Victòria treballada

Un Barça amb moltes baixes, a la ja coneguda de Matías Pascual avui s’han afegit les de Pau Bargalló i Sergi Panadero, ha superat tots els entrebancs per acabar guanyant a un Sant Just, equip que per primer cop en la seva història visitava el Palau Blaugrana, que ha desplegat un joc de molta intensitat i dinamisme i que com diu el marcador final no ho ha posat gens fàcil.

Els homes d’Edu Castro, han aplicat la seva recepta habitual, però havent de fer una molt bona feina al darrere, sobretot en la segona meitat quan el resultat era incert, per evitar ensurts com els que han permès als homes de Josep Maria Ordeig, empatar el marcador a la primera meitat, tot i que els locals s’havien avançat per dos gols. Al final s’ha complert la lògica i l’equip blaugrana ha acabat aconseguint la victòria.

Els locals obren la llauna aviat

Ja des de molt aviat s’ha comprovat que l’equip del Baix Llobregat sortia sense por a la pista del Palau. Sense renunciar a buscar les pessigolles, efectuaven una forta pressió sobre els locals que jugaven un pèl massa precipitats. Les jugades es feien molt de pressa sense reposar-les i això convertia el matx en un petit caos que era justament el que buscaven els visitants. Però la qualitat és la qualitat i molt aviat els locals han obert el marcador. Ha estat una recuperació defensiva de Xavi Barroso, qui no dubta en fer una passada per la part esquerre de l’atac local a Ignacio Alabart, situat en el vèrtex superior esquerre de l’àrea rival. El gallec fa una passada pràcticament al primer toc al centre de l’àrea on Joao Rodrigues amb un toc a mitjana altura supera a Elagi Deitg. És el minut 3.44 quan l’1-0 puja al lluminós.

El matx no canvia gens. Els forasters continuen pressionant i els locals atacant amb massa precipitació, això sí, qui porta la veu cantant en el matx és l’equip local. Encara no tres minuts després del primer gol es reprodueix la jugada ara amb els protagonistes canviats. Com en el primer gol, una recuperació de Barroso per banda esquerra acaba amb un passi a Joao Rodrigues, qui està situat en la part superior de l’àrea. El passi del d’Oeiras al segon pal és ras i qui remata a porteria gairebé buida és Alabart pel 2-0. Estem en el minut 5.13 i el matx sembla ben encarat pels locals. Però no serà així ni de bon tros.

Els forasters reaccionen

Ordeig el tècnic visitant demana un temps mort. Els forasters es refan de l’ensurt i continuen jugant amb la mateixa intensitat mostrada fins ara. El matx s’iguala un xic amb un Sant Just molt intens i efectiu en defensa, on cal destacar la bona actuació de Deitg sota els pals. No han passat més de dos minuts del segon gol local quan hi ha un canvi de guió. Una jugada per banda dreta conduïda per Iñaki Cabezas acaba amb un passi a l’altre cantó on Cristian Rodríguez es troba tot sol. El seu remat supera per d’alt a Carles Grau. És el minut 8.33 quan el Sant Just rebaixa la renda blaugrana, 2-1.

Aquest gol no fa sinó esperonar encara més als forasters que no tardaran en completar la igualada. Joan Pujalte, situat fora l’àrea perpendicular al centre de la porteria local, fa un xut a mitjana altura que supera a un Carles Grau que no pot veure la bola perquè Edu Fernández, un exblaugrana, el destorba prou passant per davant del porter en una brillant maniobra de distracció.

L’empat modifica poc les coses però això sí pressiona a uns locals que continuen resolent amb massa precipitació els seus atacs. Ara els blaugranes intenten controlar el joc per no donar possibilitats de contraatac als forasters. En el minut 18.26 una falta de Borja López dins de l’àrea és castigada amb penal. Joao Rodrigues, l’especialista local, no pot amb Deitg.

Els blaugranes es tornen a avançar abans del descans

El domini local continua amb un Sant Just defensant-se força bé. El que fa el Barça és controlar les arribades dels rivals fent, com acostumen, una excel·lent transició. A manca de menys de tres minuts pel descans, arribarà el premi a l’esforç local. Alabart fa una jugada en solitari per banda dreta del seu atac. Quan arriba a prop de l’àrea canvia la direcció circulant en paral·lel a la línia de gol, el seu xut ras a la dreta del porter no la pot atrapar Deitg convertint-se en el 3-2 que puja al marcador en el minut 22.10.

Els forasters disposen d’una clara ocasió de gol que salva Carles Grau. Mentre que el seu germà estavella una pilota al travesser a manca de 15 segons pel descans. Al qual s’arriba sense que es mogui el marcador tot i un temps mort demanat per Edu Castro quan quedaven 2 segons i 7 dècimes.

La bona feina local acaba tenint premi

La segona part comença amb un Barça preocupat per fer les coses bé en defensa. No volen patir més ensurts. Ara els atacs locals són més elaborats, fets amb la paciència necessària per evitar pèrdues que generin contraatacs. Tot i la bona tasca que es fa al darrere, els forasters disposaran d’alguna oportunitat que Carles Grau atura amb prou solvència.

Els minuts van passant sense que arribi el gol de la tranquil·litat local. El resultat, molt ajustat, permet veure un matx de molt interès perquè els homes d’Ordeig no renuncien a res. La majoria d’ocasions són locals, però no acaben de superar a un Deitg que està fent un gran partit.

L’equip blaugrana aconseguirà finalment tenir premi als seus esforços. Una jugada per darrere la porteria rival, és efectuada per Alabart, qui per fi troba desmarcat a Joao Rodriugues al bell mig de l’àrea rival. Un toc suau de d’Oeriras supera a Deitg pel definitiu 4-2. Estem en el minut 41.48.

Ordeig demana un temps mort tot just després del quart gol local. Per part blaugrana, el jove Jan Curtiellas debuta amb el primer equip substituint a Eloi Cervera. Els visitants disposaran d’una clara oportunitat a manca de 4.55, però el xut de Rodríguez s’estavella al travesser amb Carles Grau batut. Aquesta serà la darrera ocasió visitant amb cert perill. Els locals controlen el joc el suficient per evitar nous ensurts en la seva àrea. A 3.13 per la fi, Ordeig demana el seu darrer temps mort. El domini local és total fins al punt que els visitants no generaran cap més oportunitat de perill.