Derrota inesperada.

El dia que el Palau havia de ser una festa, ha acabat com el rosari de l’aurora. Després d’un primer quart dominat clarament pels locals, a partir del segon període les coses han canviat. S’ha deixat de fer el que s’estava fent bé, com per exemple controlar el rebot defensiu i a partir d’aquí, amb un percentatge horrorós en el tir exterior, avui no s’ha arribat ni a un pírric 15% d’encert en el triple, 4 de 27, se li ha posat una catifa vermella a l’equip del principat que, a bodes en convides, ho han aprofitat per construir una victòria important per ells de cara als play-offs.

Bon primer quart

Efectivament, les coses començaven força bé pels locals. Sense fer res d’altre món, els blaugranes marxaven 7-0 abans d’arribar al minut 3 de partit. I encara podrien haver augmentat la renda si no arriba a ser per les errades en el tir lliure. Tres punts de Jan Vesely, el millor dels locals avui, un triple de Nico Laprovittola i un puntet de Jabari Parker, sense resposta monegasca, conformaven el 7-0 inicial. Avantatge que creixeria encara més, tot i que els forasters començaven a anotar, perquè Vesely insistia anotant nova una cistella abans que el de Morón transformés el seu sego triple, i últim, de la nit, 12-4.

Poc després era Tomas Satoransky qui mantenia els vuit punts de marge. Amb l’entrada de Willy Hernangómez, les coses canvien una mica, perquè es comença a perdre el control del rebot defensiu. El madrileny fallarà un tir lliure, fent el mateix un segon cop, però com els rivals no anoten, el marge local torna als set punts, 16-9. Àlex Abrines des de la línia anota el dos tirs lliures i posteriorment acaba un brillant contraatac fent el 20-11 que obliga Sasa Obradovic a demanar un temps mort. Ja en el tram final del primer quart, en Willy continua fallant un tir lliure, deixant el 21-12 amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol. Fins aquí tot sembla indicar que les coses s’estan fent bé.

Davant la sorpresa de gairebé tothom, els visitants reaccionen

Quan comença el segon període, el partit canviarà de cop i volta. Un tap de Petr Cornelie a Willy és una primera mostra que l’actitud defensiva dels forasters no serà tan contemplativa com ho ha estat durant els primers deu minuts de partit. A 8.13 pel descans, el Palau dempeus rep a en Ricky Rubio en el seu retorn a les files blaugranes. Tot està preparat per ser una festa. L’únic que passa és que el convidat a la festassa no posa res de la seva part. Després d’un parcial 0-6, Roger Grimau ha de demanar un temps mort perquè les coses no acaben de rutllar. Anota Dario Brizuela, la primera cistella local en els dos minuts que portem de segon període.

Els del principat van fent, fins que a manca de 6.29 pel descans en Ricky fa la seva primera cistella pel 25-21. Malauradament, Alpha Diallo transforma un triple que deixa les coses molt ajustades, 25-24. La producció catalana ha caigut en picat i això ho aprofita Matthew Strazel per anotar tres tirs lliures que capgiren el marcador, 25-27. Amb els llums d’alarma encesos a la banqueta local, Tomas Satoransky transforma un triple per tornar a avançar al Barça, 28-27, però els forasters insisteixen anotant quatre punts per manar de tres punts, 28-31.

Laprovittola redueix a la mínima expressió el desavantatge, tot just abans que una espectacular recuperació de Vesely li permeti acabar amb una esmaixada el contraatac per donar un punt de renda als seus, 32-31. El temps mort demanat per Obradovic talla el moment d’eufòria local, ja que els visitants es tornen a avançar, 32-33. A 3 segons pel descans, tres tirs lliures anotats per Laprovittola tanquen el primer temps amb els locals manant de dos punts, 35-33.

Els blaugranes ensopeguen

Quan el partit es reprèn les coses continuen pel mateix camí que en el segon període. Triple de Strazel que avança als monegascos, 35-36. Vesely redreça la situació, però arriba un altre triple, aquest fora de guió, de Donatas Motiejunas. Vesely, ja hem dit que avui ha estat el millor local, empata a 39. El rebot defensiu dels culers ara mateix ja és un drama, però entre Vesely i una cistella de Nikola Kalinic mantenen les coses ajustades, 43-45. I més s’ajustaran després d’un triple de Satoransky, 46-47 a 5.37 per a fi del tercer capítol. Aquest triple serà el darrer que anotaran els blaugranes en el matx.

Un triple de Mike James, aquest dintre de guió, deixa quatre punts de renda pels forasters, 46-50. Després d’una nova cistella visitant, Grimau ha de tallar el partit amb els seus perdent de sis, 46-52. Anota Parker abans que en Ricky transformi cistella i addicional pel 51-56, però les cistelles de Donta Hall i James obren un forat que comença a ser important, 51-60, quan arriba la fi del tercer període.

Els locals no són capaços de remuntar

El darrer capítol no comença gens bé. La sacada de fons acaba amb la pilota sortint per la banda en un passi de Kalinic a en Ricky, que el jugador del Masnou no esperava. Rokas Jokubaitis, molt apagat avui, anota per tornar als 9 punts de desavantatge, 53-62. Vesely després de rebot ofensiu anota per mantenir les coses iguals, 55-64, però el joc local és poc fluid per culpa dels seus errors i també per la bona defensa visitant.

Els locals van fallant els seus intents de triple, mentre que els forasters fan i desfan gràcies al seu domini de la línia de fons sota la cistella local. Anota Oscar Da Silva, per mantenir els nou per sota 57-66, però els llums d’emergència s’encenen a plena potència després d’un triple d’Elie Okobo que dona tretze punts de renda als del principat, 57-70.

Sense reacció final

Queden 4.55 per jugar-se i les coses van mal dades pels locals. Grimau demana un temps mort. Anota Laprovittola amb resposta de John Brown. Entre Vesely i Parker anoten quatre tirs lliures per reduir el desavantatge als nou punts, però el gran problema és que queda tan sols 1 minut 41 segons per la fi. Vesely torna a fer una de les seves recuperant a mitja pista un atac rival per fer una esmaixada antològica, 65-72 a 1.33. Temps mort d’Obradovic.

 

A 1.12 qui demana temps mort és Grimau perdent de nou, 65-74. La jugada preparada a la banqueta acaba amb Parker enviant a pilota per la línia de fons. Un despropòsit. Qui no falla és James que converteix el seu segon triple del partit pel 65-77. Una cistella final de Parker deixa el 67-77 amb el qual s’acaba un matx que havia començat com una festa i que acaba gairebé com un drama, perquè ningú havia caigut en el petit detall que el més important era guanyar el partit.

@PBBMeritxell