Decebedora desfeta a Màlaga

El Barça no ha superat la prova del cotó, que significava la seva visita al Martín Carpena malagueny. L’equip blaugrana que ha començat força encertat, ha anat perdent gas a mesura que el partit avançava, per acabar diluint-se com el gel al sol. Sense ànima, sense encert, sense recursos defensius per alleugerir el poderós atac local, els homes de Roger Grimau han perdut pistonada fins a encadenar la seva tercera desfeta en els darrers quatre partits de la competició. Com hem dit, en el primer capítol s’ha vist al millor Barça, no tant en defensa, però almenys sí en atac.

Bon inici blaugrana

El partit començava amb desencert dels dos equips que compartien pèrdues i tirs fallats per deixar el marcador en l’escarransit 0-0 inicial que trencaria Dylan Osetkowski en el minut 2.39. La resposta visitant era un triple de Nico Laprovittola que donava als blaugranes la iniciativa al lluminós. Després de tres punts locals, un tir lliure i una cistella de Kendrick Perry, arriba un segon triple blaugrana, Joel Parra, per tornar a posar al Barça al davant, 5-6. Un parell de bones accions defensives dels forasters els permeten ampliar la renda després de dos tirs lliures i una cistella posterior del de Morón, 5-10.

Tot i que un triple d’Osetkowski redueix el marge català, l’avantatge torna als cinc punts gràcies a una cistella amb addicional de Jan Vesely. Els andalusos insisteixen amb el triple i ara és Tyson Carter qui anota de tres. La resposta catalana, també en forma de triple és de Parra, qui respon al que havia anotat Melvin Ejim, 11-16. La pluja de triples no té fi, de moment, i ara qui anota torna a ser Osetkowski pel 17-19. Una pèrdua de Vesely permet que Carter empati el matx a 19. Vesely es rescabala amb una esmaixada abans que arribin un triple de Jabari Parker i una cistella de Parra, el de Badalona ha signat el seu millor quart vestit de blaugrana, onze punts anotats, pel 19-26 amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol.

La manca d’encert dels blaugranes propicia la reacció local

Després de l’espectacular primer quart signat pels forasters, les coses canviaran en el segon. La primera jugada de l’atac foraster acaba amb pèrdua de Rokas Jokubaitis. Mal senyal. El triple d’Alberto Díaz, és l’avís que els locals no deixaran de pressionar als forasters. Anota Willy Hernangómez després de rebot ofensiu, però la resposta malaguenya torna a ser des de més enllà del 6,75, Kameron Taylor, 25-28.

Amb el marcador molt ajustat, 27-28, Grimau demana un temps mort. Una esmaixada d’en Willy tapona la ferida, però serà tan sols un pedaç perquè els locals continuen anotant. Gràcies a dos tirs lliures de Yankuba Sima, els andalusos tornen a avançar-se al marcador, 31-30. Els locals furguen en la ferida blaugrana i fan arribar la seva renda als cinc punts, 35-30, abans que un triple de Dario Brizuela la redueixi fins al 35-33. Però la producció visitant no és la del primer quart ni de bon tros. A més es continuen perdent possessions, les pèrdues seran un mal de cap durant els quaranta minuts, permetent als locals continuar sumant. Cistella i addicional de Perry pel 38-33.

Els visitants no milloren

Al festival andalús s’apunta Will Thomas, un clàssic, per fer arribar l’avantatge malagueny als vuit punts, 41-33. Obligant Grimau a demanar un altre temps mort. Un triple de Parker dona fe de vida de l’atac visitant, però malauradament serà una resposta aïllada. Dues pèrdues més dels forasters alimenten als locals que amplien el marge fins als nou punts, 45-36.

A 1 minut per la mitja part es produirà una picabaralla entre Laprovittola i Perry de la qual, l’argentí se’n ressentirà la resta del matx. De moment Perry transforma el tir lliure per la tècnica assenyalada al de Morón. Una nova pèrdua forastera permet a Thomas posar el 48-36 al marcador, mentre que un escridassat Laprovittola només anota un tir lliure per tancar la primera part amb el Barça perdent d’onze, 48-37.

Els malaguenys aprofiten les errades dels forasters per obrir forat al marcador

Molt haurien de canviar les coses perquè els blaugranes puguin aspirar a la victòria. I de moment es veu que Parra ha perdut la punteria al fallar un triple, la seva primera errada en el que portem de partit. Els forasters proven de fer una defensa zonal 2-3 que no els acaba de sortir prou bé. Quan anota Vesely és per posar una bena a la ferida. El mateix passa quan anota Parker, 52-41, perquè és clar que el problema està en defensa, on no es treballa prou bé. Per acabar-ho d’adobar la banqueta blaugrana rep una tècnica que Díaz transforma pel 55-41.

La victòria comença a ser una utopia. Anota Tomas Satoransky, abans que un triple de Carter faci arribar la renda local als quinze punts, 58-43. Una recuperació de Satoransky és l’inici d’una petita revifada visitant. Cistelles del de Praga i de Laprovittola, però l’argentí falla l’addicional, 58-47. Tot i una nova pèrdua blaugrana, Vesely culmina un parcial 0-6, pel 58-49. Marge que es manté gràcies a una cistella de Nikola Kalinic.

Satoransky tan sols anota un tir lliure abans que Osetkowski torni a convertir un triple per intentar desfer la remuntada visitant, però els blaugranes insisteixen. Willy anota, després de rebot ofensiu, cistella i addicional, amb Kalinic afegint un triple, 65-58, que obliga Ibon Navarro a tallar el joc. Anoten els locals amb resposta de Brizuela. Una cistella de Tyler Kalinoski tancarà el quart amb els andalusos manant de nou, 69-60. Encara tot és possible.

El Barça es fica en un atzucac

Però el triple de Kalinoski a l’inici del darrer capítol redueix i molt les possibilitats visitants. Grimau no espera més i demana un temps mort. La situació és de plena emergència. Willy anota, però falla l’addicional, 72-62. Després d’això el desert. Fins a tres pèrdues més sumen els visitants al seu compte, mentre els andalusos continuen ampliant la ferida forastera, triple de Kalinoski, 77-62, que obliga Grimau a demanar un temps mort quan només han passat 104 segons de l’anterior.

Els blaugranes proven de reduir l’avantatge local, però no encerten en els llançaments triples. Qui no falla és Thomas, convertint un triple pel 80-62. Anota Vesely, però Kalinoski torna a transformar un tir de tres, 83-64. Arriba el darrer triple de la nit dels blaugranes, Kalinic, pel 83-67 quan queden 4.55 per la fi. El final de partit serà un desgavell pels forasters. Es continuen fallant triples i perdent possessions. De tant en tant arribarà una cistella visitant, però ho farà de forma aïllada i sense incidència en la marxa del partit. Jokubaitis anotarà les darreres dues cistelles catalanes, mentre el Martín Carpena és una festa. Taylor anota el 91-71 final, perquè l’atac foraster, com no podia ser d’altra manera, acaba amb una pilota perduda.

FCB

Estadística