Victòria aclaparadora

En un partit força còmode, el Saragossa només ha dominat al marcador al principi del primer quart, el Barça s’ha retrobat amb la victòria després de la derrota patida divendres passat en partit d’Eurolliga. Liderats per un magnífic Willy Hernangómez, els locals n’han tingut prou amb controlar el rebot defensiu perquè les coses els anessin rodades. De fet, els locals s’han acabat imposant en els quatre períodes sense donar cap opció a un Saragossa que ha vingut al Palau com si vingués a acomplir un tràmit administratiu. Els blaugranes, avui sense Ricky Rubio, han aprofitat l’ocasió per reivindicar-se i recuperar les bones sensacions.

Els locals superen el bon inici foraster

Com hem dit, el matx començava amb els aragonesos ficats al partit. Tot i que Jan Vesely inaugurava el marcador, això sí fallant un tir lliure addicional. Algun dia s’haurà de parlar del tema dels tirs lliures a l’equip blaugrana. Els visitants aprofitaven els errors en atac dels locals i els seus problemes a l’hora de controlar el rebot defensiu per capgirar el marcador amb cistelles de Lucas Langarita i Mitchell Watt, 2-4. L’avantatge visitant duraria poc. Primer Nikola Kalinic des de la línia i una cistella de Joel Parra empatarien primer a 4 i més tard a 6. Els forasters han tornat a manar, ara de tres punts gràcies a una cistella amb addicional de Santi Yusta.

Willy començaria el seu recital fallant un tir lliure, però anotaria cistella i addicional per avançar als locals, 10-9. Trae Bell-Haynes mantindria les il·lusions aragoneses amb un triple, 10-12, tot just abans que arribés la que seria la definitiva embranzida local gràcies a una cistella d’Àlex Abrines i a un triple de Nico Laprovittola, 15-12. En Willy, aprofitant la seva superioritat a la pintura, anotaria els següents sis punts locals, quatre tirs lliures de sis llançaments i una cistella, pel 21-14. Dejan Kravic deixaria el 21-16 amb el qual s’acaba el primer capítol.

Els locals dominen de cap a fi el segon quart

El segon període comença amb Oriol Paulí oficiant de base local. Després que Kravic anotés, la resposta local arriba de les mans de Jabari Parker i un triple d’Abrines pel 26-18. Malgrat que es reprodueixen els problemes en el rebot defensiu, en Willy des de la línia recupera els sis punts de renda pels locals, 28-22. Quan el marge local arriba als vuit punts, Dario Brizuela culminant un contraatac, Porfi Fisac, el tècnic dels visitants demana un temps mort. Un triple, també de Brizuela fa arribar la renda catalana als onze punts, 33-22.

Kravic i Thad McFadden donen fe de vida de l’atac foraster, però una cistella amb addicional fallat per Parker i cinc punts de Kalinic, triple i cistella, fan tornar els onze amunt pels locals, 40-29. Marge que creix després d’un triple de Rokas Jokubaitis, 43-30. Parra mantindrà les coses iguals abans que un afortunat cop de palmell de Vesely augmenti el marge fins als quinze punts 47-32. Després que anoti Bell-Haynes, Roger Grimau demana un temps mort. La jugada acaba a 1 segon pel descans amb un triple de Parra que deixa el 50-34 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

No hi ha resposta visitant

La sortida blaugrana, a l’inici de la segona meitat, deixarà poques opcions als forasters. Willy anota després de rebot ofensiu i Jokubaitis transforma un sol tir lliure, tot això abans que primer Parra i posteriorment en Willy amb dues esmaixades consecutives facin arribar el marge local als 21 punts, 59-38. En ple desconcert visitant, un nou triple de Brizuela augmenta l’avantatge fins als 23 punts, 62-39.

 

Una cistella amb addicional transformat per Miguel González, els hi serveix de poc als forasters perquè Brizuela torna a transformar un triple, 65-42. A més a més, en Willy s’apunta a la festa del triple, 68-44. Poc després arriba el tercer triple consecutiu dels locals, altre cop Brizuela, pel 73-44. El donostiarra anota de nou, ara de dos, fent arribar la renda local als 31 punts, 75-44. Entre un tir lliure de Parker i un triple de Paulí es mantenen els 31 punts de renda, 79-48. Avantatge que els forasters rebaixaran en sis punts gràcies a un triple de Bell-Haynes, a un punt d’Emir Sulejmanovic i una cistella de Kravic, pel 79-54 que hi ha al marcador al final del tercer capítol.

Amb el partit sota control, el darrer període és una festa

Amb el matx totalment decidit, queda per veure si els locals mantindran el ritme. L’inici serà premonitori. Triple i dos tirs lliures transformats per Parker pel 89-54. Després de quatre punts forasters, Parker torna a anotar, abans que Paulí sigui qui faci arribar la renda local als trenta punts, 88-58. Un triple de Jokubaitis i una nova cistella de Paulí amplien el marge fins als 33 punts, 93-60.

L’equip aragonès a hores d’ara ja només és un convidat a la festa que està muntant l’equip blaugrana. Després de quatre punts dels visitants, que, per cert, seran els últims que anotin avui, entre Laprovittola i altre cop Paulí, deixen el marge en 29 punts, 97-68. El mateix Paulí és l’encarregat d’arribar als 100 punts amb un triple. Parra anotarà cinc punts consecutius, dues cistelles i un addicional. Després de dos tirs lliures transformats per Jokubaitis. James Nnaji posa la cirereta al pastís amb un alley-hoop dibuixat per Brizuela pel definitiu 109-68 amb el qual acaba el matx.

@PBBMeritxell

Estadística