Qüestió de fe.

Després de fer una relativa bona primera part, el Barça s’ha complicat molt la vida en un tercer quart per oblidar. I quan semblava que la victòria no se li podia escapar a l’equip basc, els blaugranes han reaparegut de cop i volta, fent de la seva pintura un fortí i esmolats en atac, amb un Jan Vesely que un partit més ha estat el líder espiritual dels locals. Ha ajudat molt a la recuperació anímica, una jugada de sis punts, que ha reduït el desavantatge d’onze punts a cinc, tornant a la vida a uns blaugranes que a manca de 7.20 per la fi semblaven tocats i enfonsats.

Malgrat el bon inici local, els bascos no perden els papers

Tot i que el matx s’iniciava amb una pèrdua de Nikola Kalinic i el subsegüent triple de Matthew Costello, els locals no tardarien a redreçar la situació gràcies a un triple de Tomas Satoransky, una cistella culminant un contraatac de Jabari Parker i a dos tirs lliures convertits per Vesely, 7-3. La connexió txeca augmentaria la renda després de cistella del d’Ostrava i esmaixada del base de Praga per l’11-5. Reaccionarien els visitants gràcies a dos triples de Markus Howard, el segon després de pèrdua local.

Kalinic anotava per la seva banda un triple, però els bascos tornarien a reaccionar, ara amb un 0-5 que culminava Costello també amb un triple després d’una nova pèrdua en atac d’uns blaugranes que estaven jugant amb massa precipitació, 14-16. Un triple de Parker torna a avançar als locals, abans que Willy Hernangómez anoti el 19-16. Un nou triple de Satoransky dona quatre punts de renda als locals. Avantatge que es redueix després de cistella i addicional de Codi Miller-McIntyre. Un alley-hoop dibuixat per Parker i culminat per en Willy torna a posar l’avantatge local en tres punts, però un alley-hoop final de Khalifa Diop tanca el primer capítol amb el Barça dominant tan sols d’un punt, 24-23.

Els locals estan millor en atac que en defensa

Els blaugranes comencen amb bona dinàmica el segon període. Cistella d’en Willy i triple de Kalinic per augmentar la renda local fins als sis punts, 29-23. El rebot defensiu continua estant controlat, com ho havia estat des de l’inici del matx. El que també continuen són les pèrdues de possessió, l’equip local n’acumularà 20 al final dels quaranta minuts. Malgrat això, Joel Parra fa arribar el marge local als vuit punts, culminant un parcial 7-0, 31-23. Marge que es desinfla un pèl quan en Willy falla un tir lliure, però el madrileny es rescabalarà anotant el 34-25.

Amb el partit ben encarat pels blaugranes, un triple de Tadas Sedekerskis trenca la ratxa local, i més quan després d’una cistella al pal baix d’en Willy, sigui el controvertit Chima Moneke qui converteixi un altre triple, 36-31. Un triple del mateix Willy precedeix a un canvi massiu per part blaugrana, fins a quatre canvis fa de cop Grimau. Tot i la revolució, l’equip continua endollat. Vesely anota el 41-33. La renda de vuit punts es mantindrà una estona gràcies a cistelles anotades per pivot d’Ostrava i Parker, 45-37. Però els forasters anotaran un triple, Howard, que deixarà el marge blaugrana en els cinc punts que hi haurà al final del primer temps, després de les esmaixades de Vesely per part blaugrana i de Miller-McIntyre sobre la botzina, aprofitant una badada defensiva dels locals, 47-42.

Els blaugranes es compliquen la vida per culpa de la seva mala defensa

Fins ara, el Barça ha deixat molt bones sensacions en el seu joc, no tant pel que fa al resultat, però aquestes bones sensacions desapareixeran només comença la segona meitat. De cop i volta, l’equip blaugrana deixa oberta la defensa i això ho aprofiten primer Costello per anotar un triple i després d’una falta en atac de Parra, Howard per empatar el matx a 47. Tot fa indicar que han reaparegut els dubtes en els barcelonistes. Sensació que es confirma quan malgrat un triple de Parra i un tir lliure de Parker, els bascos capgiren el marcador, 51-53, obligant Grimau a demanar un temps mort.

Una nova pèrdua fa arribar el marge basc als quatre punts, 51-55 amb la defensa local fent aigües. Un triple de Parker vol retornar la confiança, però Howard s’encarrega de desfer l’efecte quan ell també converteix un triple, 56-60. L’avantatge visitant es reduirà després d’un contraatac de Kalinic, però tornarà a créixer per culpa de les tres pèrdues consecutives que pateixen els locals. Circumstància que Sedekerskis aprofita per fer arribar la renda forastera als sis punts, 58-64. Marge que tot i que els locals reduiran gràcies a dos tirs lliures transformats per Satoransky i una cistella de Dario Brizuela, un triple de Miller-McIntyre deixarà altre cop en sis punts, 62-68, quan al matx li queden deu minuts.

Quan pitjor estan les coses pels locals, un error basc els ajudarà a recuperar-se

Els blaugranes comencen fatal el darrer període. Acumularan fins a cinc pèrdues en els primers dos minuts del quart, fet que òbviament aprofiten els forasters per augmentar la seva renda. Quan l’avantatge basc arriba als deu punts, 62-72, Grimau demana un obligat temps mort. Amb els bascos guanyant d’onze arriba la jugada de sis punts a què ens hem referit al començament. Triple de Parker acompanyat d’una innocent falta de Moneke sobre Satoransky.

La segona possessió local acaba amb triple de Parra que torna a la vida als culers, 68-73. Una esmaixada de Vesely deixa el desavantatge en quatre punts, abans que un triple de Vanja Marinkovic l’augmenti fins als set punts, 70-77. Però els blaugranes han recuperat la fe. Triple de Parker que a més afegirà una recuperació en defensa que el permet acabar el contraatac. El seu tir no entra, però Parra que seguia la jugada atrapa el rebot anota i rep falta que el permet reduir a un sol punt la renda basca en transformar el tir addicional, 76-77. Queden 5.33.

La fe mou muntanyes

Una esmaixada de Vesely després que els forasters només anotin un tir lliure, empata el matx a 78. En plena disbauxa, Laprovittola perd una pilota que sembla clau, 78-82. Vesely pren el comandament de la pintura rival. Els companys conscients de la seva superioritat dins la pintura, el busquen i el d’Ostrava respondrà. Dos tirs lliures del txec deixen el desavantatge en dos punts, 80-82. L’atac basc no se’n surt, falta en atac de Howard, que és la seva quarta. Vesely torna a anotar per empatar el matx a 82. Howard falla un tir, mentre que Vesely continua infal·lible, 84-82 a 2.03.

Els forasters continuen empanats, triple fallat per Costello, Laprovitola perd la possessió, però Howard torna a fallar. Les errades en el tir s’intercanvien, Parker falla un triple i també falla Miller-McIntyre. Qui no falla des de la línia és Vesely per fer arribar el marge local als quatre punts, a manca de 22 segons 86-82. La banqueta basca demana temps mort. La jugada és per Howard que converteix un triple, 86-85.

L’atac blaugrana acaba amb la cinquena falta de Howard i dos tirs lliures convertits per Parra, 88-85. Queden onze segons. Nou temps mort basc. Però ara no poden treure a pista a Howard. L’escollit és Moneke que no és, evidentment, Howard i fallarà el seu intent de triple. El rebot és per Vesely que a més a més rep falta quedant cinc segons. El d’Ostrava falla el primer tir lliure, però anota el segon per tranquil·litzar la situació, 89-85. Resultat que no es mourà perquè el triple final de Miller-McIntyre no hi va i el rebot és capturat per Satoransky.

@PBBMeritxell