Partit rodó

Anant de menys a més, el Barça ha guanyat de forma brillant a un Granada que tot i ser dels equips més anotadors de l’ACB, la mitjana de punts per partit dels andalusos era de 83,1, avui no ha pogut amb la defensa intensa i solidària d’uns blaugranes que han fet un bon partit tant al davant com al darrere. Liderats en atac pels 20 punts anotats per en Willy Hernangómez, han acabat anotant tots els jugadors que han sortit a pista, en una victòria que més enllà de jugadors destacats ha estat un triomf, sobretot, coral.

Inici força igualat

Amb la baixa de Jan Vesely per decisió de l’entrenador, els visitants començaven dominant, amb cistella d’en Willy, a la que seguien dos tirs lliures de Nikola Kalinc, 2-4. En defensa, Oriol Paulí s’encarregava de marcar a l’exblaugrana Lluís Costa, un dels perills dels granadins. Tot i que l’atac català començava una mica espès, els homes de Juan Pablo Pin no ho aprofitaven perquè tenien força problemes per superar la defensa blaugrana que tancava el rebot defensiu. No apareixien ni Joe Thomasson, ni Cristiano Felicio, i això era un problema per ells.

Un parell de cistelles de Tomas Satoransky, bon partit del txec, mantenien als blaugranes al davant, 6-9, fins que un triple de Costa, l’únic que anotaria avui, posava als andalusos al davant, 9-8. Oscar Da Silva tornava a avançar als visitants. Avantatge foraster que creix després de cistella d’en Willy. El mateix madrileny és l’encarregat de mantenir el marge després de rebot ofensiu, 11-14. Amb els locals fallant un tir lliure, una cistella anotada per Rokas Jokubaits, fa pujar la renda blaugrana als quatre punts, 12-16, però un tir lliure fallat per James Nnaji la torna a deixar en tres punts. Avantatge que es mantindrà al final del quart després que el nigerià si que transformi dos tirs lliures pel 16-19.

Millora visitant

El segon capítol comença amb cistella de David Krämer, resposta per Nnaji qui falla l’addicional. Un triple de Dario Brizuela eleva el marge foraster als sis punts, 18-24, obligant Pin a demanar un temps mort. Tot i l’aturada, els blaugranes incrementen el seu avantatge, Jabari Parker, abans que tres tirs lliures transformats per Kwan Cheatham el deixin en cinc punts, 21-26. Un alley-hoop d’en Willy, a passi de Jokubaitis, i una bona acció defensiva de Brizuela que ell mateix finalitza, fan pujar la renda catalana als nou punts, 21-30.

Dos triples de Cheatham, i entremig una cistella de Jokubaitis, fan tornar els cinc de renda, 27-32. Ara qui es veu obligat a tallar el joc, és Roger Grimau. Un nou alley-hoop d’en Willy, ara a passi de Satoransky i un triple de Paulí fan arribar l’avantatge visitant als deu punts, 27-37. Marge que manté en Willy, abans que un triple de Satoransky l’augmenti fins als onze punts, 31-42. A la primera part li queden 1.42 per jugar-se. Pin demana un temps mort. Temps que només aprofitaran a mitges, perquè Costa transforma un sol tir lliure pel 32-42 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Els blaugranes mantenen el ritme

L’inici de la segona part serà demolidor pels locals. Satoransky converteix un parell de triples als quals seguirà, tot i un temps mort demanat per Pin, una cistella de Da Silva després de rebot ofensiu, completant un parcial 8-0 que fa arribar el marge català als divuit punts, 32-50. Marge que manté en Willy des de la línia. Avui els barcelonistes han millorat en aquest departament convertint 14 de 18 tirs lliures.

Una recuperació de Paulí que ell mateix finalitza fa arribar la renda als vint punts, 34-54. Avantatge que primer Satoransky i després el mateix Paulí mantenen a 4.18 per la fi del tercer capítol, 38-58. Nnaji des del tir lliure i Joel Parra, amb rebot ofensiu inclòs, mantenen les coses. Fa el mateix Parker des de la línia, abans que Cheatham converteixi un triple que immediatament respon Brizuela, també anotant de tres, pel 47-67 que hi ha al lluminós quan s’arriba a la fi del tercer període.

Tot i el clar avantatge, els forasters no afluixen

Amb la victòria pràcticament assegurada, hi ha el perill que els forasters, satisfets amb el resultat, afluixin un pèl. Però res d’això passarà. El millor exemple el tenim en la pèrdua inicial de Brizuela que no acaba amb cistella local per la bona defensa blaugrana. Qui si anota és Jokubaitis per augmentar la renda. Avantatge que continua creixent, tot i una cistella local, després del triple transformat per Parker, 49-72. Per part local, és Germán Martínez qui anota de tres amb resposta de Brizuela, 52-74.

Els blaugranes que han tancat durant tot el matx molt bé el seu rebot defensiu, també es fan forts en les captures a la pintura local. En Willy anota després de rebot abans de fallar un parell de tirs lliures. Parker converteix cistella i addicional pel 56-79. Els granadins que han anat perdent pistonada a mesura que el matx avançava ara mateix són una joguina trencada. Willy esmaixa abans de transformar, ara si, dos tirs lliures per fer arriba l’avantatge blaugrana als vint-i-cinc punts, 58-83.

Els joves s’apunten a la festa

Grimau veient que la victòria està assegurada, decideix, amb bon criteri, donar minuts als joves Dame Sarr i Kasparas Jakucionis, els quals aprofitaran perfectament els dos minuts nou segons que estaran en pista. Pere Tomàs converteix el darrer triple local, abans que Jakucionis s’apunti a la festa també anotant de tres, 61-86. Amb el Granada totalment desfet, és Sarr qui culmina un contraatac pel 61-88. Amb la banqueta blaugrana xalant, els joves culminaran la festa. Primer Jakucionis transformarà el seu segon triple, abans que en el darrer atac Sarr, posi la cirereta al pastís convertint un triple a sis segons de la fi, pel definitiu 61-94.

FCB

Estadística