Tot i un dolent últim quart, victòria merescuda

Com que visitava el Palau el darrer classificat a l’Eurolliga, s’esperava una victòria còmoda dels blaugranes. Triomf que, com preveia la lògica, s’ha acabat produint amb menys claredat al marcador final del que s’han merescut els locals sobretot en el segon i tercer quart. Perquè, després d’un primer quart sorprenentment amb uns guarismes força elevats, producte de dues deficients defenses, en els següents dos períodes, la defensa local, una mica més intensa, ha posat al descobert les mancances del conjunt alemany.

Només cal dir que el marge dels locals ha arribat a ser de 31 punts cap al final del tercer quart i començament del darrer. Un cop arribats a aquest punt, els homes de Roger Grimau han dit que ja en tenien prou i, en els últims deu minuts de partit, han permès que els forasters maquillessin el resultat, amb un parcial 13-26, que ha deixat un marcador més ajustat del que mereixien els visitants.

Els dos equips juguen a tota màquina

Com hem dit les coses començaven de forma un pèl estranya. Per part dels grocs hi havia molta intensitat, molta velocitat i pocs dubtes a l’hora de llançar a cistella. Qui primer anotava eren els forasters, Martin Hermannsson, a qui responia amb la seva pulcritud habitual Jan Vesely. Els homes d’Israel González aplicaven el seu pla de joc. Triple de Matt Thomas, amb resposta en forma de dos punts de Nico Laprovittola, però els alemanys insistien, segon triple foraster, ara de Tim Schneider pel 4-8.

Una cistella amb addicional de Tomas Satoransky eixugava el triple rival, abans que una cistella després de rebot ofensiu d’Oscar da Silva posés per primer cop al Barça al davant, 9-8. Altre cop anota de tres Schneider. Ja hem dit que els forasters no afluixarien en tot el primer capítol, per tornar a avançar als teutons, 9-11. Ara qui respon per part local torna a ser Vesely, abans que aprofitant una pèrdua alemanya, Nikola Kalinic transformi un triple, encert que el de Subotica torna a repetir en el següent atac local, 17-13.

Malgrat l’encert en el triple dels forasters, els blaugranes s’emporten el primer capítol

Però els de groc continuen insistint. Una cistella de Schneider a la que seguirà un triple de Thomas, capgira, sorprenentment, el marcador, 17-18. Da Silva, exjugador de l’equip alemany, anota cistella i addicional que avança als locals. L’avantatge la mantindrà amb una esmaixada Air Parker, mentre que un cop de palmell de Willy Hernangómez i una cistella de Dario Brizuela, la faran arribar al màxim fins al moment, 26-20.

El partit està sent trepidant i, això sí, les defenses continuen fent aigües en les dues pintures. Un addicional transformat per en Willy augmentarà l’avantatge fins als set punts, 29-22. Matteo Spagnolo anota també cistella i addicional per rebaixar el marge local, 29-25. El mateix Spagnolo fallarà un tir lliure abans que Parker segelli el primer quart amb el Barça dominant de cinc punts, 31-26.

Els locals amplien el forat

El segon quart no començarà gens bé pels interessos locals. Primer una falta en atac de Joel Parra a la qual seguirà una pèrdua de Rokas Jokubaitis que a més a més farà una falta antiesportiva. De tot plegat els grocs se n’aprofitaran per fer un parcial 0-8, culminat per una cistella de Justin Bean, que torna a avançar als alemanys, 31-34. Encara sort que els locals controlen el seu rebot defensiu. Roger Grimau no té més remei que demanar un temps mort. El pas per la banqueta funcionarà prou bé, sobretot en defensa. Això fa que els locals facin un parcial de 9-0, amb cistelles de Da Silva, gràcies a un cop de palmell, Jokubaitis, esmaixada de Vesely i triple de Laprovittola per posar ja de forma definitiva als locals al davant, 40-34.

Ara qui ha de demanar un temps mort és Israel González. Quan el joc es reprèn, anota Hermannsson abans que Laprovittola torni a anotar de tres. Un triple posterior de Da Silva, bon partit el seu, fa arribar el marge blaugrana als deu punts, que seran dotze després de la cistella de Vesely, 48-36. Encara amb els visitants estabornits, una cistella amb addicional de Vesely estira un pèl més el marge local, 51-36. Spagnolo, també amb cistella i addicional, deixa el 51-39 amb el qual s’arriba al descans.

Els blaugranes deixen el partit decidit al final del tercer quart

La segona meitat comença de forma immillorable pels interessos culers. Dues cistelles de Jokubaitis, fallant això sí un addicional, una cistella d’en Willy, una safata després de contraatac de Laprovittola i un sol tir lliure transformat per en Willy configuren un altre parcial de 9-0 que deixa als alemanys al llindar del col·lapse, 60-39. El seu tècnic no té més remei que demanar temps mort.

Els forasters responen amb un parell de cistelles, abans que el tercer triple en el matx de Kalinic, faci arribar el marge als vint punts 63-43. Marge que continua creixent gràcies a un parcial 12-2, després de cinc punts de Laprovittola, dues cistelles i un addicional i sis punts més d’en Willy, un cop de palmell i dues cistelles més, que fan arribar el marge local als vint-i-vuit punts, 73-45. Avantatge que manté Satoransky, després que Johannes Thiemann trenqui la sequera anotadora dels alemanys en transformar dos tirs lliures. Un triple d’Oriol Paulí fa arribar el marge blaugrana a la seva màxima expressió avui, 78-47. Marge que mantindrà Satoransky abans que altre cop Thiemann des de la línia la deixi en els 29 punts de renda que tenen els locals a l’espera del darrer període, 80-51.

El darrer període, una altra història

A partir d’aquí començarà un altre partit. Els locals afluixaran tant en defensa com en atac i això òbviament serà aprofitat pels alemanys. És cert que la victòria sembla assegurada, i més quan amb cistelles d’en Willy i Jokubaitis fan tornar els 31 amunt, 84-53, però malgrat això els forasters van fent. Anota Khalifa Koumadje i a continuació Jonas Mattiseck transforma un triple, 84-58. Anota James Nnaji abans que Malte Delow s’apunti a la festa del triple alemany.

Els blaugranes continuen sense posar esma en les accions, sobretot, defensives. Després d’una cistella de Gabriele Procida, 86-63, Grimau crida a l’ordre als seus jugadors en un temps mort. Un triple de Jokubaitis sembla fer despertar als locals, però res més lluny de la realitat. Els alemanys aconseguiran fer un parcial 0-12, després de cistella de Procida, dos triples consecutius, Delow i Mattiseck, un tir lliure també de Delow, una segona cistella de Procida i un tir lliure de Bean pel 89-75 Per sort queden 1.11 per jugar-se. Torna a anotar Jokubaitis abans que Kresimir Nikic i Paulí anotin les darreres cistelles dels respectius equips pel 93-77 final.

@PBBMeritxell