El Barça ensopega a Vitòria.

En un duel de canoners, en defensa els dos equips no han tingut el seu millor dia, el Barça no ha pogut seguir el ritme anotador d’un Baskónia, que ha sabut aprofitar el tram final de cadascuna de les parts, en les quals ha tret prou avantatge per decidir el matx. Si al final dels primers 20 minuts, un parcial 10-2 donava als locals un marge de vuit punts, la situació s’ha reproduït al final del matx, quan amb 92-90 al marcador, un parcial 11-6 ha acabat de decidir l’enfrontament. La desfeta allunya encara més als blaugranes del capdavant de la classificació, mentre que està empatat a setze victòries amb el quart classificat, el Gran Canària de Jaka Lakovic.

Tot i un bon inici de partit, els visitants perden el primer quart

Tot i la pilota perduda per Tomas Satoransky en la primera jugada del partit, els visitants començaven força bé. Una esmaixada de Willy Hernangómez i un triple de Jabari Parker posaven un 0-5 al lluminós que obligava a Dusko Ivanovic a demanar un primerenc temps mort. No acabaven de reaccionar els locals i això permetia que els forasters augmentessin el marge fins als 9 punts, després d’una altra cistella d’en Wily, dos tirs lliures de Nico Laprovitola i les cistelles que aportaven Nikola Kalinic i de nou Parker, 4-13.

Apareixen els primers problemes en el rebot defensiu, fet que aprofiten els bascos per retallar el marge català amb un parcial 6-0. Jan Vesely anota els seus dos primers punts, però els locals continuen retallant. Una cistella i addicional per Matt Costello, deixa en dos punts el marge culer, 13-15. Cal dir que el de Linwood, Michigan, acabaria sent un dels dos màxims responsables de la victòria local. L’altre seria Markus Howard, entre tots dos acabarien anotant 60 punts del seu equip.

Entre una cistella de Parker i dos tirs lliures anotats per Vesely mantenen els quatre de renda, 15-19, abans que Howard aparegui amb un triple per reduir a la mínima expressió l’avantatge visitant, 18-19. Parker falla un triple i això ho aprofita Costello per posar als bascos al davant per primer cop en el matx en anotar dos tirs lliures, 20-19. Un nou triple de Howard donarà els quatre punts d’avantatge pels locals que hi ha al lluminós quan acaba el primer capítol, 23-19.

Estèril reacció blaugrana

Malgrat que Costello de triple augmenta el marge local a l’inici del segon quart, els visitants reaccionen amb cistella d’en Willy i triple de Dario Brizuela, 26-24. Una cistella del de Donostia i una altra d’en Willy empaten el matx a 28, abans que un triple de Vanja Marinkovic doni tres punts de renda als locals. Marge que queda reduït, gràcies a una nova cistella anotada per en Willy. Fa el mateix Parra després de rebot ofensiu, el problema és que l’intercanvi de cistelles no afavoreix als forasters. Torna a anotar Parra, 35-34, moment en el qual Vesely aprofita per fer una bajanada que li costa una tècnica i un punt més pels locals.

Parra anota el seu sisè punt consecutiu per empatar a 36. Els locals aprofiten una pèrdua de Satoransky per marxar de quatre punts. Ricky Rubio, des de la línia i Vesely, també gràcies al tir lliure, empaten a 40. Queden 2.07 per la mitja part. Dos triples locals, Tadas Sedekerskis i l’inevitable Howard fan arribar el marge local als sis punts, 46-40. A 1.25 pel descans Roger Grimau demana temps mort. Tot i i això, la ferida no cicatritzarà. Els locals anotaran quatre punts més, Costello i Howard, mentre que pels forasters és en Willy qui deixa el 50-42 amb el qual acaben els primers vint minuts de partit.

Els forasters van a remolc

 

L’equip blaugrana comença bé la segona meitat, Kalinic anota de tres. La resposta local és immediata, triple de Howard. Vesely anota un sol tir lliure abans que Parker converteixi el seu segon triple de la tarda. Howard torna a respondre i com no pot ser d’altra manera ho fa des de més enllà del 6,75. Ara els locals manen de nou, 58-49. Una esmaixada de Vesely seguida d’una cistella de Parker després de contraatac redueixen a cinc punts el marge basc, 58-53. Marge que, cinc punts consecutius de Rokas Jokubaitis, cistella amb rebot ofensiu inclòs i un triple deixen tan sols en dos punts, 60-58.

De nou apareixerà Howard anotant triple i dos de tres tirs lliures per augmentar el marge local altre cop als vuit punts, 66-58. Vesely falla un tir lliure abans que Jokubaitis en falli els dos. Un triple lateral de Dani Díez fa arribar el marge basc als deu punts, 69-59. Anota de tir lliure Parker, tot just abans que Díez insisteixi en el triple lateral, ara de l’altre cantó, pel 72-61.

Els blaugranes continuen fallant tirs lliures, Vesely n’erra un, abans que Costello afegeixi un nou triple al seu compte pel 75-63. La resposta catalana és fallar un altre tir lliure, ara Parker. Amb 77-63 al marcador, Grimau atura el joc. Un triple d’Àlex Abrines dona una mica d’oxigen, però quan anota en Willy és per mantenir els onze per sota, 79-68 a 1.19 per la fi del període. Temps suficient perquè Díez converteixi el seu tercer triple lateral del matx, abans que en Ricky faci una cistella de mèrit pel 82-70 que hi ha al lluminós quan al matx només li queden deu minuts de joc.

Els blaugranes no culminen la remuntada

Comença bé el darrer quart pel Barça. Cistelles de Willy, qui falla l’addicional, i Laprovittola, 82-74. Ivanovic s’espanta i demana un temps mort. El partit es torna a convertir en un intercanvi de cistelles, dues cistelles de Laprovittola i una de Parker només serveixen per mantenir els sis per sota, 86-80, perquè la defensa blaugrana continua tenint massa forats. Després de quatre punts seguits dels locals, un triple de Satoransky deixa en set punts el desavantatge culer, 90-83. Triple que és l’inici d’una darrera embranzida visitant. Vesely converteix cistella i addicional, Laprovittola transforma dos tirs lliures i una cistella posterior per culminar un parcial 2-10 que deixa en només dos punts el marge basc, 92-90.

Un temps mort d’Ivanovic canviarà les coses. Ara la defensa blaugrana és una zona que Howard aprofita per convertir un triple. Anota Ricky abans que Marinkovic atrapi un rebot ofensiu per fer el 97-92. Al partit li queden 1.39. La jugada blaugrana acaba amb falta en atac de Parker. Qui no falla és Howard qui transforma triple i addicional per deixar el matx decidit a manca d’1.08, 101-92. Laprovittola falla el seu tir, mentre que Sedekerskis anota la darrera cistella local. Amb 103-92 al lluminós, Grimau demana un darrer temps mort. Parker transformarà dos tirs lliures a manca de 43 segons. Ja en la darrera jugada del matx, el de Chicago a manca d’una dècima disposarà de dos tirs lliures més que transforma pel definitiu 103-96.

FCB

Estadística