Un sòlid Barça guanya a Tenerife

Un triple a cinc dècimes del final de Jabari Parker ha donat la victòria al Barça en la seva visita al Santiago Martín de San Cristóbal de la Laguna. Triomf de molt mèrit en una pista molt complicada i a més, oferint una imatge molt sòlida d’un equip que ha sabut patir en un matx molt igualat, en el qual cap dels dos equips ha permès que el rival aconseguís un avantatge ampli. Els blaugranes han resistit totes les embranzides locals fins que el triple del de Chicago ha acabat decidint el triomf visitant.

Inici prometedor dels blaugranes

Que avui es veuria un matx igualat s’ha vist des del salt inicial. A una cistella de Nikola Kalinic, responien Giorgie Shermadini i Jaime Fernández per posar-se al davant. Parker empatava a 4, abans que Oriol Paulí, titular avui, avancès de nou als forasters. Dos punts de renda que mantenia Jan Vesely, 6-8. Però ja hem dit que cap dels dos conjunts permetria cap alegria al rival. Triple d’Aaron Doornekamp per capgirar el marcador.

Els forasters aprofiten un parell de bones defenses per obrir un cert forat al lluminós, amb una cistella de Tomas Satoransky i dos triples, Paulí i el mateix Satoransky, pel 9-16. Fernández era qui tallava la ratxa visitant també amb un triple. Una cistella posterior de Shermadini reduïa a dos punts el marge culer, 14-16. Anotava Vesely abans del primer triple en el matx de Parker que feia arribar l’avantatge blaugrana als cinc punts, 16-21. Un tir lliure de Willy Hernangómez serveix per deixar la renda forastera en quatre punts, que el madrileny mantindrà amb una cistella que tanca l’anotació del primer capítol, 20-24.

Frec a frec en el segon quart

El segon període comença amb una pèrdua de Joel Parra que és el precedent a un triple local, Tim Abromaitis, que deixa la renda blaugrana en la mínima expressió, 23-24. Anota Dario Brizuela, amb resposta local. Després de dos tirs lliures transformats per en Willy, un triple d’Elgin Cook empata el matx a 28. Com es pot comprovar el frec a frec és constant. Després d’una cistella de Parra, Rokas Jokubaitis falla dos tirs lliures i això permet a Kyle Guy empatar el matx altre cop, ara a 30. Vesely avança de nou als blaugranes.

Amb els forasters defensant en zona, aniran alternant la 2-3 amb la 3-2, Guy transforma un triple per posar al davant als seus, 33-32. Brizuela capgira el marcador, abans que Satoransky amb un triple augmenti la renda forastera a dos punts, 35-37. Renda que manté Oscar Da Silva amb un cop de palmell. Però els locals gràcies a Shermadini, qui està fent molt mal dins la pintura blaugrana, empata a 39, resultat amb el qual s’arriba al descans.

L’estira-i-arronsa continua en el tercer quart

La segona meitat comença amb cistella i addicional de Guy per donar tres punts de renda als illencs. La resposta visitant és immediata. Paulí anota i a més també transforma l’addicional per empatar a 42. Una esmaixada de Vesely avança als forasters. Ell mateix anotarà els quatre punts següents dels blaugranes que empaten el matx primer a 46 i més tard a 48. El partit no pot estar més igualat amb cap dels dos equips permetent escapades als rivals. Els visitants que ja han oblidat la defensa zonal, passen per uns moments de dificultat en el control del rebot defensiu per la feina de Shermadini.

Entre una cistella del georgià i un triple de Bruno Fitipaldo arriben a tenir cinc punts de renda, 53-48, moment en el qual Roger Grimau demana temps mort. Les cistelles de Parker i Willy, aquesta després de recollir el seu propi rebot ofensiu, deixen les coses en un puny, 53-52. Després que els locals anotin, un triple Jokubaitis empata el matx a 55. Empat que manté en Willy.

Un error local permet a Jokubaitis avançar als culers, però després d’un temps mort demanat per Txus Vidorreta, qui avança als locals és Guy al transformar cistella i addicional, 60-59. Apareix Air Parker per fer una esmaixada espectacular, 60-61. Una recuperació defensiva de Jokubaitis permet a Brizuela anotar el 60-63 quan queda un minut al tercer capítol. Minut que aprofiten els locals per capgirar el marcador després de cistelles anotades per Marcelinho Huertas i Dusan Ristic, 64-63.

Els blaugranes obren un petit forat al marcador que no s’acaba de consolidar

El darrer quart reglamentari comença amb Cook fallant un tir lliure i això permet que el triple que anota Brizuela doni un punt d’avantatge als forasters, 65-66. Avantatge que manté Jokubaitis. Després que els dos equips intercanvien tirs fallats, els blaugranes agafaran embranzida. Liderats per Brizuela, aconseguiran un parcial 2-7 amb cinc punts del donostiarra, cistella i triple, i una cistella de Satoransky pel 69-75, a manca de 6.08 per la fi. Avantatge que creixerà encara una mica més gràcies al fet que Fernández només anota un tir lliure i Brizuela anota el seu setzè punt, 70-77. Al matx li queden 5.38. Els locals semblen molt tocats, però es refan gràcies a un triple llunyà de Huertas. A 3.20 anota Vesely, però quatre punts consecutius de Shermadini sense resposta blaugrana tornen a ajustar les coses, 77-79.

Final a cara o creu

Queden 1.31 per la fi. Grimau demana un temps mort. A 1.08 Brizuela perd la pilota i la jugada local acaba amb triple d’Abromiatis, 80-79. Queden 48 segons. Kalinic disposa de tirs lliures. Falla el primer, anota el segon, 80-80. L’atac dels grocs acaba amb tir fallat per Guy. El rebot és per Vesely. Queden14 segons. La jugada blaugrana finalitza a les mans de Parker qui transforma el triple guanyador. Els àrbitres revisen el temps que queda. Finalment, diuen que queden per jugar-se 5 dècimes. Temps mort de Vidorreta. Temps mort de Grimau. La sacada de banda per part de Huertas acaba a les mans de Guy qui perd la pilota. No hi ha temps per mes. El Barça ha aconseguit continuar invicte en l’any 2024 després d’aconseguir el seu sisè triomf consecutiu des de Cap d’Any.

FCB & ACB

Estadística