Victòria amb un final embogit

El Barça ha superat amb nota la prova del nou que suposava la visita del Barcelos portuguès. Els homes de Paulo Freitas, com s’esperava, han plantejat un partit de tu a tu, amb la disposició de no posar-li les coses fàcils als blaugranes. En bona part de la primera meitat, l’agressivitat defensiva portuguesa els ha permès protegir al seu porter, l’argentí Conti Acevedo, fins al punt d’assecar els atacs locals, però una genialitat d’Ignacio Alabart els ha trencat el plantejament. Els locals han resistit adequadament, els atacs dels visitants, amb un Sergi Fernández espectacular, fet que els ha permès arribar al descans dominant al marcador. La segona part ha estat força diferent. El matx ha arribat al tram final amb la incertesa al lluminós, fins que els locals han acabat decidint el matx en el darrer minut.

Frec a frec des de l’inici

Com hem dit, el partit començava amb un Barcelos força intens. Fort al darrere, buscava disputar-los als locals el domini del joc. Era un enfrontament ben plantejat per Freitas que volia sorprendre els locals en alguna jugada aïllada. Els atacs dels dos equips eren continguts per la bona disposició defensiva dels dos equips. Qui insistia més, era l’equip local, però Acevedo, ben protegit, responia amb solvència. El mateix passava en les ocasions que creaven els forasters, aquí cal destacar la feina de Danielo Rampulla, un altre argentí, que oficiava de director del joc visitant.

Tot i la bona disposició portuguesa, qui portava el pes del partit eren els blaugranes, però els seus atacs eren ben defensats per l’equip rival. Edu Castro comença la roda de canvis en el minut 9.04 de partit aprofitant el temps mort que havia demanat Freitas. La pausa li ha anat millor als blaugranes, ja que poc després, arribava la jugada del primer gol del matx.

Una genialitat d’Ignacio Alabart trenca l’empat

Ha estat una bola recuperada per Sergi Llorca sobre Daniel Oliveira. El de Caldes, situat al costat dret de l’atac local tocant la tanca, fa un passi enrere per on circula Alabart. El d’A Coruña, situat a uns cinc metres del llindar de l’àrea rival, fa una trajectòria en paral·lel a la porteria. El seu xut ras, molt ajustat al pal esquerre de la porteria defensada per Acevedo, no la pot atrapar el porter argentí. És el minut 13.31 quan l’1-0 puja al marcador.

El gol, òbviament, altera el pla de joc dissenyat per Freitas. El control del joc continua sent local, amb els portuguesos menys incisius. A manca de 8.01 pel descans, el tècnic local fa sortir a pista al jove Eloi Cervera qui tindrà minuts de qualitat.

Poc després d’un segon temps mort demanat per Freitas, arriba l’ensurt pels locals. Una jugada aïllada acaba amb penal sobre Rampulla en el minut 20.41. L’encarregat d’executar-lo és el capità visitant Luis Querido. El seu xut és aturat en primera instància per Sergi Fernández. El rebuig del porter blaugrana deixa la bola davant Querido qui ho torna a intentar, però per segon cop Sergi Fernández rebutja el xut col·locat del portuguès.

Els darrers minuts tornen a ser un frec a frec amb més arribades infructuoses d’uns locals que mereixen augmentar la seva renda, però que s’han de conformar a marxar als vestidors dominant per un sol gol al lluminós.

Segona part de control

La segona part serà força diferent. Els dos equips deixen de ser punyents en atac. A uns ja els va bé el resultat, mentre que als altres els hi fa por rebre un altre gol, ja que anar per sota per un solitari gol els permet cert marge. El millor exemple del que diem és que han passat gairebé sis minuts de la segona meitat quan arriba la primera rematada entre els tes pals, Alabart. Amb el matx sota control, Edu Castro comença la roda de canvis a la segona part. Canvis en els quals, en aquests segons 25 minuts, no participarà Cervera. La tònica de control de joc continuarà una bona estona.

En el minut 36.11 Freitas demana un temps mort. Quatre minuts més tard, en el 40.14 els portuguesos cometen la seva novena falta, mentre que els locals en porten quatre. Sense que passi res destacable el matx va avançant al bell mig d’una calma tensa. Els visitants es protegeixen per no fer la desena, mentre el compte de faltes dels locals va augmentant. El joc no canvia, sent els blaugranes els que arriben més cops a rematar entre els tres pals. Ja dins dels darrers cinc minuts de joc, el Barcelos fa un pas endavant. Tenen un parell de bones ocasions, la segona de Rampullo magnífica, però la resposta d’un immens Sergi Fernández els deixa amb la mel a la boca.

Els dos darrers minuts del partit, una bogeria

Ara el setge portuguès a la porteria defensada pel porter de Calvià s’intensifica, fins que en el minut 48.03 arriba la desena falta visitant. Freitas, abans del llançament, demana un temps mort. Pau Bargalló executa perfectament el llançament directe fent pujar el 2-0 al marcador. Quan sembla que tot està decidit, en la jugada posterior a la sacada de centre, Rampullo força un nou penal. Aquest cop l’encarregat d’executar-lo és Miguel Rocha qui supera a Sergi Fernández pel 2-1.

El matx que torna a estar ajustat continua embogit. En la sacada de centre ara són els locals els que sorprenen la defensa rival. Bargalló puja per la dreta fent un passi al centre de l’àrea on Joao Rodrigues remata des de molt a prop superant Acevedo. Han passat 11 segons des del gol de Rocha. Estem en el minut 48.14 quan puja al lluminós el 3-1.

El partit torna a augmentar de revolucions amb els dos equips intentant superar la defensa contrària. En el frec a frec, Rampulla comet una falta sobre Alabart en el minut 49.05 que els àrbitres italians castiguen amb targeta blava. Bargalló aquesta vegada no sorprèn Acevedo, però als lusitans els perjudica el fet de jugar amb tres jugadors de pista, ja que el control blaugrana és absolut. El Barça que ha patit força s’ha emportat una merescuda victòria que el deixa a tocar superar la fase de grups.

@PBBMeritxell