Victòria de mèrit

El Barça ha començat el 2024 com va acabar el 2023, aconseguint una nova i contundent victòria a domicili, que el confirma com el líder indiscutible de l’OK Lliga. I aquesta victòria, la tretzena de la temporada, no s’ha obtingut en un lloc qualsevol sinó en el Palau d’Esports de Reus, la pista del seu etern rival. La victòria ha estat incontestable, ja que a partir del gol inicial dels locals, han estat els blaugranes els que han sabut respondre al partit plantejat pels roigs-i-negres que volien un partit d’anades i vingudes sense massa control. Ni jugant al seu joc, han pogut els homes de Jordi Garcia incomodar a uns blaugranes que estan fent un hoquei d’alta volada.

Vertiginós inici de partit

Com hem dit, el matx començava a tota màquina. Amb un Reus desbocat intentant sorprendre a un Barça al qual li agrada més el control que el desgavell. Els locals pressionaven la sortida de bola dels forasters, però aquests se’n sortien prou bé. El primer remat amb cert perill era obra de Xavi Barroso amb bona resposta de Càndid Ballart. Els locals ho han provat en un parell d’ocasions, abans que Joao Rodrigues estavellés una rematada al pal esquerre de la porteria local. Com hem dit, qui primer anotava eren els reusencs. Una pujada per la dreta de l’atac local conduïda per Sergi Aragonès acaba amb un passi al cor de l’àrea blaugrana per on apareix Martí Casas que rematant de primeres sorprèn Carles Grau, el porter titular avui dels visitants. Era el minut 2.40 quan l’1-0 pujava al lluminós.

L’alegria els ha durat poc als locals, perquè encara no un minut més tard arribava l’empat. Ha estat una recuperació defensiva d’Ignacio Alabart en banda esquerra molt a prop de la tanca. El gallec fa un passi a la dreta, canviant totalment l’orientació de l’atac. La bola arriba on és Joao Rodrigues. El d’Oeiras fa un passi recte de primeres a l’àrea on circula Barroso, qui després de controlar la bola, veu com surt de sota els pals Ballart al qui supera, tot i que el porter frega la bola, per damunt les guardes. És el minut 3.46 quan el matx queda empatat a 1.

Els blaugranes passen a dominar el joc

El gol blaugrana serveix per refredar el partit que a partir d’ara tindrà menys revolucions. Tot i això, els dos equips busquen avançar-se al marcador, amb més rematades per part visitant, però els locals també creen perill que resolen la defensa blaugrana i en última instància Carles Grau. En el minut 13.30 Edu Castro demana un temps mort. El partit canvia poc, però ara no hi ha gaire perill en les rematades, fins que en el minut 17.04 Sergi Aragonès posa a prova a Carles Grau, qui fent una gran aturada esvaeix el perill.

Quan sembla que s’arribarà al descans amb l’empat a 1 al marcador, una jugada de murri de Joao Rodrigues, en una sacada des de l’angle superior esquerre de l’àrea local, troba una línia de passi a Pau Bargalló, que s’està barallant amb Marc Julià per la posició dins de l’àrea. El de Sant Sadurní fa una rematada a una sola mà que supera Ballart per l’1-2. És el minut 22.39. El gol blaugrana cau com una gerra d’aigua freda al damunt d’uns locals que, tot i el temps mort demanat per Jordi Garcia, no crearan cap jugada de perill en el temps que queda de primera meitat.

Els visitants trenquen el matx amb un parell de gols més

L’inici de la segona torna a ser un anar i venir que recorda als primers minuts del partit. Després d’un parell de rematades dels visitants, els locals tornen a pressionar força, intentant sorprendre a uns blaugranes que no concedeixen cap forat en defensa. En el minut 31.52 una rematada amb molt de perill d’Alabart, s’estavella en el travesser. La jugada blaugrana continua ara per la dreta, on Barroso fa un passi al cor de l’àrea on remata Sergi Llorca. Ballart atura en primera instància, però la bola queda sota el control de l’estic de Bargalló, qui té temps per aixecar la bola, per acomodar la rematada, que acaba fent amb un toc suau, superant per la seva esquerra a Ballart. És el minut 32.08 quan al lluminós puja l’1-3.

Aquest gol té un efecte balsàmic tant per jugadors com pels seguidors locals que queden esmà perduts pel que veuen a la pista. El matx passa a estar controlat totalment per un Barça molt superior. Tant és així que tres minuts més tard arriba un nou gol visitant. Una recuperació en defensa de Sergi Llorca finalitza amb un passi a la dreta on és Alabart, qui fa una diagonal sense que ningú li surti al pas cap a l’esquerra del seu atac. Quan està a prop de l’àrea etziba un xut creuat que supera Ballart. És el minut 35.28 quan puja al marcador l’1-4.

Lleugera reacció local

Jordi Garcia, només els seus homes han encaixat el quart gol, demana un temps mort. Encara no un minut més tard, en el 36.21, Sergi Llorca veu una targeta blava. La falta directa l’executa Marc Julià qui envia la bola fora. Però els locals disposen de dos minuts de power-play en jugar amb un jugador més. Superioritat que aprofitarà Arnau Canal per superar Cales Grau amb una forta rematada creuada des del llindar de l’àrea. És el minut 37.07 quan a l’electrònic puja el 2-4. Poc després hi haurà un petit ensurt quan una rematada de Marc Grau la desvia Ballart amb el guant esquerre amb la mala sort que la bola va a parar a la cara de Diego Rojas, qui abandonarà la pista pel seu propi peu cap al vestidor. Ara els locals proven de sorprendre la defensa blaugrana amb xuts des de lluny que no tenen conseqüències.

Els blaugranes tornen a marcar diferències

En canvi, sí que té conseqüències una jugada conduïda per la dreta per Bargalló, qui fa un passi a mitjana altura que Sergi Panadero, situat al centre de l’àrea rival, amb un gest tècnic de molta qualitat, supera per l’esquerra a Balart. És el minut 41.08 quan al marcador puja el 2-5. Aquest gol deixa completament mut el Palau d’Esports, tot i un parell de rematades locals que no inquieten a Carles Grau. En el minut 43.27 Jordi Garcia demana el seu darrer temps mort.

Tot i la pausa, els que creen ocasions de gol són els visitants que s’acaben de concretar poc després. Una jugada d’Alabart, gran partit del gallec, per la dreta acaba amb un passi a Joao Rodrigues, que el deixa sol a prop de pal esquerre de la porteria local. El xut creuat del d’Oeiras supera a Ballart pel 2-6. És el minut 46.49. En el poc temps que queda dona la impressió que els dos equips esperen el final, però ja en el darrer minut de joc, un passi de David Gelmà, troba a Sergi Aragonès situat en el segon pal, qui amb un toc des de molt a prop, supera a Carles Grau. Curiosament, el 3-6 és el mateix resultat del primer partit de la temporada disputat al Palau Blaugrana. Sense que passi res més, tampoc hi ha temps, s’acaba el matx amb la clara victòria blaugrana.

FCB