Pluja de gols

El Barça s’ha desfet del CP Voltregà en una segona part marcada per la gran quantitat de gols, anotats per uns afamats jugadors blaugranes. Després d’una primera meitat en la qual s’ha desenvolupat bona part del guió previst, en la segona, després d’un nou gol local, els osonencs han aconseguit batre a Sergi Fernández. Aquest gol rebut ha actuat com a catalitzador d’un equip, que a partir d’aleshores ha posat setge a l’àrea local, desfermant un atac i gol incontenible, que ha permès als locals obtenir fins a 7 gols més dels ja anotats.

Per la seva part, els blanc-i-blaus han intentat aixoplugar-se fent jugades llargues, per donar menys temps de possessió als barcelonistes, però com ho demostra el resultat, no els ha servit gaire. Els locals, desfermats, superaven la defensa visitant arribant amb posicions clares de xut davant el porter foraster que ha sofert les conseqüències de l’encert dels homes d’Edu Castro.

Els blaugranes tarden una mica a obrir la llauna

El partit començava amb un Voltregà intentant jugar de tu a tu a un Barça que, a l’inici del primer temps, no estava massa encertat en les combinacions. Les ocasions de gol no sovintejaven a l’àrea forastera. El que si feien bé els locals, com acostumen, era fer una modèlica transició defensiva que evitava que haguessin gaire rematades per part osonenca. Tot i que en atac no estaven gaire brillants, els locals ho intentaven, amb una rematada d’Ignacio Alabart i un parell de Xavi Barroso. Fins que una jugada de Pau Bargalló, per darrere la porteria rival, acaba amb una passada al mig de l’àrea des d’on remata Alabart aconseguint l’1-0. Era el minut 6.24.

Amb els osonencs pujant cada cop menys, el tècnic foraster, Lluís Teixidó, ha demanat un temps mort en el minut 8.08. Vint-i-nou segons més tard arribava el segon gol culer. Ha estat altre cop Bargalló qui des de darrere la porteria, la seva posició preferida, ha sortit per la banda dreta de l’atac local. Sense superar la ratlla superior de l’àrea, ha fet un passi al centre on apareixia Joao Rodrigues. El d’Oeiras fa una primera rematada que atura Estrada, però el seu rebuig el recupera el mateix Rodrigues, que a la segona rematada supera al porter visitant. Estem en el minut 8.37 quan al lluminós puja el 2-0.

El domini local es concreta amb tres gols més

El matx començava a trencar-se per uns visitants que cada cop els hi durava menys la bola en atac. Uns tres minuts després del segon gol arriba el tercer. És una jugada de Bargalló, qui lliure de marca està situat en el vèrtex superior dret de l’àrea rival. El de Sant Sadurní s’apropa al pal dret de la porteria rival sense que cap jugador del Voltregà li surti al pas. El xut de ganxo per sobre les guardes supera a Estrada fent pujar el 3-0 al marcador en el minut 11.39. A partir d’aquí, Edu Castro ha començat a fer l’habitual roda de canvis.

Amb els quatre jugadors de pista titulars a la banqueta, arriba el quart gol de la nit. Sergi Panadero recupera una pilota en defensa davant Àlex Rodríguez. El de Vic fa un passi a Eloi Cervera que puja pel centre. Quan arriba al llindar de l’àrea fa un intel·ligent passi enrere que deixa sol a Sergi Llorca, qui amb un tir de cullera supera Estrada en el minut 15.49, 4-0.

Lluís Teixidó reacciona ràpidament demanant un temps mort, que li servirà de ben poc. El matx continua de la mateixa manera, bona actitud defensiva dels locals i un Voltregà voluntariós, però superat pels esdeveniments. Ja en el tram final del primer temps, arribarà un nou gol local. És una nova recuperació en defensa de Panadero, aquest cop a mitja pista que li permet fer una cursa en solitari cap a l’àrea rival. Un cop davant Estrada, li fa una finta cap a la seva dreta que deixa al porter a terra, permetent que el vigatà marqui a plaer el 5-0 en el minut 23.46. El matx arriba al descans sense que es torni a moure el marcador.

El gol foraster esperona als blaugranes

La segona meitat comença una mica com la primera, amb els forasters volen plantar cara a un Barça que sembla força superior. Després d’una rematada per cada un dels equips, arriba la jugada del sisè gol local. Una recuperació en defensa d’Alabart finalitza amb un passi en diagonal cap a la dreta de l’atac blaugrana per on circula Bargalló. El de Sant Sadurní abans d’entrar a l’àrea fa un xut creuat, dur, sec i ras que supera per sota a Estrada. És el minut 26.28 quan el 6-0 puja a l’electrònic.

 

Poc més tard, arriba el gol dels osonencs. És una jugada aïllada de Rodríguez qui col·locat a la banda dreta del seu atac, fora l’àrea a uns quatre metres de la tanca, fa un xut fortíssim de ganxo que Sergi Fernández no pot atrapar. És el minut 27.55 quan el 6-1 puja al lluminós. Com hem dit al començament, aquest gol actua com a revulsiu pels locals, perquè 23 segons més tard, en el minut 3.18 arriba el setè gol dels blaugranes. És una jugada per darrere la porteria altre cop de Bargalló, qui surt per la part dreta de l’atac local, fa un passi en diagonal cap a Rodrigues qui fent una rematada creuada anota el 7-1.

Els locals continuen dominant clarament el matx

Els blaugranes, que no en tenen prou, segueixen l’atac i gol. Ara és Alabart qui circula per la part esquerra de l’atac barcelonista, fa un passi en diagonal al costat contrari per deixar sol a Rodrigues. El d’Oeiras des de molt a prop torna a superar a Estrada en el minut 28.49, 8-1. Tot i l’avantatge local, els visitants ho proven, però entre Sergi Fernández la defensa local i els pals no anotaran res més. Un xut de Gerard Teixidó troba el pal esquerre de la porteria blaugrana. En el minut 32.45 Barroso fa un xut que rebutja Estrada, la bola és recuperada per Bargalló qui està sol davant Estrada al que supera per sota. És el minut 32.48 quan el 9-1 puja al lluminós.

El tècnic visitant demana un altre temps mort. L’aturada és aprofitada per Edu Castro per començar de nou la roda de canvis. Amb el matx totalment trencat, les arribades dels forasters són comptades i sense massa perill. Per part local passa tot el contrari. Com ho demostra una jugada d’Alabart pel centre de l’atac local, que un cop superada la línia de mitja pista, fa un passi cap a la dreta on troba a Rodrigues. El portuguès fa una forta rematada creuada que supera a Estrada en el minut 39.18, 10-1.

Arriben els darrers tres gols del partit

Poc després, una nova conducció d’Alabart, per banda esquerra acaba amb un passi en diagonal a la banda dreta, per on apareix Panadero fent una rematada que Estrada no pot aturar. És el minut 40, 11-1. Un minut més tard, és el mateix Alabart qui jugant per darrere la porteria rival, fa un passi al mig on troba Barroso qui només ha de posar l’estic per superar a un Estrada vençut, 12-1 en el minut 42.25.

A 4.35 pel final, el tècnic dels osonencs demana el darrer temps mort. Un minut dinou segons més tard arriba el darrer gol local. És una llarga jugada de Bargalló per banda dreta molt a prop de la tanca, un cop superat el seu marcador, fa un passi al centre on està Marc Grau qui rematant tal com li arriba la bola supera Estrada pel definitiu 13-1. Estem en el minut 46.44. Tot i el marcador, els homes de Teixidó fidels al seu estil ho continuen intentant, però les seves rematades troben a un concentrat Sergi Fernández que no els concedeix res. Sense que es torni a moure el marcador acaba el partit amb els blaugranes consolidant, encara més, el seu lideratge a l’OK Lliga.

@PBBMeritxell