El Barça s’enduu la victòria de la Fonteta

Una molt bona segona meitat, amb un excel·lent darrer període, ha donat al Barça la seva dinovena victòria a l’Eurolliga 2023/24. Liderats per un immens Jan Vesely, 10 de 10 en tirs de dos i un punt més des de la línia, els blaugranes han fet una molt bona defensa, tancant força bé el rebot defensiu i acceptant el duel proposat pels taronges que, com sempre, han volgut explotar el seu poderós físic. Però l’encert en el tir i la bona feina feta sobre el tir exterior local, 6 de 28, ha tingut el premi de la victòria.

Tot i un bon inici visitant, el primer quart acaba empatat

El matx començava amb un Barça endollat. Les cistelles de Vesely i Jabari Parker, dos del txec, una del de Chicago, donaven el primer avantatge als visitants, 2-6. El bon inici tenia la seva continuïtat gràcies al fet que tanquen a pany forrellat la seva pintura. Rokas Jokubaitis, i de nou Parker i Vesely, anotaven per fer arribar la renda forastera als deu punts, 6-16. Els locals reaccionaven i això els permetia fer un parcial 8-0 que els apropava en el lluminós, 14-16. Roger Girimau havia de demanar temps mort. Tot i una cistella de Nico Laprovittola, 14-18, dues cistelles finals dels locals, la darrera de Justin Anderson, deixaven el matx igualat a la fi del primer capítol, 18-18.

Els taronges agafen avantatge

Una pilota perduda per Ricky Rubio permetia que Xabier López-Arostegui anotés, però un triple del de Morón torna a posar als blaugranes al davant, 20-21. Es revertia la situació després de cistella i addicional de Semi Ojeleye. Tornaven a anotar els locals, sent Nikola Kalinic qui redreça la situació pels forasters, 25-23. Un triple de Joel Parra deixa en un sol punt el marge taronja, 27-26, quan un triple de Víctor Claver fa arribar l’avantatge local als quatre punts, 30-26.

Després que els valencians ampliïn el seu marge aprofitant una pèrdua de Laprovittola, una esmaixada de Parra manté el desavantatge en quatre punts, 32-28, abans que Tomas Satornasky amb un triple el redueixi encara més, 32-31. Primer Dario Brizuela i després Vesely mantenen el punt per sota, 36-35. Les pèrdues castiguen als visitants que veuen com un triple de Chris Jones fa arribar al renda valenciana al seu màxim avui, sis punts, 41-35. Moment en el qual Grimau demana temps mort. Wily Hernangómez anota, sent Brandon Davies qui transformi un sol tir lliure deixant el 42-37 amb el qual s’arriba al descans.

Els blaugranes reaccionen

Quan comença la segona meitat, la defensa visitant augmenta la seva intensitat. Producte d’això arriben dues recuperacions de Jokubaitis, la primera sense premi, mentre que la segona acaba amb un alley-hop dibuixat pel mateix Jokubaitis i finalitzat per Vesely. Una nova recuperació blaugrana, ara de Satoransky, acaba amb triple d’Àlex Abrines que empata el matx a 42. Primer Parker, des de la línia i posteriorment l’encertat Vesely anoten per tornar a posar al Barça al davant, 44-46.

Un triple de Parker és respost per Jones, també de tres. Arriba un nou triple blaugrana, Satoransky, per tornar a avançar als culers, 51-52. El frec a frec continua ara amb triple de Jones que respondrà Vesely, qui com hem dit abans no falla res, 54-54. Després d’un temps mort demanat per Àlex Mumbrú, arriben una cistella d’en Willy i un triple de Parra per donar als forasters cinc punts de renda, 54-59. Una cistella amb addicional d’Ojuleye deixa el 57-59 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

El bon joc visitant té premi

Els últims deu minuts comencen amb un triple d’Ojeleye que posa als locals al davant d’un punt. Per part blaugrana ara qui apareix és Ricky Rubio per anotar cistella i addicional, que capgiren el marcador de manera definitiva. A la festa s’apunten Kalinic i Willy, aquest culminant un alley-hop dibuixat per en Ricky, completant un parcial 0-7 que dona als forasters sis punts d’avantatge, 60-66.

Un triple de Claver retalla a la meitat el marge visitant, però els blaugranes no es deixen intimidar. Aprofitant que tanquen el rebot defensiu faran un parcial 0-8, cistella d’en Willy i triples de Kalinc i Laprovittola que emmudeix la Fonteta, 63-71. Mumbrú reacciona demanant un temps mort. Però Kalinic augmenta el marge 63-76. Ara els que responen són els locals amb dues cistelles consecutives que obliguen Grimau a tallar el partit. Una pilota perduda permet als taronges reduir encara més el marge foraster, però un triple de Laprovittola és un tresor, 69-79 a 4.31 pel final.

Ara el matx pels valencians és una lluita contra el cronòmetre. El de Morón falla dos tirs lliures, però, tot i això, el marge blaugrana continua sent de deu punts amunt gràcies a una cistella amb addicional de Vesely, 72-82, a 2.41 pel final. Avantatge que primer es manté gràcies a una cistella de López-Arostegui en la seva pròpia cistella i finalment entre Laprovittola i Kalinic fan les darreres cistelles blaugranes pel definitiu 78-88, ja que el darrer triple de López-Arostegui troba el ferro.

FCB