Dolorosa desfeta

Un Barça gens consistent ha acabat perdent un partit que dominava clarament per 14 punts al tercer quart. I no eren només els catorze punts de renda, sinó que les sensacions eren totalment favorables als locals que estaven jugant amb molt encert i tancant bé la seva pintura. Però a partir d’aquí, les coses s’han capgirat. Els taronges han millorat el tir exterior i la defensa blaugrana ha caigut com un castell de cartes. El parcial 0-16, que aconseguien els valencians els ha tornat a la vida, mentre que en les files blaugranes passava tot el contrari.

Ja en el darrer període, el marcador s’ha acabat ajustant i en el tram final del matx, de nou l’encert foraster i les errades en la selecció de tir dels locals han acabat deixant el matx a tir de triple per l’empat, però el tir obert de Nico Laprovittola ha trobat el ferro. No hi havia temps per res més i, per tant, els homes de Roger Grimau han acumulat la seva setena desfeta a l’ACB, allunyant-se encara més de les dues primeres posicions de la classificació.

Els locals tot i posar-se al davant, no consoliden l’avantatge

El matx no començava bé per cap dels dos equips. En les primeres jugades acumulaven dues pèrdues cadascun dels equips, fins que anotaven primer els visitants, Damien Inglis qui feia els seus dos únics punts d’avui. La resposta blaugrana provenia d’Oscar Da Silva, esmaixada i triple per posar-se al davant, 5-2. Un tir lliure de Jan Vesely augmentava la renda fins als quatre punts, abans que Chris Jones convertís un addicional per rebaixar el marge local, 6-5.

Els taronges fins i tot s’avançaven abans que una nova esmaixada ara de Willy Hernangómez posés als locals al davant, 8-7. Un triple posterior de Nikola Kalinic és l’inici d’una mini escapada local, amb quatre punts seguits d’en Willy, dos tirs lliures i una cistella després de rebot ofensiu, pel 15-9. L’avantatge la manté Dario Brizuela. Els forasters la retallen, abans que de nou en Willy la deixi en cinc punts, 19-14. Un parcial 0-5, culminat per un triple de Stefan Jovic tanca el primer capítol amb empat a 19.

Torna a passar el mateix en el segon capítol

Els locals comencen bé el segon quart amb un però, els tirs lliures. Després d’una cistella de Brizuela, tan Rokas Jokubaitis com en Willy fallen un tir cadascú i això no permet augmentar la renda massa, 23-19. Avantatge que si augmentarà Jabari Parker després de cistella i dos tirs lliures pel 27-21. El mateix Parker anota el 29-23. Però ara comencen els problemes en el rebot defensiu local. Els valencians ho aprofiten per anotar quatre punts, amb de nou Parker anotant, 31-27.

Entre Vesely i el mateix Parker fan arribar el marge blaugrana altre cop als sis punts, 37-29, abans que l’únic triple anotat avui per Laprovittola el deixi en set punts, 38-31. Els visitants ara ho passen malament per superar la defensa local i Kalinic anota el 40-31 a manca d’1.03. Però com ja havia passat en el primer període, els taronges se les empesquen per aconseguir un parcial 0-7, amb triple de Josep Puerto pel 40-38 amb el qual els dos equips marxen als vestidors.

Els blaugranes es desfaran un cop han arribat al seu màxim avantatge

Quan comença la segona meitat, els blaugranes sorprendran els rivals. Després de cistella i addicional transformat per en Willy, la defensa blaugrana és ara una zona 2-3 que serveix perquè Kalinic recuperi una pilota. L’atac local acaba amb triple de Brizuela, l’únic que anotarà avui, pel 46-38. Àlex Mumbrú decideix demanar un temps mort. Els locals tornen a la defensa individual que ja no canviaran en la resta del partit, abans que una esmaixada de Tomas Satoransky faci arribar la renda local als deu punts, 48-38. Entre una cistella d’en WiIly i tres esmaixades consecutives, la primera del mateix Willy, la segona de Da Silva i la tercera de Satoransky, fan arribar el marge local als dotze punts, 56-44. Mumbrú ha de tallar el matx força emprenyat.

Malgrat el pas per la banqueta, l’avantatge local creix una mica després d’una nova cistella de Satoransky, 58-44. Queden 4.28 per la fi del quart. El partit sembla que està sota control local, però només serà una sensació. A partir d’aquí, l’atac local perd intensitat i el mateix passa amb la defensa. Cistella a cistella, els taronges va descomptant el seu desavantatge mentre que per part blaugrana Grimau no troba solucions. Fa canvis, però res acaba de funcionar. No hi ha ningú que trenqui la mala ratxa en atac i els triples de Semi Ojeleye i Kassius Anderson culminen un parcial 0-16 que deixa el marcador en un sorprenent 58-60 quan acaba el tercer període.

En el cara o creu final, el Barça perd

El darrer capítol comença amb un triple de Robertson que fa arribar la renda valenciana als cinc punts, 58-63. Ara mateix a les files locals tot són urgències. Costa molt anotar, però el gran problema és que en defensa no hi ha la intensitat que hauria d’haver-hi. Laprovittola anota dos tirs lliures i Joel Parra, inèdit fins al moment, converteix una cistella al pal baix, pel 62-65. Una esmaixada de Vesely manté les distàncies, abans que dos tirs lliures de Jokubaitis redueixen el desavantatge local a tan sols dos punts, 66-68.

Amb el Palau bullint, Vesely anota per empatar a 68 a manca de 5.51. Empat que manté Satoransky, ara a 70. Jaime Pradilla anota un tir lliure i posteriorment una cistella sense resposta local, 70-73. A base de ràbia Satoransky esmaixa el 72-73, abans que una pèrdua d’en Willy acabi amb el 72-77. Queden 2.36 i Grimau ha de demanar un temps mort. Anota Brizuela, però fa el mateix Jones, deixant les coses iguals, 74-79.

Després d’un tir fallat per Brizuela, Parker recupera la pilota en defensa acabant el contraatac amb una esmaixada pel 76-79 a 1.26. Ara qui falla el tir és Jones, però Parker falla també el seu intent de triple. L’atac valencià consumeix els 24 segons de possessió. Queden 17 segons i Grimau demana temps mort. La jugada, força complicada per la bona defensa dels taronges, acaba on volien els culers, tir obert de Laprovittola. Amb el Palau seguint el vol de la pilota, l’afecció es queda esma perduda quan la bola acaba trobant el ferro mentre sona la botzina de final de partit. Una pena.

@PBBMeritxell

Estadística