Treballada victòria blaugrana

En un partit tan complicat com s’esperava, no en va visitava el Blaugrana el segon classificat de l’OK Lliga, el Barça ha aconseguit emportar-se la victòria no sense haver de treballar de valent. Pere Varias, el tècnic visitant, havia dissenyat un matx amb una forta defensa, els de Sant Sadurní ho han fet durant els 50 minuts de joc, amb precaucions especials sobre Pau Bargalló. L’esforç defensiu els ha permès aturar l’habitual cabal ofensiu dels locals. Pel que fa a l’ofensiva, la idea dels cavistes era clara, fer atacs llargs per disminuir les possessions blaugranes. Inclús quan el partit estava ja amb avantatge local no han canviat el discurs. Tot i aquest bon plantejament foraster, els locals s’han acabat emportant la victòria de forma merescuda.

Tot i que els visitants surten amb les idees clares, qui s’avança són els locals

Com s’ha dit, el matx començava amb un Noia que mostrava molt aviat les seves intencions. En el segon 7 de partit, tot just en la primera jugada després de la sacada inicial, Jordi Bargalló xutava creuat estavellant la pilota al pal dret de la porteria de Carles Grau. El ritme del matx ha disminuït a partir d’aleshores per la voluntat dels forasters d’allargar els seus atacs. Per part blaugrana, els primers minuts ha estat una mica imprecisos per la pressió que feien en defensa els rivals. De mica en mica, els homes d’Edu Castro prenien el control del joc, però la bona disposició defensiva dels xampanyers obligava a xuts amb poc perill, ben resolts finalment per Blai Roca, el porter del Noia.

Els visitants no renunciaven a l’atac, com una rematada molt perillosa d’Antoni Salvadó aturada perfectament per Carles Grau. Amb el partit força equilibrat, una jugada per banda dreta de Pau Bargalló acaba amb penal d’Aleix Esteller sobre Sergi Llorca. L’encarregat d’executar la pena màxima és Joao Rodrigues, qui, després d’un petit estira-i-arronsa entre Blai Roca i l’àrbitre principal Sergi Mayor, que acaba amb un advertiment, supera amb un xut per l’esquerra a Roca. És el minut 10.34 quan l’1-0 puja al marcador.

Els blaugranes amplien el seu marge

El gol blaugrana no ha fet canviar gens el guió de partit del Noia, però poc després arribava el segon gol blaugrana. Una jugada conduïda per Sergi Panadero pel centre de l’atac local acaba amb un passi a la dreta on troba a Rodrigues. El d’Oeiras, després de controlar l’esfèrica, etziba un xut de cullera fort a l’esquerra de Roca superant-lo. És el minut 11.32 quan a l’electrònic puja el 2-0.

Immediatament Pere Varias demana un temps mort. Aquest segon gol tampoc varia el desenvolupament del joc dels forasters, tot i que les seves arribades són ben contrarestades per la bona defensa que fan els locals. Tot i el bon joc local, continuen dominant el ritme de partit, la disposició defensiva visitant és prou bona per no concedir clares ocasions a un Barça que pateix una mica a l’hora de trobar escletxes per rematar amb perill. En el minut 21.58 Pere Varias demana un segon temps mort. El matx arriba al descans sense que es torni a moure el marcador.

Tot i el control local, anoten els visitants

Ja a la segona part, el partit es desenvolupa amb el mateix guió que en els primers vint-i-cinc minuts. Domini local, intensitat defensiva dels forasters. En el minut 27.46 arriba un ensurt pels locals. Una jugada en la qual hi ha possessió blaugrana acaba amb Sergi Mayor mostrant targeta blava a Pau Bargalló per protestar. No hi ha xut directe, però sí inferioritat durant dos minuts per l’equip local. Poc després hi ha una jugada al costat dret de l’atac local a prop de la tanca en la qual queda estabornit Xavi Costa,que haurà de sortir de la pista sense que pugui tornar a jugar.

Els locals s’escarrassen per buscar allargar la possessió entre els tres jugadors de pista. Tot i això, els visitants gaudiran d’un parell de xuts amb perill que Carles Grau pot resoldre. De fet, els dos minuts de sanció s’acabaran sense que es mogui el marcador. Amb la tornada a pista de Pau Bargalló es restableix l’orde, els locals continuaran dominant el matx sense que puguin superar la defensa rival. El partit rebrà una nova sacsejada poc després. Una jugada local acaba amb una clara ocasió de Sergi Llorca destarotada per Blai Roca. En el següent atac dels cavistes, Ivan Morales, qui puja pel centre mateix del seu atac, un cop superada la línia divisòria etziba un fort xut que supera Carles Grau. És el minut 32.12 quan el 2-1 puja al lluminós.

Els forasters disposaran d’una superioritat que la defensa local pot aturar

El gol provoca un cert canvi en el matx, més per qüestions psicològiques que reals, perquè els blaugranes continuen dominant, però tothom és conscient que en qualsevol moment es pot produir una altra rematada forastera. Però el cert és que el domini del matx continua sent del Barça. Això sí, hi ha un parell de rematades visitants que Carles Grau resolt amb solvència. Cal destacar la bona feina d’Eloi Cervera que tot i la seva joventut no es posa nerviós jugant a gran nivell malgrat la tensió que hi ha a la pista.

Sense que hi hagi clares ocasions de marcar el partit va avançant, fins que en el minut 45.07 hi haurà nova batzegada. Pau Bargalló veu la seva segona targeta blava que, ara sí, és castigada amb xut directe. L’encarregat de fer el llançament és Martí Gabarró, qui després de fer una finta i amb Carles Grau a terra, llança fora. Per segon cop en el matx, els locals es queden durant dos minuts amb un jugador menys a pista. Com en la primera ocasió, els homes d’Edu Castro resistiran prou bé. De fet, els visitants només disposaran d’una clara oportunitat que Morales malbarata en estavellar el seu xut al travesser. Al partit no li manca res, ni tan sols l’emoció que l’exigua renda local comporta.

Un final de partit força mogut

Ja amb Bargalló de nou a pista, una jugada seva per darrere la porteria rival acaba amb una rematada d’aixecar i picar que Blai Roca rebutja amb la mala sort que la bola, capritxosament, li cau davant d’Ignacio Alabart qui està totalment sol al costat del pal esquerre. Amb tranquil·litat controla la bola i sense ningú que li barri el pas, amb Roca vençut a terra, marca a plaer el 3-1. És el minut 48.11.

Nou temps mort demanat per Pere Varias. El matx que ara va a tota màquina tindrà un nou gir de guió. Quaranta-sis segons després del tercer gol local, una jugada per l’esquerra de l’atac visitant conduïda per Salvadó, poc després de travessar la línia divisòria, acaba de la mateixa manera que havia fet Morales abans, amb un xut molt fort que supera a Carles Grau. És el minut 48.57 quan el 3-2 puja al lluminós.

En ple desgavell pel poc temps que li queda al partit i la incertesa del marcador, hi ha una jugada de l’atac local que acaba amb protestes per part de Pere Varias que acaba amb targeta blava a l’entrenador foraster a manca de 27 segons per la fi. L’encarregat de fer el llançament és Pau Bargalló qui estavella la bola al pal. L’esfèrica la recull el mateix Bargalló superant a la segona a Blai Roca. 4-2 a 23 segons de la fi. Com que el Noia continua amb tres jugadors de pista, els forasters opten per substituir el porter per un jugador de pista, però en el poc temps que li queda al partit noi hi ha temps de res més, i el matx s’acaba amb la victòria blaugrana.

@PBBMeritxell