Victòria relaxada

El Barça ha fet un pas més per acostar-se a l’eliminatòria de quarts de final en superar clarament al FC Porto. El matx ha estat un vendaval ofensiu gairebé constant. Un anar i venir frenètic que els blaugranes han assumit sense fer escarafalls. Carlos Resende, el tècnic portuguès ha volgut plantejar un enfrontament de tu a tu, intentant sorprendre els homes de Carlos Ortega que sense cap recança han acceptat encantats el repte. Tot plegat ha provocat que el partit fos molt entretingut, amb jugades força espectaculars que ha fet gaudir a un Palau entregat.

Els 7 gols de marge que al final han aconseguit els locals no reflecteixen la superioritat que han tingut a partir de l’empat a 10, ja que fins aleshores semblava que els forasters tenien alguna possibilitat de lluitar per la victòria. Però un parcial 5-1 ha fet que el castell de cartes portuguès s’enfonsés. Una relaxació final dels locals ha permès que els portuguesos maquillessin lleugerament el seu desavantatge, que ha arribat a ser d’onze gols, 37-26, quan quedaven menys de 8 minuts per la fi.

El Porto planta cara

El matx començava amb el Porto atacant sense poder superar a Gonzalo Pérez de Vargas, gran partit del de Toledo, en canvi, qui si anotava era Hampus Wanne pels locals. Gonzalo continuaria aturant un parell de rematades, mentre Blaz Janc feia el 2-0. Finalment, havia de ser un exblaugrana, Mamadou Diocou qui superés a Gonzalo pel 2-1. El ritme de partit estava sent frenètic. Sense temps per mastegar la jugada, Dika Mem feia el 3-1. Però les aturades de Nikola Mitrevski, el porter visitant en aquesta primera meitat, aconseguien assecar la producció local i això permetia que el matx s’empatés a 3, gràcies als gols anotats per Pedro Veitia i Rui Silva. De nou s’avançaven els locals amb gols de Wanne i Dika Mem, 5-3, amb resposta portuguesa.

L’alt ritme provocava alguna pèrdua als dos equips. Melvyn, qui a més de compartir amb Dika Mem la posició de central, anotava el 6-5. Avantatge que mantindria poc després Wanne, molt encertat en els tirs des de l’extrem esquerre. Amb empat a 7 al lluminós, una pèrdua de Luis Frade permet que els visitants s’avancin amb gol de Nikolaj Christensen, 7-8. La situació es redreçarà immediatament. Wanne i Timothey N’Guessan, qui anota després d’una nova aturada de Gonzalo, capgiren l’anomalia, 9-8. Richardson anota el 10-9 abans que Jakob Mikkelsen faci el 10-10, quan estem a punt de superar el minut 15 de la primera meitat.

Un parcial 5-1 comença a desfer les esperances dels visitants

A partir d’aquí el matx s’estabilitza. Richardson anota un set metres i després d’una aturada de Gonzalo, Dika Mem fa tornar els dos gols de marge, 12-10. És el principi de l’escapada local. El Porto anota mitjançant Ignacio Plaza, però els locals encadenaran un 3-0 amb gols de Jonathan Carlsbogard, Janc i Dika Mem que obliga a Resende a demanar un temps mort, 15-11.

Quan el matx es reprèn res canvia. Dues aturades magistrals de Gonzalo que N’Guessan culmina pel 16-11. Un parell de gols d’Antonio Areia, el primer des dels set metres, retallen el marge local i ara és Ortega qui demana un temps mort. Entre Richardson i Janc fan tornar els cinc amunt, 18-13. De nou N’Guessan i  Janc fan arribar el marge català als sis gols. Renda que Areia, des dels set metres, deixa en cinc quan el matx arriba al descans, 20-15.

L’atac local fa miques la defensa portuguesa

La segona part comença sense canvis a les respectives porteries. Per part blaugrana hi ha canvis als extrems, Aitor Ariño entra per Wanne, mentre que Aleix Gómez substitueix Janc. Les coses continuen com estaven, Frade i Carlsbogard fan arribar la renda als sis gols, 22-16. El pivot portuguès augmenta la renda als set gols, avantatge que mantindrà Aleix anotant de contraatac, 24-17. De nou el duet Carlsbogard i Frade anoten sense que els rivals superin a Gonzalo, per fer arribar la renda blaugrana als vuit gols,  26-18 quan s’han superat els cinc minuts de la segona meitat.

Una nova aturada de Gonzalo permet que de contraatac Aleix anoti el 27-18. Resende decideix canviar el porter. Ara qui defèn la porteria visitant és Diogo Rema. Després del 28-18 anotat per Dika Mem, el tècnic malagueny veient que el matx està ben encarrilat fa asseure al francès, que ja no tornarà a pista. Per substituir-lo entra Pol Valera, qui ja havia aparegut uns minuts a la primera meitat ocupant la posició de central, desplaçant a Richardson al lateral dret. Aleix manté els deu de marge, 29-19.

Els blaugranes es relaxen en defensa al final

Els forasters aprofitaran una aturada de Rema a tir de Valera per retallar una mica el marge, 29-21, anota Richardson des dels set metres. Durant una bona estona els dos equips intercanviaran gols per mantenir els nou amunt favorables als locals. Els gols blaugranes seran anotats dos per Aleix i un per part d’Ariño, 33-24. Frade aconsegueix fer tornar l’avantatge local als deu gols, 34-24. Una nova aturada de Gonzalo habilita a Carlsbogard a fer el 35-24. Marge que mantindran Aleix i Ariño, 37-26 a 8.03 pel final.

En aquest tram final del partit, Ortega fa sortir a posta a Haniel Langaro i Peter Cikusa per jugar, respectivament, de lateral esquerre i de central. Després d’un parell de gols visitants, el lateral brasiler fa el 38-29 dins ja dels darrers cinc minuts de partit. Amb la defensa local força relaxada, Richardson fa el 39-31 abans que Aleix anoti el 40-32. Dos gols visitants, Christensen i Areia, deixaran el definitiu 40-33 que, com hem dit al començament, no reflecteix el que ha passat a pista. Amb la victòria i a manca de dos partits per finalitzar la fase de grups, el conjunt blaugrana està molt a prop d’assegurar-se el passi directament a quarts de final.

@PBBMeritxell
Estadística