Clara i molt merescuda victòria blaugrana

En un partit en el qual ha anat de menys a més, el Barça ha derrotat contundentment al Partizan de Zeljko Obradovic, que s’està jugant la seva participació en el play-in, per poder classificar-se entre els 8 que finalment disputaran el títol.

Tot i que els serbis, recolzats des de la grada per un gran nombre de seguidors, han començat dominant el partit gràcies a les prestacions de Zach Leday i Aleksa AVramovic, els seus millors canoners, els blaugranes han pogut millorar en defensa. Això els ha permès aprofitar el seu encert en el tir. Han llançat millor que els rivals, amb un Nico Laprovittola que ha estat molt encertat en el tir exterior, 5 de 8 en triples. Entre això i el fet que durant bona part dels quaranta minuts han tancat el rebot defensiu, els homes de Roger Grimau han aconseguit una victòria que els referma en la segona posició de la taula, quan queden només cinc jornades a la fase regular, de les quals quatre es jugaran lluny del Palau.

El bon inici dels visitants és ben contrarestat pels locals

Com hem dit els visitants començaven forts. Liderats per Avramovic, l’home orquestra dels serbis, aprofitaven que per part local es cometien tan sols errors per marxar per 0-6. No tardaria a reaccionar l’equip local. Entre una cistella de Jabari Parker i un triple de Laprovittola, deixaven el marge serbi en dos punts, 5-7. Un triple d’Avramovic tornava a eixamplar el marge foraster, que ràpidament era reduït gràcies a cistelles de Tomas Satoransky i Nikola Kalinic, 9-12. Després que tornessin a anotar els visitants, Roger Grimau demanava un temps mort. El marge serbi encara creixeria més, fins que anota Jan Vesely, abans que un triple de Rokas Jokubaitis deixi en tan sols dos punts el marge foraster, 14-16.

A hores d’ara, el rebot defensiu culer és un garbuix. Malgrat això, una recuperació defensiva de Parker acaba amb cistella i addicional transformat pel de Chicago per avançar per primer cop als locals, 19-18. Lleuger avantatge que mantindrà des de la línia Ricky Rubio. Una recuperació del mateix Ricky permet a Willy Hernangómez fer el 23-20. Ara és Obradovic qui ha de demanar temps mort. En Ricky i en Willy mantenen els tres punts de renda, mentre que serà Jokubaitis qui faci el 29-24 sobre la botzina de final de quart.

Igualat segon període

El segon capítol comença bé pels locals. Una esmaixada d’en Willy fa arribar la renda als vuit punts, 32-24, però els serbis, aprofitant les escletxes que té el rebot defensiu culer, anotaran quatre punts de forma consecutiva. Àlex Abrines transformant un triple fa arribar l’avantatge local als nou punts, 37-28. Els serbis són ara els que reaccionen. Primer amb dos triples consecutius, Avramovic i Danilo Andjusic, i després d’un tir lliure anotat per Satoransky, amb quatre punts més culminats per Alen Smailagic des de la línia, per deixar el matx empatat a 38.

Amb la situació un pèl complicada apareix Vesely anotant, abans que Kalinic aporti un tir lliure. Un triple de Laprovittola augmenta a quatre punts la renda locals, però Avramovic, ja hem dit que és l’home orquestra serbi, anota el seu dinovè punt de la primera meitat amb un triple per deixar el marge local en la mínima expressió, 44-43. Les coses milloraran pels de casa gràcies a un triple del de Morón i a un contraatac culminat per Satoransky, després d’una recuperació defensiva de Vesely, 49-43. Una nova recuperació en defensa, ara de Jokubaitis, qui prèviament havia perdut la possessió en atac, acaba amb una esmaixada d’Air Parker. Un triple de James Nunnally tancarà l’anotació de la primera part perquè, després de temps mort, la jugada local acaba amb pèrdua de Jokubaitis, 51-48.

Els locals obren un petit forat

La segona meitat comença amb una falta en atac d’en Willy. Tot i això, un triple de Kalinic fa pujar l’avantatge local als sis punts, 54-48. Marge que mantindran primer Parker, després de capturar un rebot ofensiu, i més tard en Willy, amb una esmaixada, pel 58-52. Dos tirs lliures errats del mateix Willy, són corregits per tres triples locals, Kalinic, Parker i Ricky que estiren l’avantatge local fins als quinze punts, 67-52.

Per part sèrbia la seva principal línia de producció, Avramovic, s’està assecant i això és un problema pels d’Obradovic. Tot i això, els serbis reaccionen gràcies un parcial de 0-6, amb tres cistelles consecutives d’un Leday que agafa el testimoni en atac, 67-58, moment en el qual Grimau demana un temps mort.

Una cistella de Vesely calma la situació, abans que un nou triple de Laprovittola deixi el marge local en dotze punts, 72-60. Avramovic transforma el seu darrer triple de la nit. Satoransky, aprofitant un forat en la defensa sèrbia, fa una espectacular esmaixada, 74-63. Cinc punts visitants, tres de Frank Kaminski, cistella i tir lliure i dos punts de Kevin Punter, també des de la línia, tanquen el quart amb el Barça dominant de sis, 74-68.

Festa blaugrana en els últims deu minuts de partit

L’inici del darrer quart serà espectacular pels locals. Tot i una cistella inicial de Leday, la defensa blaugrana millora força, el rebot defensiu es tanca i a més, en atac, els locals estaran força encertats. Willy anota quatre punts, cistella i esmaixada, Abrines i Laprovittola un triple cadascú per deixar l’avantatge dels locals en catorze punts 84-70, a manca de menys de cinc minuts per la fi.

Avramovic reapareix anotant un parell de tirs lliures, però els blaugranes no afluixen. Jokubaitis transforma dues cistelles seguides per fer arribar el marge local als setze punts, 88-72. Laprovittola culminant un contraatac iniciat en una recuperació de Jokubaitis, fa pujar el marge als 18 punts. Marge que manté Vesely responen a la cistella de Bruno Caboclo, 92-74. El mateix Caboclo anota un sol tir lliure mentre que Jokubaitis tanca l’anotació local amb una cistella. Avramovic anotarà un sol tir lliure per deixar el definitiu 94-76 amb el qual finalitza el matx.

@PBBMeritxell