Victòria aclaparadora

El Barça, després de superar clarament al Versilia Hockey Forte, ha aconseguit la primera plaça del grup A de la WSE Champions League. L’equip dirigit per Alessandro Bertolucci ho ha intentat, però tot i la seva intensitat defensiva, finalment no ha pogut amb la contundència d’uns blaugranes, que un cop més han fet un partit extraordinari. Un matx que ha estat molt entretingut, ple de ritme, amb els dos equips fent un hoquei d’alta volada. Per l’equip local el més destacat ha estat Sergi Llorca, sortint guanyador de gairebé tots els duels que ha disputat i sent un jugador clau, tant en atac com en defensa.

Els italians surten forts

El matx començava amb els italians anant a totes. Només han necessitat tres segons de joc per fer la primera rematada. La idea de Bertolucci era clara, posar un ritme altíssim al matx per provocar esquerdes en la defensa local. Els blaugranes en lloc d’arronsar-se han acceptat el canvi de cops. Poc després, en el minut 1.29 Joan Galbas estavella un llançament en el pal esquerre de Sergi Fernández, l’avui porter titular dels locals. Tot i això, de mica en mica la sortida visitant s’ha anat esbravant mentre que els blaugranes, sense perdre els nervis, imposaven el seu joc, fent les combinacions habituals per moure la línia defensiva italiana.

Per part local qui prova amb insistència de superar Riccardo Gnata, el porter dels italians, és Joao Rodrigues sense poder superar-lo, de moment. I diem de moment, perquè en el minut 11.01 una jugada per darrere la porteria de Sergi Llorca acaba amb un passi a dins de l’àrea, al costat del pal dret de la porteria, on Joao Rodrigues fa una rematada de fantasia entre les cames que sorprèn Gnata. És l’1-0. Edu Castro fa estona que ha començat la roda de canvis, avui més aviat de l’usual. El gol blaugrana deixa un pèl tocats als italians que no podran evitar que els barcelonistes no tardin gaire a augmentar la seva renda.

S’acaba imposant la qualitat local

Una jugada per banda esquerra de Pau Bargalló, acaba amb un xut des de lluny del de Sant Sadurní que Gnata refusa. La pilota va parar a Sergi Llorca que tal com li ve la pilota remata de primeres, superant Gnata per la seva esquerra. És el minut 11.17 quan el 2-0 puja al lluminós. El pla de partit dels italians ha quedat fet miques. Els transalpins continuaran jugant a un ritme alt, això si, amb poques arribades davant Sergi Fernández, perquè l’actitud defensiva dels locals els ho impedeix.

Ara mateix el joc italià és més voluntariós que efectiu perquè els locals no permeten cap arribada a la seva àrea. En canvi, els blaugranes troben la manera de posar a prova a Gnata. Ja en el tram final de la primera meitat, Joao Rodrigues recupera una pilota en defensa, iniciant una jugada per l’esquerra de l’atac. Combina amb Xavi Barroso, situat al bell mig de l’atac local. El de Caldes de Malavella li torna la bola al portuguès que remata, el rebuig fa tornar la bola a Rodrigues, qui torna a rematar, de nou rebuig de Gnata al qual seguirà una tercera rematada del d’Oeiras que ara sí supera al porter foraster. És el minut 24.34 quan el 3-0 puja a l’electrònic. Sense temps per res més, s’arriba al descans.

Els italians insisteixen sense sort

La segona part comença amb una claríssima oportunitat de Bargalló que Gnata resolt prou bé. La resposta arriba de l’estic de Pedro Gil qui tampoc supera al porter, en aquest cas Sergi Fernández. Els italians com han fet a la primera meitat defensen amb prou ordre buscant sorprendre a uns blaugranes que no cauen en el parany. De nou Bertolucci ha ordenat als seus homes que juguin de forma intensa, però com ha passat en els primers 25 minuts la intensitat visitant s’anirà esbravant a poc a poc.

Edu Castro decideix començar les rotacions al voltant dels mateixos minuts que en la primera part. Amb la rotació completada, arriba el quart gol. Serà poc després d’un temps mort demanat per Bertolucci, quan Sergi Llorca fa una jugada per banda esquerra del seu atac. Ja dins de l’àrea fa un parell de fintes acabant per perfilar-se pel costat del pal dret de la porteria italiana. Amb bon criteri, el de Caldes fa un passi a la seva dreta on es troba, al costat del pal esquerre, Marc Grau qui només ha de tocar suaument la bola per anotar a plaer el 4-0 que puja al marcador en el minut 34.16. Aquest quart gol acaba per ensorrar les poques possibilitats que els hi quedaven als italians. Malgrat això continuen jugant amb intensitat, però amb menys il·lusió.

Els blaugranes en volen més

El matx continua dominat per uns locals que no en tenen prou. El tècnic de Vigo torna a fer les habituals rotacions. Ara mateix l’equip de la Toscana està completament superat pels esdeveniments. Bertolucci intenta recuperar les bones sensacions demanant un temps mort, però els seus homes no revifaran. Sense idees per superar la bona defensa catalana, el matx es converteix en un monòleg perquè quan la possessió és visitant, els blaugranes no pateixen massa a l’hora de recuperar la pilota.

Nova rotació per part blaugrana. Els locals continuen dominant el joc amb els italians cada cop amb menys entusiasme, perquè no troben cap solució per superar una defensa modèlica. Ja en el tram final de la segona meitat, arriba un nou gol local. Marc Grau recupera una pilota a mitja pista. Els jugadors rivals estan tots avançats i això deixa sol al de Lloret. Després de fer una cursa ràpida i curta arriba al llindar de l’àrea des d’on etziba un xut que supera Gnata per la seva dreta. És el minut 48.57 quan el 5-0 puja al marcador. Vint segons més tard es produeix una falta prou dura de Federico Ambrosio sobre Sergi Llorca, que és castigada pels àrbitres portuguesos amb targeta blava. El llançament l’efectua el mateix Llorca qui supera amb comoditat a Gnata. És el definitiu 6-0, ja que no hi ha temps per res més que les salutacions finals.

@PBBMeritxell