Els blaugranes no permeten que els grecs es revengin

Darrerament, no hi ha manera que el Barça guanyi de forma còmoda. Avui davant l’Olympiacos de Georgios Bartzokas, tot i guanyar de quinze punts a menys de dos minuts per la fi del tercer quart, ha estat incapaç de mantenir l’avantatge, permetent que els grecs retallessin l’avantatge local fins que amb 79-76 al lluminós, Isaiah Canaan, l’home que un dia va voler silenciar el Palau sense aconseguir-ho, disposés d’un triple que fallaria. Ja en el tram final del matx, amb les coses molt igualades, una cistella i un triple de Tomas Satoransky han sentenciat el matx.

Parker lidera un bon primer quart dels locals

Les coses no començaven bé pels de casa. Un rebot ofensiu de Moustapha Fall li permetia esmaixar el 0-2. Responien els locals amb triple de Jabari Parker i esmaixada de Jan Vesely, però el triple que anotava Alec Peters empataria a 5. Els blaugranes reaccionaven amb un 5-0. Triple de Satoransky i dos tirs lliures d’un Parker molt actiu i encertat en aquest inici. El de Chicago anotava dos triples seguits més que enlairaven la renda culer fins als 9 punts, moment en el qual Bartzokas demana un temps mort.

Tot i la pausa, el marge local creixeria després d’una cistella de Vesely. Un triple de Thomas Walkjup, refà la moral dels portuaris, però un triple de Nikola Kalinic fa tornar els onze amunt pels de casa, 21-10. Els grecs reaccionen anotant quatre punts seguits, abans que Parker culmini el seu gran primer quart anotant dos tirs lliures, tretze punts són els que porta anotats. De cop i volta dues jugades de tres punts dels forasters deixaran les coses més ajustades, 23-20, després de cistella i addicional de Canaan i un nou triple de Peters. Després que una cistella de Willy Hernangómez i dos tirs lliures de Satoransky tanquen el primer quart, que acaba amb un triple fora de temps de Peters, 27-20.

Arriba la reacció dels portuaris

En Willy reclama el seu protagonisme a l’inici del segon capítol. A una pèrdua seva li segueix una recuperació d’ell mateix que permet a Satoransky anotar el 29-20. Després de quatre punts visitants és Rokas Jokubaitis qui anota. En Willy manté els set punts de renda pels locals tot just abans que Giannoulis Larentzakis converteixi un triple pel 33-29. Anota Joel Parra després de rebot ofensiu, però un sol tir lliure de Vesely és aprofitat pels grecs per retallar el marge culer fins als tres punts, 36-33. Avantatge que encara es reduirà més després de cistella de Parra i triple d’Ignas Brazdeikis, 38-36.

Dos tirs lliures de Vesely i una cistella amb addicional fallat per Nigel Williams-Goss deixen les coses iguals, 40-38. Però una nova cistella amb addicional transformat inclòs de Brazdeikis posen als grecs al davant d’un sol punt, 40-41. Dario Brizuela empata a 41, abans que un rebot ofensiu d’Oscar Da Silva després d’un triple d’ell mateix, acabi a les mans de Parra que transforma un triple inversemblant per tancar la primera part amb els blaugranes al davant, 44-41.

Els blaugranes tornen a obrir forat al lluminós

La segona meitat comença amb els locals molt endollats. Un triple de Satoransky, bon partit del de Praga, i una esmaixada d’Air Parker responen a la cistella inicial de Fall, 49-43. Una segona esmaixada de Parker i un triple de Brizuela desfan la nova cistella de Fall, 54-45, obligant Bartzokas a demanar un temps mort. Tot i l’aturada, els locals continuaran augmentant la seva renda. Tir lliure de Vesely i triple de Kalinic pel 58-47. Ara si que reaccionen els grecs. Cistella de Fall, amb el de París fallant el tir addicional i a continuació arriba un triple de Walkup que redueix a sis punts el marge local, 58-52.

Els locals que no s’espanten aconseguiran un parcial 11-2, sis punts d’en Willy, dos tirs lliures i dues cistelles, més dos tirs lliures de Parker i un triple de Kalinic que deixen als del Pireu molt tocats, 69-54 a 2.33 de la fi del tercer acte. Peters qui falla un tir lliure per falta tècnica a en Willy, transforma un triple per tornar a la vida als seus. Amb els locals dominant de deu punts, 69-59, Roger Grimau demana un temps mort. En Willy s’encarrega de fer arribar el marge blaugrana als catorze punts, 75-61. Una esmaixada de Nikola Milutinov tancarà el tercer capítol amb el 75-63 al marcador.

Nova reacció grega

Els dotze punts d’avantatge que hi ha al lluminós dels locals, semblen indicar que en el que queda de matx els homes de Grimau no patiran. Doncs no senyor, no serà així. I això que la primera cistella del darrer capítol l’anota Jokubaitis. Però immediatament Peters respon amb un triple. A continuació quatre punts més de Williams-Goss, amb l’única resposta blaugrana de dues pèrdues d’en Willy, acosten als portuaris al marcador, 77-70. Continuen els errors locals en atac, però per sort els forasters no els acaben d’aprofitar.

Amb el Barça guanyant de cinc, 77-72, Grimau demana un obligat temps mort. Anota Parker per alleugerar la pressió grega, però en el següent atac local, els àrbitres li assenyalen falta en atac a Vesely. El txec s’ho pren força malament i al protestar permet que li assenyalin una falta tècnica que l’envia a la banqueta perquè és la cinquena falta. Arribem a la situació a la qual ens hem referit al començament. El tir lliure per la tècnica el transforma Canaan pel 79-76 quan al matx li queden 4.19 per jugar-se.

El duel d’errors acaba amb victòria blaugrana

A partir d’aquí, els dos equips intercanviaran errors i tirs fallats que mantenen els tres punts de renda pels locals, fins que en Willy transforma dos tirs lliures que fan arribar l’avantatge als cinc punts, 81-76, quan queden 1.57 per jugar-se. Anota Canaan abans que Satoransky perdi una pilota. A 1.19 la possessió és grega. Bartzokas demana temps mort. La jugada grega acaba amb un triple fallat per Peters. Qui no falla és Satoransky a 41 segons, 83-78.

Després d’una nova errada de Canaan arribarà el triple alliberador del base txec que deixa el definitiu 86-78. El darrer triple de la nit, Canaan altre cop, acaba a les mans del mateix Satoransky. La victòria blaugrana sumada a la derrota a Belgrad, davant el Maccabi, de la Virtus bolonyesa permet que els blaugranes tornin a ser segons després de la jornada 20 de l’Eurolliga amb un balanç de catorze victòries per sis desfetes.

@PBBMeritxell