Derrota in extremis

Amb la derrota d’avui, el Barça ha malbaratat la primera possibilitat d’assegurar-se acabar al capdavant del grup B de l’EHF Champions League. Tot i fer un bon partit, els blaugranes han acabat perdent un matx que han arribat a dominar de quatre gols, 17-21 a manca de 20 minuts per la fi. Les claus de la desfeta cal buscar-les entre les pèrdues de possessió i també la bona defensa feta pels alemanys, sobretot en la segona part. Cal remarcar l’excel•lent posada en escena d’uns visitants que han fet una magnífica primera meitat. Ara, a l’equip blaugrana, li toca assegurar-se aquesta desitjada primera plaça en el partit que el dijous vinent ha de jugar al Palau, davant el Montpeller francès.

Bon inici blaugrana

El matx començava a tota màquina. Cap dels dos equips especulava gens en els seus atacs. Dika Mem estavellava un xut al pal i això ho aprofitaven els locals per avançar-se al marcador. Després de l’empat anotat per Aleix Gómez, es tornaven a avançar els homes de Bennet Wiegert i fins aquí ha durat la iniciativa alemanya en la primera meitat. Perquè a partir del gol de Timothey N’Guessan, qui ha dominat al lluminós era l’equip català. Melvyn Richardson feia el 2-3. Els set metres transformats per Omar Magnusson i Aleix Gómez mantenien el lleuger marge català. Renda que ha persistit una bona estona, malgrat que el tècnic local havia decidit canviar de porter. Sergey Hernández Ferrer substituïa a Nikola Portner.

Els blaugranes amb gols anotats per Aleix Gómez, des dels set metres, Jonathan Carlsbogard, Dika Mem i Richardson, es mantenien al davant al lluminós, 7-8. Amb Emil Nielsen apareixent amb bones aturades, Aleix eleva el marge foraster als dos gols, 7-9. L’opció de Carlos Ortega és fer jugar a Richardson de central. La defensa blaugrana està a gran nivell i això desconcerta un pèl als locals. Luís Frade treballa força en el filferro dels sis metres i de les seves mans surt el 8-10. Gran partit del portuguès.

Poca renda al final dels primers 30 minuts

Gonzalo Pérez de Vargas apareix al partit per aturar-li un set metres a Magnusson qui havia transformat els dos primers llançaments des dels ser metres. Això no ho aprofiten els visitants perquè a Mem li assenyalen una molt discutible falta en atac. Després d’una nova aturada de Nielsen, el lateral francès anota el 8-11. Ell mateix anotarà posteriorment el 9-12. De fet, gràcies a Nielsen, els blaugranes tenen l’oportunitat d’arribar a quatre gols d’avantatge, però Dika Mem perd la possessió.

Ja dins dels darrers 10 minuts d’aquesta primera part, el tècnic malagueny fa sortir a Pol Valera per jugar de central. Tot i una intervenció genial de Nielsen, N’Guessan no pot amb Hernández Ferrer i això fa que els alemanys facin l’11-12. En el minut 26.15, Ortega demana un temps mort. Mem fa l’11-13, avantatge que mantindrà N’Guessan abans que Daniel Pettersson, en una jugada afortunada, deixi el 13-14 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Després d’uns bons minuts dels visitants, arriba la reacció alemanya

La segona part comença sense més canvis de moment a les porteries. Això sí, Gonzalo entra per Niesen en un set metres que també li aturarà a Magnusson. Aquesta aturada és l’inici dels millors minuts dels blaugranes en el matx. Frade ben assistit per Dika Mem anotarà dos gols gairebé idèntics que donen als forasters altre cop tres gols de renda, 13-16. Un nou set metres, ara llançat per Tim Hornke, superant Gonzalo redueix el marge català, però també des dels set metres anota Aleix. Una nova aturada de Nielsen precedeix al gol que anota Frade per fer arribar el marge blaugrana als quatre gols, 14-18.

Amb la defensa blaugrana a gran nivell, Frade torna a anotar pel 15-19. Entre el pivot portuguès i Carlsbogard mantindran els quatre de renda, 17-21. A partir d’aquí les coses faran un tomb. La defensa alemanya farà un pas endavant provocant que les combinacions dels blaugranes siguin més feixugues. A la dificultat de circulació, s’afegeix que les posicions de tir seran menys clares. Tot plegat permet que els locals retallin el marge català. De res val que Gonzalo li aturi un set metres a Hornke. El de Toledo no tornarà a la banqueta quedant-se pel que queda de partit defensant la porteria forastera. Tampoc val de res que Ortega canviï la defensa 6-0 per fer una 5-1. Els locals després d’un parcial 5-0 dominen d’un gol 22-21, fet que no passava des del 2-1.

Final ajustat

Un parell de gols de Frade i un set metres transformat per Aleix mantenen el matx empatat, 24-24 quan queden poc més de deu minuts de partit. Wiegert ordena un nou canvi de porter, Portner entra per Hernández Ferrer. Per part blaugrana la defensa torna a ser 6-0. Tot i això, el marge alemany arriba als dos gols per culpa d’una pèrdua, 26-24. En una situació prou complicada, Ortega demana un temps mort. La pausa funciona prou bé, com ho demostra la reacció visitant. Aleix i N’Guessan anoten per empatar a 26 quan queden menys de sis minuts de joc.

Després d’una aturada de Gonzalo, Aleix des dels set metres avança als forasters completant un parcial 0-3, 26-27. Serà el cant del cigne, perquè després de l’empat a 27, Dika Mem envia un xut per sobre la porteria local. Qui no falla és Kristjansson fent un gol que torna a avançar als locals, 28-27. L’atac blaugrana el resolt Petar Cikusa demostrant molt caràcter. Queden 50 segons. A manca d’onze Wiegert demana temps mort per preparar una darrera jugada. Tot i la preparació, Kristjansson improvisa i a manca de tres segons, fa un tir frontal que supera Gonzalo. No hi ha temps per res més.

FCB-EHF

Estadística