Victòria aclaparadora.

El líder de l’OK Lliga s’enfrontava al penúltim classificat de la competició en el Palau Blaugrana. Per tant, tothom apostava per una victòria local clara i contundent, com així ha acabat passant, però el matx plantejat per l’equip del Maresme ha estat valent i gens especulatiu. Tot i això, l’evident superioritat dels locals s’ha acabat imposant, malgrat que els blaugranes avui han tingut el punt de mira un pèl desviat, fins al punt de malbaratar un munt d’ocasions davant un Sergi Grané que, això sí, ha suat de valent davant l’allau de joc local.

El Barça pateix a l’hora d’obrir la llauna

Com hem dit, els homes de Joan Carles Vadillo sortien sense cap recança a un Palau que no veia un partit d’hoquei des del passat 6 de desembre quan es va enfrontar al Lleida. Les primeres ocasions locals no tarden en arribar, però ni Pau Bargalló, ni Joao Rodrigues, ni Ignacio Alabart poden superar a Grané. Les arribades visitants eren poques i amb poc perill. Després d’una clara ocasió del d’Oeiras, un xut d’Alabart s’estavella en el pal dret de la porteria defensada per Grané, però el gol no acaba d’arribar.

El matx continuava sent dominat per uns locals que construïen bé els atacs, però estaven poc encertats en la definició. Serà en el minut 11.05 quan s’inauguri el lluminós. Una recuperació defensiva de Xavi Barroso acaba amb un passi a Joao Rodrigues que està situat a l’esquerra de l’atac local ja superada la línia de mitja pista. El portuguès fa un passi a la seva dreta per on puja desmarcat Bargalló. El de Sant Sadurní controla la bola i abans d’entrar a l’àrea etziba un xut per damunt Grané, superant-lo. És l’1-0. Immediatament, Vadillo demana un temps mort que Edu Castro aprofita per canviar els 4 jugadors de pista.

Els locals no donen cap opció als rivals

Tot i el canvi massiu, el matx no canvia. El domini del joc continua sent local. En el minut 17.32 els àrbitres assenyalen un clar penal de Lluc Vila sobre Sergi Llorca. Joao Rodrigues substitueix Eloi Cervera per executar el llançament. El portuguès no falla i fa pujar el 2-0 al marcador. Encara no dos minuts mes tard arriba un nou gol local. Una recuperació en atac de Sergi Llorca, dins de l’àrea rival acaba amb un passi enrere per on arriba totalment sol Cervera qui amb un xut precís a l’escaire esquerre de la porteria de Grané fa inútil l’estirada del porter. És el minut 19.08 quan el 3-0 puja a l’electrònic.

De nou Vadillo demana un temps mort. El domini continua sent blaugrana. Quan queden 3.08 per la mitja part, Edu Castro comença un altre canvi massiu que culminarà quan queden 2.40. En la fase final del primer temps les coses no varien, domini infructuós dels locals. El matx arriba al descans amb el 3-0 al marcador.

Els forasters surten a la segona part sense complexos

La segona part serà un pèl diferent. Amb el Barça jugant amb el mateix cinc que havia començat el matx, les coses d’entrada varien poc. Molt domini local i fluixa definició propiciada per un excés d’individualisme a l’hora de buscar bones posicions de xut. Així les coses, una bola solta a l’àrea local és aprofitada per Gerard Cusachs per fer una rematada totalment lliure de marca que supera per la seva esquerra a Carles Grau, el porter avui dels locals.

El gol mataroní que ha arribat en el minut 28.33, esperona als blaugranes que no tarden a anotar un nou gol. És el minut 29.01 quan Bargalló situat al darrere la porteria mataronina fa un passi per la banda dreta de l’atac local per on arriba Rodrigues qui amb un xut creuat supera Grané, 4-1. Després d’aquest quart gol el partit es convertirà en un anar i venir sense massa control de cap dels dos equips. És a dir, el joc que no agrada massa als tècnics i que distreu a l’espectador imparcial.

Gràcies a les bones accions defensives dels blaugranes, qui crea perill de veritat, és l’equip local que torna a posar a prova a Grané. En el minut 33.27 Vadillo demana un temps mort. Tot i l’ampli domini barcelonista, els mataronins arriben algun cop davant Carles Grau sense superar-lo. En el minut 35.58 una relliscada de Llorca acaba amb una topada espectacular que els àrbitres consideren mereixedora de targeta blava. El llançament és executat per Abel Moya qui no pot superar, tot i rematar dos cops, a un immens Carles Grau.

Final de partit inversemblant

Els blaugranes jugaran amb ordre els dos minuts d’inferioritat no permetent cap rematada clara als forasters. De fet, quan Llorca torna a pista no s’ha comptabilitzat cap intervenció del porter local. En el minut 43.05 Vadillo demana el seu darrer temps mort. Trenta-set segons més tard arribarà el cinquè gol local. Cervera recupera una bola en defensa, fent un passi a l’esquerra deixa sol de marca a Marc Grau qui de primeres fa un passi en diagonal al bell mig de l’àrea on es troba sol Sergi Panadero. El capità blaugrana amb un toc suau fa passar la bola per sota les guardes de Grané, anotant el 5-1. Estem en el minut 43.42.

A partir d’aquí, el joc blaugrana es descontrola un pèl permetent alguna arribada amb perill als forasters, ocasions que Carles Grau desbarata. L’intercanvi d’ocasions durarà uns minuts fins a un final de matx esperpèntic. A 20 segons per la fi del matx, una bola morta dins de l’àrea local és aprofitada per Oriol Lladó per fer una rematada molt a prop del porter de Lloret, aconseguint el 5-2 en el minut. Quan sembla que aquest serà el resultat final, a 11 segons per la fi els àrbitres assenyalen com a penal una falta sobre Joao Rodrigues. El d’Oeiras executa amb perfecció la pena màxima fent pujar el 6-2. La jugada visitant és tallada per Bargalló en defensa i això li permet fer una ràpida jugada amb Rodrigues que acabarà en gol del portuguès mentre sona la botzina de final. Tot i uns dubtes inicials, els àrbitres donen com a bo el gol que puja al marcador pel 7-2 definitiu.

@PBBMeritxell