Vint-i-sisena copa al sac!!!!

Un Barça seriós, concentrat i molt efectiu ha conquerit el seu 26è títol de copa, tercera de consecutiva, en superar a la sorpresa de la competició, el Sant just. L’equip del Baix Llobregat ha fet una copa excel·lent, superant al Noia i a l’amfitrió, el Calafell, però finalment en la primera final de copa de la seva història, ha tingut davant un equip superior, que a més a més ha fet un gran partit. En aquestes condicions, el triomf del més dèbil era pràcticament impossible. Per l’equip d’Edu Castro és molt difícil destacar a només un jugador, perquè tots han estat a gran nivell que els ha servit per guanyar, merescudament, un nou títol pel seu inacabable palmarès.

El Barça obre la llauna aviat

El matx començava, tal com s’esperava, amb un Sant Just molt intens i amb ganes de gresca. Davant, l’equip blaugrana feia el que cal fer en aquestes situacions, que és no deixar espais al darrere, buscant en tot moment controlar el joc per evitar possibles ensurts. Els blaugranes protegien força bé a Sergi Fernández, el titular sota els pals i de mica en mica han aconseguit el que buscaven, que era prendre el control del partit. A partir de l’estic de Pau Bargalló començaven bona part de les jugades d’atac. La bona transició cap enrere feia preveure que els rivals tindrien poques ocasions davant Sergi Fernández. Com així ha acabat passant. En els primers minuts qui portava la veu cantant en les finalitzacions era Xavi Barroso qui no podia superar a Elagi Deitg.

En el minut 5.48 arriba el primer gol blaugrana. És una jugada conduïda per Pau Bargalló qui, fent una trajectòria habitual en ell cap darrere la porteria rival, acaba fent un passi enrere per on apareix Joao Rodrigues, qui aprofita un moviment de Barroso cap a l’esquerre, per quedar-se totalment sol a prop del pal esquerre de la porteria defensada per Deitg. El xut de primeres del portuguès no el pot atrapar el porter del Sant Just, convertint-se en el 0-1.

El gol blaugrana, avui els visitants, ha deixat estabornit a l’equip del Baix Llobregat. De fet, Barroso ha estat a punt d’anotar un segon gol després de dues rematades, la segona s’ha estavellat en el pal dret de la porteria de Deitg. Poc després era Ignacio Alabart qui estavella un xut al travesser. Són uns mal minuts d’un Sant Just que havia perdut el nord. Tant és així que Josep Maria ‘Mia’ Ordeig ha de demanar un temps mort per solucionar-ho.

Dos gols més abans del descans

Però el temps mort li servirà de ben poc, perquè uns dos minuts després arriba el segon gol blaugrana. És una jugada conduïda per Barroso per banda esquerra. El de Caldes de Montbui fa un passi a la seva dreta per on circula Joao Rodrigues qui li vol tornar la pilota. La bola és tocada per un jugador rival quedant a la dreta d’on és Barroso. Finalment estirant el braç fa una rematada a una sola mà que envia l’esfèrica rasa i col·locada a l’arrel del pal dret de la porteria de Deitg. És el minut 11.19 quan el 0-2 puja al lluminós.

Després del gol, Edu Castro ha començat les seves habituals rotacions. En el minut 17.22 el tècnic de Vigo demana un temps mort. El partit és controlat pels blaugranes amb poques i no massa clares arribades dels homes de Mia Ordeig que ho intenten però amb poca fe. Ja dins dels darrers quatre minuts de la primera meitat arriba el tercer gol blaugrana. Una recuperació en defensa d’Alabart, permet al d’A Coruña fer un passi endavant on es troba Eloi Cervera. L’igualadí remata un primer cop que Deitg rebutja, la bola cau a prop d’on és Cervera que a la segona supera per alt al porter del Sant Just. És el minut 21.37 quan el 0-3 puja al marcador.

Immediatament després del gol, Ordeig demana un temps mort. El Sant just disposarà, a 10 segons per la mitja part, d’una clara ocasió d’Iñaki Cabezas que Sergi Fernández atura magistralment. Sense que es torni a moure el marcador, s’arriba al descans.

Els blaugranes acaben de decidir el partit en els primers minuts de la segona meitat

La segona part comença amb el mateix ritme de partit que hi havia en els primers 25 minuts. Ampli domini blaugrana que no tarda a augmentar la renda. Una nova jugada de Pau Bargalló per darrere la porteria rival acaba amb un passi al mig per on apareix Alabart. El gallec fa una rematada a la mitja volta que supera per la dreta a Deitg. Estem en el minut 29.26 quan puja el 0-4.

De nou aquest gol, com havia passat amb el primer, deixa tocat al Sant Just que veu com els blaugranes tenen dues ocasions molt clares que no són aprofitades primer per Rodrigues i després per Bargalló. La tercera acabarà en gol. Alabart condueix una pilota per banda dreta, un cop superada la línia de mitja pista fa un passi en diagonal al costat esquerre on és tot sol Bargalló. El remat tal com ve del de Sant Sadurní supera Deitg pel 0-5 en el minut 31.51.

Plàcid final de partit pels blaugranes

El matx canvia a partir d’aquest gol. Els blaugranes treuen el peu de l’accelerador, tot i que mantenen el ritme alt de partit, sense donar opcions a un Sant Just que tan sols aspira a fer el gol de l’honor. Però els d’Edu Castro treballen bé al darrere i no permeten gairebé res. Un xut de Marc Grau s’estavella en el pal esquerre amb Deitg batut. Poc després serà Xavi Crespo qui estavella un xut al travesser de la porteria defensada per Sergi Fernández en la més clara oportunitat del Sant Just per inaugurar el seu marcador.

En el tram final del matx, hi haurà ocasions en les dues porteries que els respectius porters resolen fins que, una nova jugada de Bargalló per darrere la porteria de Deitg, acaba amb un passi marca de la casa, que Barroso amb un xut creuat converteix en el 0-6 en el minut 47.07. El matx acabarà amb dues oportunitats més pels blaugranes que finalment aconsegueixen el tercer títol del curs, després de la SuperCopa i la Copa Intercontinental.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

FCB