui xuta tal com rep la bola superant per sota a Camps. És el minut 50.12 quan el 5-0 puja al marcador. Abans de la sacada de centre, Ferran López aprofita per demanar un temps mort.

Quan marquen els forasters, hi ha resposta blaugrana

Els forasters tornen a pressionar en atac, fins que una jugada per la dreta del seu atac, conduïda per Pascual, acaba amb un passi al centre de l’àrea barcelonista on es troba tot sol Carles Domenech, qui remata després de controlar la bola per sobre Carles Grau. És el minut 32.34 quan el Calafell, en l’única errada de la defensa blaugrana en tot el partit, retalla l’avantatge local.

A partir del gol foraster, el joc s’iguala amb arribades d’uns i altres que els dos porters aturen, no sense algun problema. Ara el matx és un anar i venir constant. La veu cantant la continua tenint l’equip local, que tindrà una clara oportunitat en una rematada de Marc Grau que s’estavella en el travesser. Després d’un parell d’ocasions no massa clares dels visitants, arriba el darrer gol local. És una jugada en atac que acaba amb pèrdua de possessió dels locals. L’atac del Calafell és tallat de soca-rel per Rodrigues qui veu totalment desmarcat a Marc Grau qui no havia baixat a defensar. El passi del portuguès és controlat pel de Lloret dirigint-se cap als voltants de Camps. Ja davant el porter fa un aixeca i pica que li permet, amb un toc suau per sobre les guardes, anotar el 6-1 en el minut 43.57.

A 5.27 per la fi, Ferran López demana el seu últim temps mort. A partir d’aquest sisè gol, les coses es tranquil·litzen i el joc és més relaxat. Els darrers minuts de joc són àmpliament dominats pels locals amb bona resposta per part d’un Camps que no permet que els blaugranes ampliïn el marge al marcador.

@PBBMeritxell