Bon atac, mala defensa

Malgrat que l’equip que avui visitava el Blaugrana era l’últim classificat de l’ACB, amb només 3 victòries en el campionat, a l’hora de la veritat, ha tocat patir més del compte. De nou, el Barça ha fet un partit molt fluix en defensa. S’ha mostrat incapaç de defensar, amb la intensitat necessària, el pulcre atac d’uns visitants que, un cop i un altre, trobaven la connexió per fer un innocent pick’n’roll que foradava la feble estructura defensiva blaugrana com un ganivet talla la mantega.

De res ha valgut començar bé en un primer quart força brillant. Els homes d’un histriònic Luis Guil han tret els colors a la defensa local, que ha encaixat entre el segon i tercer capítol 52 punts. Ja en el darrer període, el matx s’ha posat en un frec a frec. L’avantatge blaugrana ha arribat a ser de tan sols d’un punt, a partir d’aleshores, els homes de Roger Grimau han tret el seu esperit de lluita per endur-se’n una victòria que, més enllà del resultat final, ha deixat certs dubtes.

Els locals dominen clarament el primer període

El matx començava amb els forasters portant la iniciativa al marcador. Després que Tomas Satoransky empatés a 2, un triple amb addicional de Vitor Benite donava fins a quatre punts de renda als forasters. Per part local responien primer Oscar Da Silva i més tard Willy Hernangómez. El madrileny tornava a anotar,  ara amb un triple, per capgirar el marcador, 9-8. Però els visitants aguantaven l’embranzida local gràcies a la bona feina que feia Anzejs Pasecniks. El frec a frec al marcador duraria fins que a una esmaixada de Satoransky, bon partit del de Praga, li seguia un altre triple local, ara de Joel Parra, 14-10. Quatre punts seguits d’en Willy fan arribar el marge local als sis punts, 18-12. Que seran set després d’un triple de Nico Laprovittola, 21-14

Els locals, que tenen certs problemes a l’hora de controlar el rebot defensiu, se les empesquen per augmentar a deu punts el seu avantatge gràcies a un triple de Jabari Parker, 24-14. Guil que continua la seva particular guerra amb els àrbitres, demana un temps mort. Anoten els seus, amb resposta local en forma d’alley-hoop de James Nnaji a passi de Rokas Jokubaitis. Els locals que estaven provant una tímida defensa zonal 2-3, ara tornen a la individual abans que arribi un segon triple de Parker, que acabarà sent la darrera cistella del primer capítol pel 29-16.

La defensa blaugrana comença a fer aigües

El matx continuarà sota domini local a l’inici del segon capítol. Tot i que una pèrdua de Jokubaitis acaba amb triple de Mathieu Kamba, una cistella amb addicional fallat del base lituà a la que seguirà el tercer triple de Parker, fan arribar al marge local als quinze punts, 34-19. Avantatge que creixerà malgrat que Matt Haarms anoti cistella i addicional, perquè al triple transformat per Oriol Paulí li seguirà una cistella de Parker, pel 39-22. Un triple de Keye Van der Vuurst és el primer avís que quelcom està canviant en la marxa del partit, 39-25. Després que Nnaji falli dos tirs lliures, una cistella de Nikola Kalinic, inèdit fins al moment, la torna als catorze punts de marge. Un nou triple visitant, ara de Conner Frankamp demostra que els homes de Guil no volen deixar d’intentar-ho.

Amb el marge blaugrana establert en nou punts, 41-32, Grimau demana un temps mort. Un triple de Kalinic serveix per calmar la situació, però els rivals respondran amb un tir lliure de Pasecniks, un triple de Benite i una posterior cistella del mateix Pasecniks per deixar en només sis punts el marge local, 44-38. Grimau no té altre remei que demanar un temps mort. Satoransky transforma un triple, però Benite fa el mateix per mantenir el marge local en sis punts, 47-41. Quatre tirs lliures anotats per Laprovittola donen una mica d’aire als locals. Anota Pasecniks abans que Da Silva transformi un tir lliure pel 52-43 que hi ha al lluminós quan s’arriba al descans.

Continuen els problemes al darrere

Malgrat que el segon quart no ha deixat un bon regust de boca als locals, sembla que la situació millora a l’inici de tercer capítol. Sobretot en atac. Un cop de palmell d’en Willy fa tornar el marge blaugrana als dos dígits, 54-43. La resposta forastera és en forma de triple, Van der Vuurst, però entre Parker, Dario Brizuela i Parra, qui transforma un addicional deixen el marge local en tretze punts, 61-48. Marge que mantindran primer Brizuela i més tard Parra, aquest des de la línia, 65-52.

El Palència que ara defensa en zona 2-3 força una falta en atac de Parker per reduir a nou punts la renda catalana. Anota Nnaji. Amb el rebot defensiu local passant per força problemes, dos tirs lliures anotats per Jokubaitis tornen a onze punts el marge local, abans que un parell de triples, Kamba i Yanninck Franke, encenguin els llums d’alarma a la banqueta local, 69-64. Obligat temps mort de Grimau. Parker anota només un tir lliure, mentre que per part visitant, Franke no falla des de la línia i una pilota perduda per Kalinic acabi amb esmaixada de Kamba pel 70-68 a manca de 10 minuts per la fi.

L’avantatge local es redueix a la mínima expressió

El matx que ha començat com una festa, ara mateix és un petit drama. Un triple de Laprovittola i les cistelles que anoten Jokubaitis i en Willy, volen donar oxigen a un equip que continua tenint problemes en defensa, 77-70. El de Morón manté el marge des de la línia. Després d’una cistella de Franke, arriba un triple de Da Silva per tornar a fer respirar a un equip local força exigit, 82-74. Pasecniks fa de les seves, avui ningú l’ha pogut aturar, anotant cistella i addicional per deixar el marge blaugrana en tres punts, 82-79.

Da Silva anota després de rebot ofensiu. Dues cistelles visitants, Pasecniks i Franke, posen l’ai al cor culer, 84-83 a 4.43 per la fi. Grimau demana un temps mort. Un triple de Kalinic val el seu pes en or. Isaiah Piñeiro deixa el marge local en dos punts, 87-85. Una pèrdua de Parker acaba amb dos tirs lliures fallats per Pasecniks. El rebot és foraster, però Benite falla el seu triple. Kalinic anota tan sols un tir lliure a 307, 88-85. Ara qui falla el triple és Frankamp.

La millora defensiva arriba a temps

El rebot és per Jokubaitis. El matx està en un puny. Satoransky falla un triple, però qui captura el rebot és Nnaji. El nigerià transforma els dos tirs lliures pel 90-85. Anoten els forasters i fa el mateix Satoransky pel 92-87. Guil que estava fent oposicions a una tècnica des de feia estona, finalment l’aconsegueix. Parker transforma el tir lliure, 93-87. Van der Vuurst falla un triple i el rebot se l’emporta un Nnaji immens en aquests minuts.

Amb Parker transformant cistella i addicional, l’avantatge local arriba als nou punts, 96-87, quan queden 1.03 per la fi. Guil flirteja amb la segona tècnica, que no arriba per la benevolència arbitral. Falla un tir de dos Pasecniks. Mentre que qui no falla des de la línia és Satoransky, 98-87. Queden 47 segons per la fi. Després d’un temps mort de Guil, anota de dos Benite. Els visitants forcen una falta sobre Jokubaitis per aturar el rellotge, però el lituà no falla, 100-89. Van del Vuurst, transforma un triple abans d’una nova falta sobre Jokubaitis, qui torna a anotar els tirs lliures. Una esmaixada de Pasecniks deixa el definitiu 102-94 d’una molt treballada victòria local.

@PBBMeritxell

Estadística