Derrota inesperada.

En una magnífica segona meitat, el Montpellier de Patrice Canayer ha superat a un Barça superat pels esdeveniments. Una defensa mixta sobre Dika Mem,  ha estat l’argument suficient per aturar l’atac local i d’aquesta manera, aconseguir l’avantatge tàctic que els ha donat la victòria als francesos. El matx ha estat força igualat en els primers trenta minuts, però la millora defensiva visitant ha acabat sent determinant per assolir un triomf que han celebrat com si haguessin guanyat el títol. Els blaugranes que ho tenien tot de cara per acabar primers del grup B, s’han hagut de conformar, després de les dues últimes derrotes, amb la segona plaça del grup, que els dona el passi directe pels quarts de final, on haurà de guanyar-se el bitllet per Colònia, davant el guanyador de l’eliminatòria entre el Wisla Plock i el PSG.

Bons primers minuts dels blaugranes

El matx començava amb Emil Nielsen sota els pals, amb Melvyn Richardson de central, mentre que Blaz Janc i Hampus Wanne ocupaven els extrems. Molt aviat s’ha vist que els dos atacs s’imposarien a les respectives defenses. Els locals, de la mà de Dika Mem, agafaven la iniciativa al marcador. Richardson mantenia el marge abans que des dels set metres Aleix Gómez, infal·lible avui, donava el primer avantatge seriós, 3-1. El marge de dos gols s’ha mantingut uns minuts més gràcies a l’encert de Dika Mem, Jonathan Carlsbogard i a un contraatac d’Aleix, 6-4. Poc després, un nou gol de Dika Mem posa el 7-4 al lluminós. Tot sembla anar bé pels locals. De fet, seran els millors minuts dels locals en el matx.

Després d’un gol des dels set metres de Jaime Fernández, els francesos milloren al darrere. Una pilota perduda per Richardson i una aturada de Remi Desbonnet a xut de Carlsbogard, seran aprofitades pels forasters per empatar a 7, amb dos gols de Karl Konan des dels sis metres. L’empat es mantindrà després que anoti Wanne, abans que una nova pèrdua, ara de Carlsbogard, permeti avançar-se per primer cop als visitants, amb gol de l’exblaugrana Yanis Lenne, 8-9.

La iniciativa al marcador li durarà poc a l’equip francès. Timothey N’Guessan empata a 9, tot just abans que una recuperació de Dika permeti anotar a Janc, 10-9. Avantatge que primer mantindrà en Dika, per ser posteriorment Wanne qui anoti el 12-11. Amb Dika anotant, el marge local no creix perquè la defensa blaugrana, avui massa tova, no ajuda a un Nielsen que no és el mur que acostuma a ser.

Els atacs superen les respectives defenses

Una falta en atac de Richardson permet que els forasters es tornin a avançar amb un gol de contraatac de Fernández, 13-14. Carlos Ortega demana un temps mort en el minut 14.38. El tècnic malagueny opta per canviar de porter, Gonzalo Pérez de Vargas és ara qui ocupa el lloc sota els pals. Amb iniciativa francesa al marcador, primer N’Guessan i més tard Petar Cikusa empaten a 15, després que Gonzalo eviti, per dos cops, que els francesos s’avancin de més d’un gol.

Per part visitant, ara qui pren la responsabilitat en atac és Bryan Montes. Els seus dos gols mantenen la iniciativa francesa. Els gols de Dika i Aleix, aquest de nou des dels set metres, empaten ara a 17. Una recuperació de Carlsbogard permet a Wanne fer el 18-17 de contraatac. Canayer demana un temps mort. Tot i això, els seus jugadors perden la possessió, fet que aprofita Wanne per castigar la pèrdua, 19-17. Després d’una nova aturada de Gonzalo, N’Guessan veu com el seu tir és blocat per la defensa rival. Lucas Guigon anota el 19-18 amb el qual acaba el primer temps perquè en Dika no troba porteria en el darrer tir.

Canayer troba la fórmula

La segona part comença sense canvis a la porteria blaugrana, Gonzalo continua sent el porter, mentre que per part francesa Charles Bolzinger substitueix a Desbonnet. On sí que hi ha canvis al Barça és en els extrems, on ara són Aleix i Aitor Ariño els que ocupen les ales. Guigon aprofita el primer atac d’aquesta segona part per empatar a 19. Entre Dika i Aleix Gómez, aquest amb dos gols, un des dels set metres, mantenen l’avantatge local, fins que Dika fa el 23-21.

A partir d’aquí les coses canvien. La defensa francesa fa un pas endavant i durant una bona estona els locals no anotaran per culpa de la defensa rival i de l’actuació d’un encertat Bolzinger. En Dika, sempre ell, anota el 24-22. Els gols de Guigon i Fernández empaten a 24, moment en el qual Canayer ordena a Fernández fer una defensa individual sobre Mem. Aquesta alternativa defensiva serà cabdal. Torna a aparèixer Monte per fer el 24-25, culminant un parcial 0-3. Empata Cikusa, però ara l’atac francès no passa angúnies per superar la defensa local. Primer Skube i més tard Fernández des dels set metres fan arribar el marge foraster als dos gols, 25-27. De res ha valgut que Ortega torni a apostar per Nielsen sota els pals.

Aturats en atac, els locals no poden remuntar

En el minut 44.52, el tècnic malagueny demana temps mort. Les coses estan veritablement complicades, perquè els francesos saben, perfectament, que han de fer. Ara tornen a defensar 6-0. Luis Frade fa el 26-27, tot just abans que Canayer demani un altre temps mort. Richardson manté el gol per sota i el mateix fa Aleix des dels set metres, 28-29, quan el matx entra en els seus darrers 10 minuts. Monte, qui ja s’ha convertit en un malson, acabarà el matx amb 11 gols anotats sense errada, fa el 28-30. Bolzinger atura un xut de Frade abans que Lenne faci arribar el marge foraster als tres gols, 28-31.

A menys de set minuts pel final, Ortega demana un temps mort. Canayer, qui està fent una direcció de partit modèlica, ordena tornar a fer la mixta sobre Dika. Richardson perd una pilota i Monte ho castiga amb el 28-32. Tot i un gol de N’Guessan, Monte torna a anotar. Frade supera a Bolzinger, però els visitants troben a Veron Nacinoic, qui a la línia dels sis metres mante el marge francès, 30-34. Aleix torna a anotar des dels set metres, ara davant Desbonnet que ha entrat pel llançament, amb Valentin Porte fent la rèplica, 31-35. Nou gol des dels set metres d’Aleix, però el problema està en defensa on no s’atura l’atac visitant. Lenne anota, 32-36. Després que Bolzinger li aturi un xut a Dika, Monte augmenta el marge foraster als cinc gols, 32-37 ja dins del darrer minut del matx. Amb el Barça defensant en individual, Frade i Aleix anoten els darrers gols dels locals, per maquillar una mica el resultat per 34-37 final.

@PBBMeritxell

Estadística