Un gran Barça torna a conquerir Belgrad

Després d’un partit molt seriós en defensa, el Barça ha completat la tercera victòria en les seves tres visites a Belgrad. Recordem que a més de derrotar als dos equips de la ciutat sèrbia, va guanyar al Maccabi en el partit que es va disputar el mes de novembre. Avui, per aconseguir la victòria, ha aparegut un majestuós Dario Brizuela que ha mostrat del que és capaç. Amb un bagatge de 6 triples de set intents i una primera cistella de dos punts, ha estat un jugador determinant i clau.

Com ho ha estat Nico Laprovittola en els darrers minuts del matx, que era quan la pilota cremava de veritat. El de Morón s’ha enfrontat amb saviesa a la, aleshores dura defensa local, anotant dos tirs lliures i un parell de cistelles determinants. Pels serbis cal destacar el grandiós partit en atac de Nemanja Nedovic i el calamitós joc mostrat per Milos Teodosic que ha acabat els més de 18 minuts que ha estat a pista amb 0 de tres en triples i cap punt anotat.

Bon inici blaugrana

 

Ja des de l’inici s’ha vist a un Barça molt intens al darrere. Seu era el control en el rebot defensiu, control que ha anat pujant i minvant durant els 40 minuts, mentre que en atac primer Jabari Parker, culminant un contraatac i després Tomas Satoransky, posaven el 0-4 al marcador que no feia callar a la cridanera parròquia local. Una esmaixada de Jan Vesely, a la que seguia un triple de Laprovittola, donaven cinc punts de renda als visitants, 4-9.

Retallava distància l’equip local, sent de nou una esmaixada de Vesely la que donava aire als blaugranes. La bona defensa catalana permet que anoti Satoransky. Dues cistelles més, Rokas Jokubaitis i Parker, fan arribar el marge blaugrana als set punts, 10-17. Oscar Da Silva anota tan sols un tir lliure, abans que els homes de Ioannis Sfairopoulos transformin cistella i triple de Nedovic pel 17-18 amb el qual acaba el primer capítol.

Dario Brizuela fa una obra d’art

 

El segon acte tardarà una mica a començar perquè els auxiliars han de retirar de la pista els papers que s’han llançat des de la grada. Tot i això, els afeccionats locals no acaben d’intimidar a uns blaugranes que continuen intensos al darrere. En atac es fan les coses de forma senzilla, però eficaç. Anoten Jokubaitis, Brizuela i Willy Hernangómez, d’esmaixada amb assistència del de Donostia, pel 17-24. Responen els locals gràcies a un rebot ofensiu d’un vell conegut, Mike Tobey, tot just abans del primer triple de la nit de Brizuela, 19-27.

Gràcies a que el rebot defensiu es torna a controlar el marge blaugrana creix fins als onze punts després del segon triple de Brizuela, 19-30. Sfairopoulos no espera més i demana un temps mort. Un triple de Tobey és l’antesala del tercer triple de Brizuela mantenint els 11 de marge, 22-33. Després de quatre punts dels serbis és Roger Grimau qui demana temps mort. El quart triple de Brizuela torna a estirar la renda blaugrana, ara fins als 10 punts, 26-36. Marge que mantindrà per dos cops Vesely, abans que un nou triple de Laprovittola, aquest des de gairebé casa seva, la faci tornar als onze punts, 32-43. Finalment, una cistella de Vesely deixa el 32-45 amb el qual s’arriba al descans.

Els serbis posen a prova la resistència blaugrana

Tot i que la segona meitat comença amb una cistella de Joel Bolomboy, els visitants continuen encertats en atac. Dues cistelles de Parker i una de Nikola Kalinic obliguen Sfairopoulos a demanar un temps mort amb el Barça dominant de disset, 34-51. Kalinic fallarà dos tirs lliures, però el de Subotica es rescabalarà anotant el 38-53. Els visitants es refan en atac i una esmaixada de Vesely, seguida del cinquè triple de Brizuela, fan arribar la renda catalana als divuit punts, 40-58. Nedovic respon també amb un triple, abans que Parker anoti només un tir lliure, 43-59.

Després de quatre punts més dels locals, Grimau demana un temps mort. L’atac blaugrana s’embussa un pèl fins que un triple molt valuós de Jokubaitis dona oxigen, 49-62. Els serbis acusen el cop i en Willy des de la línia fa créixer el marge fins als quinze punts de renda, 49-64. Bolomboy anota la darrera cistella del quart pel 51-64.

Els blaugranes no es deixen intimidar

El darrer període comença amb una clara falta antiesportiva de Vesely sobre Tobey. Però els locals no ho aprofitaran perquè primer el de Monroe falla els dos tirs lliures i després d’agafar el rebot ofensiu, serà Teodosic qui completi el seu nefast 0 de 3 en triples. En canvi, qui si anota és Jokubaitis, 51-66, obligant el tècnic grec a demanar temps mort. El marge de quinze punts es mantindrà després de dos tirs lliures anotats per Vesely. Una bona acció defensiva de Satoransky la culmina ell mateix per fer arribar la renda forastera als disset unts, 53-70. Els serbis augmenten significativament el seu nivell defensiu i això els permet anotar cinc punts seguits, amb triple de Yago Dos Santos pel 58-70. Queden 7.01 i Grimau demana temps mort. Brizuela finalment falla un triple, però poc després ho torna a intentar i aquest cop si que el converteix, 60-73.

En el tram final torna a aparèixer Laprovittola

La pressió dels serbis és molt forta, tant a la pista com a la grada, però el Barça resisteix. Laprovittola anota dos tirs lliures per mantenir els tretze punts d’avantatge, 62-75. El de Morón recupera una pilota i l’argentí culmina el contraatac, fent el 64-77. Els locals ara estan força encertats en atac i redueixen en quatre punts la renda visitant, però en Willy anota a 1.54 per la fi, 68-79.

Un triple de Javonte Smart deixarà en vuit punts l’avantatge culer, però torna a aparèixer en atac Laprovittola per gairebé sentenciar el matx, 71-81, a 1.24. Els serbis molt pressionats fallaran dos tirs lliures, Dos Santos, i un triple de Smart, abans que Kalinic amb un afortunat cop de palmell faci el 71-83 a 46 segons. Anoten es locals, però Vesely manté el marge. Ja amb el partit decidit i les banquetes, pràcticament, donant-se les mans, un triple de Nedovic deixarà el definitiu 76-85 que certifica la dissetena victòria blaugrana a la competició.

FCB