Festa blaugrana

El dia que visitava el Palau el tercer classificat de l’Eurolliga, mantenint un frec a frec amb els blaugranes per la segona plaça, de fet estaven empatats a victòries, ha estat quan el Barça de Roger Grimau ha fet un partit complet, a gran nivell tant en atac com en defensa. Els homes de Luca Banchi tan sols han estat al davant al marcador en els primers minuts de l’enfrontament, gràcies a un actor secundari, Isaia Cordinier, qui sorprenent tothom anotava 9 punts dels primers 11 convertits pels italians, pel 5-11. A partir d’aquí hi ha hagut un monòleg local que ha desarmat a l’equip italià que, impotent ha acabat assistint a un festival blaugrana en tota regla. Amb l’àmplia victòria, els homes de Grimau, a més a més, han aconseguit guanyar el bàsquet-average als bolonyesos per si fes falta.

Els italians que comencen dominant, no poden amb l’embranzida local

Com hem explicat, tot i que el matx començava amb una cistella de Nikola Kalinic i els visitants responien amb dos punts de Bryant Dunston, ha estat després que Tomas Satoransky fallés un tir lliure, quan apareixia Cordinier anotant nou punts de forma consecutiva. De poc valia una esmaixada de Jabari Parker, perquè el marge italià arribava als sis punts, 5-11. Un triple de Nico Laprovittola revitalitzava l’equip local que continuava retallant el marge visitant, després d’una nova cistella de Kalinic 10-11.

Els italians reaccionen amb orgull. Entre Parker i Satoransky, mantenen les coses molt ajustades, 14-15, fins que Willy Hernangómez posa al davant als locals, 16-15. El mateix madrileny amb un cop de palmell manté el punt de marge, abans que Dario Brizuela, anoti el 20-17 amb el qual acaba el primer capítol, ja que en Willy amb un tap evita una més que segura cistella de Marco Belinelli.

Els blaugranes agafen un bon marge abans del descans

A l’inici del segon quart, Brizuela augmenta el marge a cinc punts, 22-17, renda que entre en Willy i Oscar Da Silva augmentaran, 26-19, obligant Banchi a aturar el matx. El pas per la banqueta no soluciona res pels italians que veuen impotents com la defensa catalana funciona força bé. La bona feina al darrere serveix perquè el marge blaugrana continuí creixent, 30-21 després que anotin Rokas Jokubaitis i en Willy.

El rebot ofensiu italià reneix, gràcies a la feina d’Awudu Abass i això fa que els forasters retallin el marge blaugrana, 30-25. Ara és Grimau qui demana temps mort. Un tir lliure de Jan Vesely i un segon triple de Laprovittola serveixen per refer la situació, 34-25. Banchi torna a aturar el joc. Altre cop que no li servirà de res. Una cistella de Vesely després de rebot ofensiu i a continuació un tercer triple del de Morón fan arribar l’avantatge local als dotze punts, 39-27. Marge que augmentarà quan, a cinc segons de la mitja part, una esmaixada de Vesely, després de rebot ofensiu, la deixi en el 41-27 que hi ha al descans.

Els locals no afluixen

Quan comença la segona part, les circumstàncies del matx varien poc. La Virtus torna a defensar en zona 2-3, com havien fet en un tram del segon període. Però l’alternativa defensiva els serveix de ben poc, de fet tornaran a defensar en individual poc després. Entre Vesely des de la línia, una cistella de Parker i un triple des de casa seva de Laprovittola, el quart que anotava el de Morón, fan arribar el marge català als dinou punts, 48-29.

Banchi ja no té esma per demanar temps mort. Després d’una cistella de Laprovittola, anota Jokubaitis per fer pujar el marge als vint punts, 52-32. Ara sí que Banchi talla el joc. Quatre punts seguits dels italians no serveixen de gaire perquè els locals responen amb cistella i un tir lliure posterior d’en Willy, 55-36. Un triple d’Iffe Lundberg, que va ser un martiri en el matx de la primera volta, vol ser un punt d’inflexió, però es quedarà en no res. Anota Willy i Lundberg torna a anotar de tres, abans que una esmaixada d’en Willy tanqui el tercer període amb el Barça dominant de disset punts, 61-44.

Els homes de Grimau no tenen pietat

El darrer capítol comença amb un triple fallat per Joel Parra, però qui sí que anota de tres és Brizuela per tornar als vint punts de renda, 64-44. Banchi, desesperat, demana un temps mort en el qual ordena als seus homes que tornin a defensar en zona 2-3. Tot i que els de la capital de l’Emília-Romanya anoten cinc punts seguits, amb un tercer triple de Lundberg, les cistelles d’en Willy i Brizuela refan les coses pels locals, 68-49. Els bolonyesos no volen entregar encara la cullera i resisteixen amb un triple de Belinelli. Grimau que no vol sorpreses demana un temps mort.

Una assistència màgica de Laprovittola acaba amb cistella de Kalinic, 70-52. En el següent atac local, el de Subotica rebrà una tècnica per protestar una falta personal. Belinelli transforma el tir lliure abans que Cordinier anoti. Una cistella de Vesely i un triple de Parker fan tornar els vint de marge, 75-55. Banchi veient que la desfeta és inevitable demana un temps mort quan al matx i queden 3.16.

Un temps mort totalment inútil perquè els locals ja estan gaudint de la festa. Dos tirs lliures de Satoransky i una cistella de contraatac després de recuperar la pilota en defensa de Laprovittola fan arribar el marge català als vint-i-quatre punts, 79-55. Vint-i-quatre punts que creixeran tot i la cistella de Jordan Mickey perquè anotaran Parker i finalment Jokubaitis amb un triple pel definitiu 84-57 amb el qual acaba el partit.

@PBBMeritxell